138 cilvēki dodas laivu braucienā pa Krāslavas novada ezeriem

17. jūnijā Sauleskalnā, Krāslavas novadā, sapulcējās 138 cilvēki, lai piedalītos laivu braucienā ar nosaukumu “Izbaudi atpūtu un sajūti Krāslavas novada dabu!”. Pasākumu organizēja Krāslavas novada Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar biedrību “Aktīvā atpūta Latgalē”, kempingu “Adamova”, brīvdienu māju “Aimasas” un atpūtas kompleksu “Lejasmalas”.

Laivu brauciens ir aktīvās atpūtas un ūdens tūrisma entuziastu pasākums, kurā piedalījās gan vietējie, Krāslavas novada iedzīvotāji, gan arī aktīvās atpūtas cienītāji no Liepājas, Tukuma, Jelgavas, Rīgas, Ludzas un Daugavpils pilsētām, kā arī no Augšdaugavas novada.

Pasākums nebija paredzēts kā sacensības, bet tā mērķis bija popularizēt ūdens tūrismu Krāslavas novadā un sekmēt Latvijas iedzīvotāju pievēršanos veselīgam un aktīvam dzīvesveidam, kā arī saliedēt iedzīvotājus un pavadīt brīvo laiku pozitīvā gaisotnē.

“Lai gan esam tik kuplā skaitā - aptuveni 70 laivas un daži SUP dēļi, par ko man ir liels prieks, šodien mums ir jājūtas kā vienā lielā laivā, kurā draudzīgi airējam kopā, palīdzam viens otram, ja ir nepieciešamība, rūpējamies viens par otru!”, atklājot pasākumu uzsvēra Krāslavas novada TIC vadītāja Tatjana Kozačuka.

Pasākuma dalībniekiem bija iespēja noklausīties aizraujošu Pāvela Lapkovska stāstījumu par Sauleskalna vēsturi, uzkāpt kalnā, kā arī piedalīties flešmobā, par godu Krāslavas simtgadei kalna virsotnē no cilvēku figūrām izveidojot ciparu “100”.

Centrālā notikuma – laivu brauciena starts notika Dridža ezerā. Tālāk, pārvarot šķēršļus no niedrēm, kā arī izbaudot neaizmirstamus dabas skatus, peldot pa kanālu, kas savieno ezerus, pasākuma dalībnieki iepeldēja Ota ezerā. Aptuveni pēc pusstundas airēšanas, dalībnieki bija jau pamatīgi izsalkuši, tāpēc tieši laikā bija piestātne atpūtas vietā “Aimasas”, kur visi tika pacienāti ar garšīgu zivju zupiņu.

Pārnesot laivas pāri ceļam, maršruts turpinājās pa Ārdava ezeru, kur gaidīja pārsteigums – peldošā sala apstājās tieši laivotāju priekšā un šķērsot to varēja tikai izurbjoties cauri zariem un niedrēm. Un tieši šajā situācijā perfekti nostrādāja komandas gars, kad vīrieši, atbrīvojot ceļu no niedrēm, palīdzēja pārējiem pārvarēt šo grūti izbraucamo posmu. Katrs bija gatavs pastiept palīdzības roku vai airi blakus esošajam kolēģim, lai atvieglotu viņa pārvietošanās iespējas. Rezultātā šķērslis bija pārvarēts un priekšā gaidīja ceļojums pa Dubnas upi, kur bija vēl viens, pēdējais, šķērslis – betona plāksnes. Bet tā kā laivotāji bija jau pieredzējuši šķēršļu pārvarētāji, tad arī betona plāksnes tika veiksmīgi šķērsotas.

Aprakstīt emocijas, peldot pa Dubnas upi, ir sarežģīti, jo no apkārtējā dabas skaistuma aizraujas elpa. Ir sajūta, ka esi pasakā, kur upes dibenā dzīvo tūkstošiem mazu un lielu zivtiņu, tauriņi plīvo saules staros, apkārtējie koki izskatās maģiski… Šī sajūta ir neaprakstāma, tā ir jāpiedzīvo un jāizbauda katram.

No Dubnas upes maršruts veda pa Lejas ezeru līdz finišam – atpūtas kompleksam “Lejasmalas”, kur gaidīja garšīgas un sātīgas vakariņas – Latgales kotletīte ar kartupeļiem un gurķīšiem un, protams, Aulejas kļockas.

Pasākuma noslēgumā katra no piecām komandām tika apbalvota ar garšīgām balvām, bet katrs dalībnieks saņēma piemiņas medaļu – magnētu.

Esam pārliecināti, ka šis pasākums dalībniekiem vēl ilgi paliks atmiņā kā spilgts, saulains, ļoti pozitīvs un piedzīvojumiem pilns.

Viena no pasākuma dalībniecēm Snežana Sergejeva sociālajā vietnē Facebook atzīst: “Teikt, ka bija super, nozīmē nepateikt neko!!! Organizācija ir visaugstākajā līmenī, par visu ir padomāts un tas ir pats galvenais!!! Emocijas sit augstu vilni, bija siltuma sajūta, uzmanība un palīdzība!!! Visi bija gatavi palīdzēt! Vīrieši sevi parādīja kā VĪRIEŠI!!! PALDIES viņiem par šo palīdzību, bez viņiem mēs joprojām peldētu ezeros!!! Noteikti vēlos atkal ienirt šajā piedzīvojumā”.

Novēlam, lai arī turpmāk vasara būtu pozitīviem piedzīvojumiem bagāta. Bet informācija par ūdens maršrutiem Krāslavas novadā un laivu nomas iespējām ir pieejama interneta vietnē www.visitkraslava.com sadaļā “Ko darīt” – “Ūdens tūrisms”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52092791sec.