Jau otrā Keramiķu diena Durbes pilī ar tirdziņu, meistarklasēm un īpašu dejas priekšnesumu

15. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 16.00 Durbes pils teritorijā (M. Parka iela 7, Tukumā) jau otro gadu noritēs Keramiķu diena. Šogad iedvesma smelta no fajansa izstrādājumiem Durbes pils izstādē “Zili baltās pasaules valdzinājums”. Pasākumā tikšanās ar keramiķiem, keramikas meistardarbnīcas gan lieliem, gan maziem, keramikas tirdziņš un deju priekšnesums Tukuma deju skolas “Demo” izpildījumā. Dalība pasākumā bezmaksas.

Vai zinājāt, ka Tukumā ilgstoši darbojās Tukuma rūpkombināta keramikas cehs, kurā strādāja izcili meistari? Arī mūsdienās tradīcijas nav zudušas, Tukumā, Durbē un novadā joprojām čakli strādā keramikas un porcelāna meistari.

Plkst. 12.00 radošajās darbnīcās atklāsim porcelāna liešanas un veidošanas meistarstiķus – savu meistarību un prasmes demonstrēs “Mēness bļoda” meistare Dace Zvaigzne.

No plkst. 14.00 līdz 16.00 Daces Zvaigznes vadībā apmeklētāji varēs iemēģināt roku veiklību rožu darināšanas darbnīcā – izgatavotās rozes kļūs par kopradīta mākslas darba “Visur tikai rozes zied” sastāvdaļu.

No plkst. 11.00 līdz 16.00 bērniem būs iespēja darboties un atklāt māla veidošanas noslēpumus kopā ar Tukuma Mākslas skolas pasniedzēju Inesi Auziņu.

Plkst. 13.00 un plkst. 15.00 pasākuma laikā Tukuma profesionālās deju skolas “Demo” absolventi un audzēkņi iedzīvinās vēsturisko fajansa trauku dekoratīvos zīmējumus – ķīniešu motīvus un “galantās ainiņas”.

No plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00 būs iespēja satikt keramikas meistarus Daci Zvaigzni, Sanitu Mickus, Gunāru Jansonu, Ivaru Grasi, Velgu Melni, Ivetu Jēkabsoni un iegādāties viņu veidotos keramikas darinājumus.

Pasākuma laikā Durbes pils 1. stāvā skatāma vēsturiskā ekspozīcija, bet 2. stāvā dinamiski mainīgajā izstādē skatītājus priecēs Tukuma rūpkombināta keramikas ceha plašais darinājumu klāsts un bagātīgā fajansa izstrādājumu izstāde “Zili baltās pasaules valdzinājums”.

Durbes pils pastāvīgās ekspozīcijas un izstāžu apskate ar muzeja biļeti: skolēniem, studentiem un pensionāriem, personām ar invaliditāti 1,50 EUR; pieaugušajiem 2,50 EUR; ģimenes biļete 5,00 EUR un 6,00 EUR.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48582816sec.