«Moller Auto» apskatāms unikāls sporta auto «Audi S1E2», ko izveidojuši brāļi Velmes

Auto dīlera “Moller Auto” jaunajā “Audi” centrā apskatei pieejama unikāla, Latvijā izveidota automašīna “Audi Sport Quattro S1E2” (“Audi S1S2”), ko radījuši auto entuziasti, brāļi Ivars un Andris Velmes. Pasaulē ir vien 20 šādi “Audi” modeļi, un mūsdienās viena tā cena ir aptuveni 2 miljoni eiro. Ikoniskais sporta auto “Audi” centrā, K. Ulmaņa gatvē 115, Mārupē, atradīsies no šī gada 15.janvāra līdz 31.janvārim.

Brāļu Ivara un Andra Velmju radītais sporta auto ir identisks gan tehniski, gan vizuāli oriģinālajam “Audi S1E2”. Latvijā uzbūvētais auto tika radīts pilnīgi no jauna, par pamatu izmantojot astoņdesmito gadu “FIA World Rally Championship” tehnisko dokumentāciju. Kopumā auto būvniecība aizņēma 3 gadus. Auto smagums ir 1250 kilogrami, savukārt tā jauda sasniedz 500ZS, ar paātrinājumu zem 3 sekundēm.

“Tāpat kā “Moller Auto” ir ģimenes uzņēmums ar senu vēsturi, arī “Audi” automašīnām ir bagāts stāsts, pirmajam šī zīmola modelim nonākot tirgū 1910. gadā. “Audi” ir viens no auto tirgus pamatlicējiem, kam ir arī sava loma autosportā, un man ir patiess prieks par to, ka tajā ir arī Latvijas vārds. Andris “Moller Auto” komandā darbojas jau vairākus gadus, un mēs kā uzņēmums esam ļoti gandarīti, ka abu brāļu mērķtiecīgā darba dēļ, izvietojot ekspozīcijai “Audi S1E2”, mums tagad ir iespēja sajust “Audi” vēsturisko elpu un tehnoloģiju evolūciju vienlaikus,” saka Izīda Gerkena, “Moller Auto” uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā.

Tikmēr brāļi Ivars un Andris Velmes atklāj, ka sapnis par “Audi S1E2” aizsācies jau bērnībā, viņu tēvam piedaloties sacensībās kā stūrmanim. “Bērnībā, skatoties VHS kasetes un spēlējot datorspēles, iemīlējām astoņdesmito gadu ralliju un leģendāro “Grupu B”, kas zināma kā klasifikācija visjaudīgākajiem un ātrākajiem sacīkšu automobiļiem. Mēs ar brāli jau 16 gados paši sākām trenēties, vadīt sānslīdes ar auto un gaidīt brīdi, kad saņemsim vadītāja apliecību, paturot prātā sapni par iespēju pašiem braukt ar “Audi S1E2”,” tā Andris Velme, atzīstot, ka “Audi S1E2” ir rallija “zelta laikmeta” atpazīstamākais auto.

Aptuveni 10 gadus Ivars un Andris rallija sacensībās piedalījās katrs individuāli. Pēc tam, apvienojot spēkus rallijā, Ivars kļuva par automašīnas pilotu, bet Andris – par stūrmani. Kopīgi iegādājušies Raimonda Strokša un Elvisa Hermaņa bijušo sporta automašīnu “Audi 80”, pēc divām rallija sezonām brāļi nolēma tā tehnisko daļu pārcelt uz “Audi Quattro A2”. Tā šī automašīna un ekipāža ieguva plašu atpazīstamību un fanu pulku Latvijā un Baltijā.

Būtisks pagrieziena punkts notika 2018.gadā un 2019.gadā, kad brāļi Velmes piedalījās sacensībās “Rallylegend”, kas notika Sanmarīno, gūstot plašu atpazīstamību un fanu loku arī Eiropā. 2019. gadā, pēc Velmju dalības “Rallylegend”, tika izteikts piedāvājums “Audi Quattro A2” pārdot. Tad tika uzsākts darbs pie “Audi S1E2”, īstenojot abu brāļu sapni.

Turpina Andris Velme: “Gadu gaitā attīstot savas prasmes un pievēršoties savam iecienītākajam hobijam – auto restaurēšanai un pārbūvei, šodien mums ir iespēja parādīt cilvēkiem, ka sapņus ir iespējams piepildīt, pie tiem rūpīgi strādājot. Liels gandarījums ir arī par to, ka “Moller Auto” jau gadiem ilgi ir ne tikai mana darba vieta, bet arī uzņēmums, ar kuru kopā varam parādīt “Audi S1E2” plašākam cilvēku lokam. Auto restaurēšana un pārbūve ir kļuvusi par daļu no mūsu dzīvesveida, un arī nākotnē turpināsim popularizēt kā autosportu, tā vēsturisko ralliju.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.48106313sec.