Lai tukšs akumulators neizbojā vasaras plānus: padomi elektromobiļa nobrauktā attāluma palielināšanai

Elektromobiļa īpašnieki zina, ka ziemā akumulators izlādējas ātrāk, tomēr der atcerēties, ka arī vasarā enerģijas patēriņš var pieaugt. Lai arī elektromobiļu ražotāji ievieš jaunus risinājumus, kas samazina aukstā un karstā laika ietekmi uz enerģijas patēriņu, arī paradumu maiņa var palīdzēt taupīt akumulatora enerģiju, tādējādi palielinot nobraukto km skaitu. Automašīnas nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzējs “Avis” apkopojis četrus padomus, kas palīdzēs vasarā palielināt nobrauktu attālumu.

“Vasara ir atvaļinājumu laiks, un arvien biežāk dodamies tuvākos un tālākos izbraucienos, lai baudītu siltos laikapstākļus un atpūstos. Lai arī nav izgudrots burvju līdzeklis, kas pievienotu elektromobiļa akumulatoram papildu 100 km, ar savu paradumu maiņu varam kaut nedaudz palielināt nobraukto attālumu, samazināt raizes par uzlādi un izmantot enerģiju efektīvi,” stāsta “Avis” Līzinga departamenta vadītāja Daina Kantāne.

Nepārspīlē ar gaisa kondicionieri

Enerģijas patēriņš ir saistīts ar mūsu vēlmi būt komfortā. Lai vasarā atdzesētu uzkarsušu auto pēc iespējas ātrāk, nereti autovadītāji ieslēdz gaisa dzesēšanu maksimālajā režīmā, kas palielina enerģijas patēriņu. Lai gan vasarā atrasties vēsākā automašīnā šķiet patīkamāk, cilvēka komforta temperatūra ir 22°С.* Nepārspīlē ar temperatūras samazināšanu un atdzesē automašīnu jau laikus – centies novietot to ēnā vai paturi logus atvērtus pirms brauciena, lai izlaistu siltumu, vai iegādājies saules aizsargu vējstiklam.

Iztukšo automašīnu pēc izbraucieniem

Parūpējies, lai elektromobilis ir pēc iespējas vieglāks. Piknika soma, lietussargs, pārtikas maisiņš vai citi nelieli priekšmeti neietekmēs enerģijas patēriņu, taču bagāžnieks ar smagāku kravu samazinās efektivitāti. Pēc aktīvās atpūtas neatliec velosipēdu, kajaku vai citu sporta inventāru un to turētāju noņemšanu no jumta, jo tas ietekmē aerodinamiku. Šis padoms noderēs arī gada aukstajos mēnešos.

Izmanto režīmus gudri

Lielākajai daļai automašīnu ir pieejami dažādi režīmi, piemēram, sporta un “eco”. Izvēlies “eco” režīmu, lai palielinātu nobraukto attālumu. Tomēr ņem vērā, ka tas var ierobežot gaisa kondicioniera darbību, lai saglabātu papildu enerģiju. Tāpat elektromobiļiem ir rekuperācijas braukšanas režīms – akumulators atgūst enerģiju bremzējot. Rekuperācijas izmantošana sniedz būtiskas priekšrocības: iespēju nobraukt papildu kilometrus, kā arī bremžu nodilums samazinās.** Savukārt kruīza kontroles izmantošana uz līdzenas šosejas palīdz uzturēt nemainīgu ātrumu, taču, braucot pa kalnainu ceļu, tas patērēs vairāk akumulatora enerģijas. Pirms došanās vasaras izbraucienos iepazīsties ar plānoto maršrutu, lai izvērtētu un izvēlētos piemērotāko braukšanas režīmu. Paredzot ceļu un braucot vienmērīgi, noteikti izdosies palielināt nobraukto attālumu.

Zelta likums visos gadalaikos – atbilstošs spiediens riepās

Braucot ar nepietiekami piepumpētām riepām, palielinās enerģijas patēriņš un to nodilums. Pārbaudi, vai riepas atbilst tava elektromobiļa ražotāja ieteikumiem – piemērotas riepas un spiediens tajās pagarinās gan to kalpošanas laiku, gan palielinās nobraukto attālumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15334296sec.