Jaunais «Tiguan» pieejams Latvijā – tagad arī ar 120 km nobraukuma distanci tikai ar elektrību

Jaunais «Tiguan» pieejams Latvijā – tagad arī ar 120 km nobraukuma distanci tikai ar elektrību

Viena no Volkswagen veiksmīgākajiem apvidus modeļiem – Tiguan – trešā paaudze tagad ir pieejama Latvijā. Papildu iecienītajiem benzīna (eTSI) un dīzeļdzinējiem (TDI), jaunais Tiguan pirmo reizi ir pieejams arī kā plug-in hibrīds (eHybrid), kas ļauj ar elektroenerģiju nobraukt līdz pat 120 kilometriem (WLTP) un nodrošina 50 kW līdzstrāvas ātrās uzlādes iespēju. Īpašā iepazīšanās cena modeļiem ar benzīna dzinēju ar daļējā hibrīda piedziņu sākas no 31 300 eiro, bet eHybrid – no 37 200 eiro, ieskaitot Latvijas valsts atbalstu 2 250 eiro apmērā. Tāpat arī pieejami Volkswagen Baltijas 30 gadu jubilejas modeļi ar īpašu papildu aprīkojuma klāstu.

Jaunais Tiguan izceļas ar modernākajām tehnoloģijām un harizmātisku dizainu. Automobilim ir viena no labākajām aktīvajām šasijām savā segmentā, jauna intuitīva informācijas un izklaides sistēma un jaunā adaptīvā balstiekārtas kontroles sistēma DCC Pro, kas optimizē komfortu un dinamiku. Jauns ir arī digitālais displejs Digital Cockpit, paplašinātas realitātes acs līmeņa (head-up) displejs, kā arī rotējošais slēdzis ar mazizmēra ekrānu, kas izvietots viduskonsolē, ar kuru iespējams regulēt braukšanas režīmus un skaļumu. Papildaprīkojumā pieejama premium līmeņa pneimatiskās masāžas funkcija priekšējiem sēdekļiem, kā arī IQ.LIGHT HD matrix priekšējie lukturi. Jaunais Tiguan ir tikai par 30 mm garāks (4 539 mm) nekā tā priekšgājējs, bet bagāžas nodalījuma tilpums ir palielinājies par 37 litriem, sasniedzot 652 litrus.

Piedziņu daudzveidība

Jaunā Tiguan dzinēju klāstā ir dažādas piedziņas, tostarp ekonomisks 1,5 eTSI benzīna dzinējs ar 48V daļējā hibrīda tehnoloģiju, nodrošinot 96 kW (130 ZS) un 110 kW (150 ZS) jaudu. Šī inovatīvā sistēma uzlabo paātrinājumu, noteiktos apstākļos atbalsta braukšanu tikai ar elektroenerģiju un optimizē degvielas patēriņa efektivitāti, nodrošinot iespējas ietaupīt pat 0,5 l/100 km. Starp dīzeļdzinējiem tiek piedāvāts 2,0 TDI SCR dzinējs, kas pieejams ar 110 kW (150 ZS) un jaudīgāku 4MOTION versiju ar 142 kW (193 ZS). Svarīgi, ka jaunais Tiguan visās versijās tagad būs pieejams tikai ar automātisko (DSG) pārnesumkārbu, uzlabojot braukšanas komfortu un efektivitāti.

Plug-in hibrīds ar elektriski veicamo attālumu līdz pat 120 km

Jaunais Tiguan eHybrid sniedz iespēju ar elektroenerģiju nobraukt līdz pat 120 kilometriem (WLTP). Tagad standarta aprīkojumā ir pieejams 19,7 kWh litija jonu akumulators un CCS (kombinētā uzlādes sistēma), kas piemērota līdz 11 kW maiņstrāvas (AC) un 50 kW ātrai līdzstrāvas (DC) uzlādei. Izmantojot līdzstrāvas lādētāju, akumulatora uzlāde no 0% līdz 80% aizņem tikai 25 minūtes, bet, izmantojot maiņstrāvas lādētāju, akumulatoru iespējams uzlādēt no 1% līdz 100% divu stundu laikā.

Premium salons

Digitālais displejs Digital Cockpit, kas balstīts uz ceturtās paaudzes modulārās informācijas un izklaides sistēmas matricu MIB4, nodrošina informācijas apmaiņu ar vadītāju un ļauj izmantot dažādus digitālos pakalpojumus un lietotnes. Displejā ar līdz pat 15 collu ekrānu pieejamas tādas funkcijas kā navigācija, skaņas sistēma un klimata kontrole. Turklāt paplašinātas realitātes acs līmeņa (head-up) displejs uzlabo navigāciju, projicējot joslas skatu tieši uz vējstikla, palīdzot šoferim savlaicīgi mainīt braukšanas joslu, kā arī vizualizējot aktuālo braukšanas ātrumu un dinamisko ceļa zīmju atpazīšanu. Jauno rotējošo slēdzi ar mazizmēra ekrānu, kas izvietots viduskonsolē, iespējams izmantot, lai regulētu braukšanas režīmus, radio skaļumu vai arī salona apgaismojuma krāsas. Savukārt daudzas automobiļa funkcijas, tostarp stūres apsildi vai gaisa kondicionieri, iespējams viegli pielāgot, izmantojot jauno IDA balss asistentu, kas ir balstīts uz mākslīgā intelekta platformu ChatGPT.

Atkarībā no aprīkojuma ergoActive priekšējo sēdekļu jostasvietas balstu iespējams regulēt četros virzienos un iestatīt ar pneimatiskās 10 kameru spiediena punktu masāžas funkciju, turklāt sēdekļu apsildi un ventilāciju var aktivizēt automātiski atkarībā no temperatūras ārā. Šādas funkcijas citkārt ir pieejamas tikai premium klases modeļos

Standarta aprīkojumā plašs asistentu sistēmu klāsts

Vairākas komforta un asistentu sistēmas ir iekļautas standarta aprīkojumā – Side Assist (braukšanas joslu maiņas asistents), Front Assist (sadursmes novēršanas brīdinājuma sistēma), Lane Assist (braukšanas joslu uzturēšanas asistents) un Hill start assist (automātiskā pretatpakaļripošanas sistēma), kā arī dinamiskā ceļa zīmju atpazīšana.
Pieejams arī plašs papildu aprīkojuma klāsts – Park Assist Plus un stāvvietā novietošanas asistenta Park Assist atmiņas funkcija atceras automobiļa novietošanas manevrus, braucot ar ātrumu zem 40 km/h un līdz 50 metru attālumā. Jaunums ir arī attālinātas novietošanas stāvvietā asistents Park Assist Pro – ar Volkswagen lietotnes palīdzību ir iespējams iebraukt Tiguan stāvvietā un izbraukt no tās, izmantojot mobilo tālruni. Savukārt Trailer Assist palīdz manevrēšanai ar piekabi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.78167605sec.