Vasaras saulgriežu pasākumi Tukuma pusē

Vasaras saulgriežu laikā šogad tiek piedāvāts bagātīgs pasākumu klāsts, kur katrs var izvēlēties sev tīkamākās norises vasaras, svētku un īsāko gada nakšu baudīšanai, sākot ar pirmsjāņu tirdziņiem, saulgriežu svinēšanu un ielīgošanas pasākumiem un turpinot ar dažādiem koncertiem, teātra izrādēm un Jāņu nakts zaļumballēm.

Saulgriežu svinēšana latviskās tradīcijās

Pastariņa muzejs aicina svinēt Vasaras saulgriežus latviskās tradīcijās 21.jūnijā. Gatavojoties gada garākajai dienai un īsākajai naktij, no pulksten 13:00 apmeklētāji var piedalīties svētku gaidīšanā: rotāt telpas, darināt saules vārtus un uguns riteni, siet pirts slotiņas, iemīcīt un cept rudzu maizi, plātsmaizi, pīrāgus un siet sieru, lasīt pļavu zāles un pīt svētku vainagus. Pulksten 19:00 svētku turpinājums muzikālā gaisotnē. Vairāk informācijas pa tālruni 28651091, www.tukumamuzejs.lv/pastarina-muzejs Adrese: Pastariņa muzejs, "Bisnieki", Zentenes pagasts, Tukuma novads.

Tukuma teātra jaunākais iestudējums Jāņu ieskaņā būs skatāms Tukku Magi pagalmā 21.jūnijā pulksten 19:00. Aigara Tauriņa komēdija „Pārdotie svētki” ievedīs nenopietnā pasaulē "ar putniem" un uz mirkli liks aizmirst šodienas trauksmaino un negāciju pārblīvēto dzīvi. Par sižetu: lugas darbība notiek Bumbieru pagastā. Rīgas deputāts Capņikova kungs ar kundzi nopērk lauku īpašumu un vēlas, lai pagasta iedzīvotāji par labu samaksu sarīko viņiem svētkus. Adrese: Kultūrtelpa Tukku Magi, Pasta iela 26, Tukums.

Uz vasaras saulgriežu ielīgošanu 21.jūnijā pulksten 18:00 aicina Jaunpils! Piedalīsies Jaunpils kultūras centra bērnu un jauniešu kolektīvi, zāļu sieva Līga Reitere un Tautas folkloras kopa "Talsi". Pasākuma izskaņā tiks darināti Jāņu zāļu vainagi.  Vairāk informācijas: www.jaunpilspils.lv/notikumi/, Facebook: Jaunpils pils. Adrese: Baznīcas iela, Jaunpils, Jaunpils pagasts, Tukuma novads.

21.jūnijā pulksten 19:00 Tumes kultūras nama parkā būs vasaras saulgriežu muzikālais pikniks. Uzstāsies grupa "Kaleido". Līdzi jāņem savs sēžamais, uzkodas un dzērieni. Vairāk informācijas pa tālruni 26332401, Facebook: tumeskulturasnams  Adrese: Pasta iela 1A, Tume, Tumes pagasts, Tukuma novads.

Jāņu ielīgošanas koncerts Zemītes pils parka estrādē būs 21.jūnijā pulksten 19:00. Tajā piedalīsies Zemītes tautas nama amatierkolektīvi un viesi no Pūres. Savukārt, Jāņu nakts zaļumballe būs tieši 23.jūnijā no pulksten 22:00. Spēlēs muzikanti no Kuldīgas. Vairāk informācijas: Facebook: Zemītes tautas nams. Adrese: Zemītes pils parka estrāde, Zemītes pagasts, Tukuma novads.

21. jūnijā pulksten 20:00 pie Slampes Kultūras pils būs Saulgriežu ieskaņas koncerts, kurā uzstāsies Slampes Kultūras pils amatiermākslas kolektīvi un īpašie viesi - Tihovsku ģimene no TV raidījuma "Dziedošās ģimenes". Vairāk informācijas pa tālruni - 20005704, Facebook: SlampesKulturasPils. Adrese: Slampes Kultūras pils, Slampe, Slampes pagasts, Tukuma novads.

Ar dziesmām ieskandēsies arī pirmā vasaras diena. Tukumā ugunskurā degs trejdeviņas pagalītes. Vasaras saulgriežu pasākumā “Trejdeviņas pagalītes” Durbes pils parkā 21.jūnijā pulksten 21:00 savienosies četras stihijas – uguns, zeme, gaiss, ūdens. Ziedojumi ugunij ar vēlējumu – “Lai top!”. Dalība bez maksas. Vairāk informācijas www.tukumakn.lv, Facebook: Tukuma Pilsētas kultūras nams. Adrese: Durbes pils parks, Mazā Parka iela 7, Tukums.

Ielīgošanas pasākumi, tirdziņi un koncerti

Vāne aicina uz pirmsjāņu tirdziņu 22.jūnijā no pulksten 16:00 pie Vānes pagasta kultūras nama. Būs nopērkami gan amatnieku, gan mājražotāju izstrādājumi. Vairāk informācijas pa tālruni – 29482777, Facebook: Vānes kultūras nams. Adrese: "Gaismiņas", Vānes kultūras nams, Vāne, Vānes pagasts, Tukuma novads.

22.jūnijā pulksten 19:00 visi aicināti uz brīvdabas teijātera izrādi "Tā bij’ Bērzciemā ap Jāņ’ laik’!”. Izrādi Bērzciema zvejnieku sētā "Dieniņas" spēlēs sētas saimniece un kaimiņiene. Darbosies arī uzkodu bufete. Biļešu cena – 20 EUR. Vairāk informācijas, kā arī biļetes uz izrādi var iegādāties www.dieninas.lv . Adrese: „Dieniņas”, Tukums - Kolka šosejas 34.km Bērzciems, Engures pagasts, Tukuma novads.

22.jūnijā pulksten 20:00 visi aicināti uz Līgo lielizrādi "Jo pliks, jo traks" Kandavā. Darbosies arī kafejnīca. Pēc izrādes pulksten 23:00 būs zaļumballe ar grupu "No Boundaries". Biļetes cena uz izrādi 5 EUR, uz balli - 4 EUR. Biļetes var iegādāties Kandavas kultūras nama kasē vai www.bilesuparadize.lv. Vairāk informācijas pa tālruni 63182040, www.kandava.lv, Facebook: Kandavas kultūras nams. Adrese: Brīvdabas estrāde "Ozolāji", Kandava, Tukuma novads.

22.jūnijā pulksten 20:00 Matkules estrādē ar Rūdolfa Blaumaņa izrādi "No saldenās pudeles" Līgo svētkus iesildīs Matkules amatierteātris. Ieeja – 1 EUR. Vairāk informācijas pa tālruni - 25772208, Facebook: Matkules kultūras nams un bibliotēka. Adrese: Matkules estrāde, Matkules pagasts, Tukuma novads.

Arī Viesatu birzītē 22.jūnijā skanēs Līgo svētku koncerts pulksten 20:00. Koncertā “Līgo skaisti šovakar” piedalīsies Viesatu pašdarbnieki. Pēc koncerta būs zaļumballe. Vairāk informācijas pa tālruni - 20249771, Facebook – Viesatu kultūras nams un bibliotēka. Adrese: Viesatu birzīte, Viesatas, Viesatu pagasts, Tukuma novads.

Vasaras saulgriežu ieskandināšana būs arī Sēmes centra priedītēs 22.jūnijā pulksten 20:00 kopā ar Tukuma kultūras nama amatierteātri un Sēmes, Zentenes amatiermākslas kolektīviem "Domino" un VPDK "Ozolīve". Te būs skatāms arī Tukuma teātra jaunākais iestudējums - Aigara Tauriņa komēdija „Pārdotie svētki”. Vairāk informācijas pa tālruni - 27842650, Facebook: Zentenes kultūras un Sēmes tautas nams. Adrese: Sēmes centrs, Sēmes pagasts, Tukuma novads.

Irlavā vasaras saulgriežu svinēšanas tradīcijas ar lustīgu Jāņu ielīgošanu būs 22.jūnijā pulksten 20:00 Studentkalna estrādē. Ar dziesmām priecēs Irlavas kultūras nama folkloras kopa "Atbunga", būs arī Jāņu siera siešana, vainagu pīšana, uguns rituāls un Līgo rotaļas. Līdzi ņem Jāņu zāles vainadziņa pīšanai, kā arī neaizmirsti paņemt savu pērno vainagu, lai to ziedotu Jāņu ugunskurā. No pulksten 22:00 - zaļumballe ar grupu "Imula". Vairāk informācijas pa tālruni - 28668486, Facebook: Irlavas kultūras nams. Adrese: Studentkalna estrāde, Irlava, Tukuma novads.

Ielīgošanas koncertā Smārdes "Vēju dārzā" 22.jūnijā pulksten 20:00 klausītājus priecēs pašdarbības kolektīvi un aktieris Gints Andžāns. Pulksten 22:00 - lustīga zaļumballe ar grupu "Kompromiss". Darbosies arī Līgo bārs. Vairāk informācijas pa tālruni - 27030161, Facebook: Smardespagasts Adrese: Smārdes "Vēju dārzs", Smārdes pagasts, Tukuma novads.

Matkulē ielīgošanas zaļumballē 22.jūnijā no pulksten 22:00 uz danču griešanu estrādē aicinās Jānis un Armands no grupas "Apvedceļš"! Darbosies arī bufete. Ieeja zaļumballē – 5 EUR.  Vairāk informācijas pa tālruni - 25772208, Facebook: Matkules kultūras nams un bibliotēka. Adrese: Matkules estrāde, Matkules pagasts, Tukuma novads.

Savukārt, Kandavas brīvdabas estrādē 22.jūnijā pulksten 23:00 sāksies Līgo balle ar grupu “No boundaries”. Ieeja – 4 EUR. Vairāk informācijas: www.kandava.lv, Facebook: Kandavas kultūras nams. Adrese: Brīvdabas estrāde "Ozolāji", Kandava, Tukuma novads.

Balles un Līgo vakara svinēšana

Līgo svētki Engurē sāksies 23.jūnijā jau pulksten 11:00, kad ikkatrs aicināts uz Līgo zāļu tirdziņu! Vakara programma sāksies pulksten 19:00 Auniņparka estrādē, kur būs skatāma Baibas Dornes režisētā izrāde "Stāsts par Sprīdīti". Pulksten 22:00 būs balle ar grupu "Ziņģes brāļi, bet pulksten 02:00 būs ballīte pludmalē kopā ar DJ CHALMA. Darbosies arī zivju restorāna "Bermudas" bufete. Vairāk informācijas Facebook: Engures pagasta pārvalde vai Engures Saieta nams. Adrese: Jūras iela, Engure, Engures pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas pa tālruni 24400170.

Visi, visi Jāņabērni aicināti uz kopā sanākšanu Ragaciema sedumā 23.jūnijā pulksten 20:30, lai ieskandinātu Līgo vakaru kopā ar latviešu tradīciju kopu "Skance". Pēc tam - Līgo ugunskura iedegšana un nakts balle ar grupu "Smaržo pēc lietus"! Vairāk informācijas pa tālruni – 20210083 vai Facebook: Lapmežciema pagasta pārvalde. Adrese: Ragaciems sedums, Lapmežciema pagasts, Tukuma novads.

23.jūnijā pulksten 21:00 Zantes pagasta estrādē skaistākās Līgo dziesmas dziedās folkloras kopa "Vācelīte", Zane Ņukša - Valdmane un Uldis Oliņš. Ar lustīgiem dančiem priecēs jauniešu deju kolektīvs "Sīpa", bet jautru skeču "Gribējām kā labāk, sanāca kā vienmēr" atrādīs Zantes dancotāji. No pulksten 23:00 - zaļumballe ar duetu no Saldus. Vairāk informācijas pa tālruni - 29753797 vai Facebook: Zantes kultūras nams un bibliotēka. Adrese: Zantes estrāde, Zantes pagasts, Tukuma novads.

Griezt dančus Līgo ballē aicina arī Cēres pagasts, kur balle pie Cēres sporta halles tiks spēlēta kopā ar grupu "Līdzsvars" 23.jūnijā pulksten 23:00. Adrese: Cēres sporta halle. Cēres skola, Cēres pagasts, Tukuma novads.

Pasākumi Jāņu dienā

24.jūnijā no pulksten 22:00 līdz 03:00 Jaunpils parka estrādē notiks skaista Jāņu Zaļumballe ar Jāni Krūmiņu no grupas “Apvedceļš” un DJ Guncha. Vairāk informācijas www.jaunpilspils.lv. Adrese: Jaunpils estrāde, Jaunpils, Jaunpils pagasts, Tukuma novads.

Laipni lūgti vasaras saulgriežu pasākumos un baudīsim Tukuma smukumu kopā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51645994sec.