«Porsche» 75. jubilejā labdarībai ziedo 750 000 eiro

Sporta auto zīmols “Porsche” svin 75. jubileju un stiprina savu sociālo iesaisti, ziedojot trīs labdarības organizācijām 750 tūkstošus eiro un sniedzot iespēju arī uzņēmuma darbiniekiem ieguldīt finanšu līdzekļus vai brīvprātīgo darbu, informēja uzņēmumā.

Ziedojums vienlīdzīgi tiks sadalīts starp Štutgartes pilsoniskās apvienības "Bürgerstiftung Stuttgart" projektu "Supp_Optimal", vides aizsardzības asociāciju "Trinkwasserwald e.V." un fondu "YOU". Valde un padome arī aicina "Porsche" darbiniekus ziedot privāti. Turklāt savā jubilejas gadā kompānija ir paplašinājusi arī darbinieku iespējas pievienoties kolēģiem brīvprātīgo darbā.

Pēc "Porsche AG” valdes priekšsēdētāja Olivera Blūmes vārdiem, "Porsche" ir sabiedrības daļa un vienmēr ir bijis sociāli atbildīgs uzņēmums, taču jubilejas gadā sociālā iesaiste tiek pastiprināta. "Mēs kā komanda palīdzam tur, kur tas ir steidzami nepieciešams, lai uzlabotu iesaistīto cilvēku dzīves kvalitāti," piebilst Blūme.

“Porsche” ir izveidojis arī uzņēmuma iekšējo tīmekļa lapu “Porsche Helps” (“Porsche Palīdz"), kurā informē darbiniekus gan par gadadienas ziedojumiem, gan brīvprātīgā darba iespējām dažādās Štutgartes organizācijās. Piemēram, darbinieki var pievienoties "Trinkwasserwald e.V." koku stādīšanā un atbalstīt tīra dzeramā ūdens ieguvi. Kopā ar "Supp Optimal" komandu viņi izdala pārtiku trūkumcietējiem Štutgartē.

"Iniciatīva "Porsche Helps" atspoguļo mūsu nelokāmo komandas garu," norāda "Porsche AG" valdes loceklis cilvēkresursu un sociālo lietu jautājumos Andreass Hafners. "Man ir prieks, ka mēs kopā varam šo garu novirzīt labam mērķim."

Tikmēr "Porsche AG" padomes priekšsēdētājs Haralds Buks uzsver, ka "Porsche" kultūra paredz daļu uzņēmuma panākumu atdot atpakaļ sabiedrībai un iesaistīties visiem kā vienotai ģimenei.

"Supp_Optimal": virtuve trūkumcietējiem Štutgartē

"Supp_Optimal" projekta moto ir "Pārtiku visiem". Projektā "Bürgerstiftung Stuttgart" koordinē pārtikas un siltu maltīšu pagatavošanu un izdalīšanu Štutgartes bezpajumtniekiem. "Porsche" projektu ir atbalstījis kopš 2020. gada. 2022. gadā organizācijai ziedoti apmēram 600 000 eiro, kas nodrošināja ap 53 000 maltīšu trūkumcietējiem Štutgartē.

Stādīšanas kampaņa augstas kvalitātes gruntsūdeņiem un dzeramajam ūdenim

"Trinkwasserwald e.V." veicina izglītību un informētību par vides jautājumiem un gandrīz dabisku mežkopību. Kopš 2017. gada "Porsche" un " Trinkwasserwald e.V." ir sadarbojušies kopumā 47 hektāru jaukto lapu koku meža izveidē Leipcigā un Štutgartes reģionā. Skujkoku mežu vai problemātisko jaukto mežu pārveide par jauktiem lapu koku mežiem ar lielu sugu bagātību ir ļāvusi "Porsche" un "Trinkwasserwald e.V." sniegt ilgtspējīgu ieguldījumu augstas kvalitātes gruntsūdeņu un dzeramā ūdens nodrošināšanā. Ik gadu šajos mežos tiek iegūti vairāk nekā simt miljonu litru dzeramā ūdens, kas ir pietiekami, lai visu mūžu 100 000 cilvēku nodrošinātu ar dzeramo ūdeni.

Fonds "YOU": tieša palīdzība zemestrīces upuriem

Zemestrīces katastrofa Turcijā un Sīrijā ir atstājusi lielā trūkumā daudzus cilvēkus. 2023. gada februārī "Porsche" ziedoja vienu miljonu eiro steidzamas palīdzības sniegšanai zemestrīces upuriem abās valstīs. Kompānijas ziedojums fondam "YOU" ir nākamais solis.

Fonda mobilās izglītības iespējas nodrošina sociālo un emocionālo atbalstu bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem, kā arī ir vidutājs vērtīgam mācību saturam. "Porsche" palīdz izveidot mobilās aktivitātes centrus Turcijas pilsētās, kuras zemestrīce ir smagi skārusi, tā sniedzot bērniem pieejamu izglītību. Bērni arī mācās izteikt savas sajūtas mākslā, teātrī un rotaļās. Pateicoties "Porsche" atbalstam, Sīrijā ir izveidoti mobilie mācību kioski ar planšetdatoriem, klēpjdatoriem un interneta pieslēgumu, kas piedāvā modernas mācību iespējas. To papildina psiholoģiskā atbalsta sesijas, kas palīdz bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem apjaust piedzīvoto. Atbalstu sniedz skolotāji, palīdzot līdz 1300 bērniem.

“Porsche” Latvijā iesaistās jauniešu, vecāku un pedagogu izglītošanā par veselīgu “geimingu”

Latvijas Biogeiminga biedrība jūnija nogalē plašākai sabiedrībai prezentēja Latvijā pirmās vadlīnijas veselīgam un jēgpilnam “geimingam”. To tapšanu atbalstīja arī “Porsche Latvija".

Vadlīnijās ir 10 soļi, kuri iekļauj padomus jauniešiem, pedagogiem un vecākiem, kā "geimot" veselīgi un jēgpilni. Proti, veselīga uztura pamati, fizioterapeitu izstrādātas treniņu programmas un padomi finanšu pratībā - tās ir tikai dažas no tēmām, kas ietvertas vadlīnijās. Tās ir bez maksas ir pieejamas ikvienam interesentam šeit.

“Auto sportā video spēles tiek izmantotas kā būtisks treniņa elements gan iepazīstot trases, gan arī trenējot reakciju. Tāpēc arī izlēmām iesaistīties šajā projektā. Mainās paaudzes, tehnoloģijas un ieradumi, tomēr ir aspekti, kas paliek tādi paši. Proti, jebkuru tehnoloģiju var izmantot gan mērķtiecīgi, gan izklaidei, reizēm, protams, sākam arī pārspīlēt ar izmantojumu. Ja kādreiz runāja par atkarību no televīzijas ekrāniem, tad tagad šī diskusija ir par video spēlēm – šis dialogs bērnu un vecāku starpā ir svarīgs, ir labi, ja ir kāds palīglīdzeklis, kas ļauj to darīt strukturēti un ar abpusēju izpratni. Vēl vairāk – pozitīvi, ja bērni un jaunieši ierauga, kā spēles var palīdzēt izaugsmē,” skaidroja “Porsche Latvija” vadītājs Ivars Norvelis.

Turpmākās sociālās iniciatīvas, svinot "Porsche" sporta automobiļu 75. gadadienu

Savā jubilejas gadā "Porsche" ir paplašinājis atbildību pret sabiedrību. "Porsche" Tenisa lielās balvas izcīņā "Porsche" ziedoja 356 eiro par katru ar servi gūtu punktu, kopumā 120 000 eiro. Līdzīgi Eiropas atklātajā golfa turnīrā par katru vienu sitienu mazāk nekā "par" tika ziedoti 75 eiro, kopā 120 000 eiro. Lemānas 24 stundu autosacīkstēs "Porsche" izveidoja īpašu līdzekļu vākšanas kampaņu, ziedojot kampaņai "Racing for Charity" ("Sacensības labdarībai”) 750 eiro par katru apli, ko veica hibrīda prototipa automobiļi, kopā 549 750 eiro. "Porsche" šo summu noapaļoja uz 911 000 eiro. Kopā ar "Make-A-Wish" ("Ievēlies") un starptautiskajām "Porsche" filiālēm uzņēmums gadiem ilgi visā pasaulē ir piepildījis smagi slimu bērnu un jauniešu sapņus un vēlmes. Atzīmējot jubileju, kompānija ziedo 1 800 000, lai nākamā gada laikā piepildītu 356 vēlēšanās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 04.05.2024 Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29313612sec.