Nedēļas nogalē Biķernieku trasē notiks līdz šim vērienīgākās autošosejas sacīkstes

Jau šajā nedēļas nogalē (22.08.-23.08.2015) norisināsies līdz šim vērienīgākās autošosejas sacīkstes, kādas Biķernieku trase pieredzējusi – "Riga Summer Race 2015". Kopumā trasē dosies vairāk nekā 160 sportisti septiņās dažādās ieskaites klasēs, pārstāvot deviņas valstis. Baltijas autošosejas festivāla kulminācija būs svētdienas pusdienas laikā, kad norisināsies aviošovs virs Biķernieku trases.

Latviju sacīstēs pārstāvēs braucēji vairākās ieskaites klasēs. Latvijas autošosejas čempionāta "Kumho Challenge" Nacionālajā un 1600 klasē kopā uz starta stāsies 20 sportisti, viņu vidū arī Nacionālās klases līderis pēc diviem posmiem – Garijs Rožkalns – un 1600 klases līderis Kristaps Mietulis. "Kumho Challenge" braucēji šajā nedēļas nogalē izcīnīs uzvaras divos čempionāta posmos. Viens tiks aizvadīts sestdienā, bet otrs – svētdienā.

Saldais ēdiens, kuru gaida ikviens autošosejas līdzjutējs, ir Baltijas Leģendu kauss, kurā startēs 15 "Legends" automašīnas, viņu vidū arī seši latviešu sportisti – pirmo un vienīgo reizi šogad Latvijas trasē redzēsim Konstantīnu Calko, par pjedestālu sola cīnīties Uldis Timaks. Tāpat Latvijas vārdu pārstāvēs titulētie kartinga braucēji Henrijs Grūbe, Iļja Aļoškins, kā arī Nacionālās klases čempions Igors Zubkovs un "Dzintara Aplis" dalībnieks Ivars Janeks. Latvieši sacentīsies ar ātrākajiem Somijas, Krievijas un Zviedrijas Leģendu braucējiem.

Prestižākajā no Baltijas čempionāta klasēm - "Baltic Touring Cars" - uz starta vienlaikus stāsies 22 braucēji, viņu vidū arī divi vecmeistari – Rolands Dūda un igauņu braucējs Tonu Sommers. Šajos braucienos redzēsim ātrākās Baltijas automašīnas un braucējus – Dainius Matijošaiti ar "Renault Trophy" automašīnu, Raivo Hjāelu ar "Chevrolete Camaro", Ernestu Globiti ar Baltijā vienīgo "Ginetta" un Martinu Grišku ar "Lotus 116".

Rekordliels komandu skaits startēs arī 4 H Baltijas izturības čempionātā. Kopā 21 komanda un 60 sportisti dosies četru stundu ilgā stratēģiskā cīņā par uzvaru čempionāta 4. posmā. Starp komandām arī trīs latviešu – "Flash Racing", "HS Motorsports" un "Papa's racing team".

Uz starta stāsies ap 20 BMW automašīnas un 6 formulas, pārstāvot Igaunijas un Somijas čempionātus, vairāk nekā 20 dalībnieki startēs Lietuvas nacionālajās klases braucienos.

Autošosejas festivāla kulminācija viennozīmīgi būs aviošovs, kurš notiks svētdien plkst. 12.00 un ilgs pusstundu. Aviošovs Biķernieku trasē nav bijis jau vairāk nekā 10 gadus un šī būs pirmā reize, kad tas notiks reizē ar autosporta sacīkstēm. Aviošovā piedalīsies divas Latvijā būvētas lidmašīnas - Eiropā ātrākā lidmašīnas "ultralight" klasē "Tarragon" un sporta lidmašīna "PITTS 12 Monster", kas spēj izpildīt jebkurus augstākās pilotāžas manevrus.

Kopumā 160 dalībnieki un 120 tehnikas vienības, kuras klātienē varēs apskatīt arī skatītāji. Sacensību pirmajā dienā, 22. augustā, sacensību braucieni sāksies plkst. 12.00 un norisināsies līdz pat 21.00, savukārt svētdien, pēc sacensību atklāšanas, pirmie sacensību braucieni tiks aizvadīti sākot no 12.30 līdz pat 19.00 vakarā.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties "Biļešu Serviss" kasēs un internetā, savukārt ar sacensību programmu var iepazīties mājaslapā www.rigasummerrace.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.33796215sec.