Imants Ziedonis. Veltījums Tev |Koncerts Ziedoņa dārzā Mālkalnā

Šogad visā Latvijā 90 gadu jubileja tiek atzīmēta vienam no izcilākajiem 20. gadsimta un gadsimtu mijas dzejniekiem un sabiedriskajiem darbiniekiem - Imantam Ziedonim. 2023. gada 27. augusta pēcpusdienā topošajā Ziedoņa dārzā Mālkalnā izskanēs koncerts 2 daļās, lai atkal un atkal ikviens no apmeklētājiem varētu klausīties Imanta Ziedoņa dzejā un mūzikā, saskatīt to dejā un cilvēkos.

Koncerta pirmajā daļā pulksten 17:00 dosim iespēju atgriezties maģiskajā koncertuzvedumā "PAR TEVI", kas pirmizrādi piedzīvoja š.g. 4. maijā Tukuma pilsētas Kultūras namā, savukārt 27. augusta vakarā šis uzvedums tiks atskaņots īpašā gaisotnē - brīvā dabā. Klausīsimies jaunās dzejnieces un stāstnieces Elzas Anastasijas Vasermanes balsī, domās iebrienot ziedošā ķiršu krūmā gan Imanta Ziedoņa dzejā, gan orģināldzejoļos. Riharda Jakuško aranžētās melodijas savīsies ar Guntas Menģeles maģisko balsi, kuru paspilgtinās mūziķi: Atis Ozols (ģitāra), Sofija Ogarkova (čells), Artūrs Krišjānis Goba (klavieres). To visu ar kustību grāciju līnijām, patiesā maigumā un vienlaikus dinamikā sapludinās stāstā NMV Rīgas Baleta skolas studenti Taisija Jansone un Kirils Solovejs.

Koncerta otrajā daļā, kas iesāksies pulksten 18:00 daļā izskanēs Imanta Ziedoņa dzeja Imanta Kalniņa dziesmās koncertprogrammā “Ziedonis. Laikazīmes”. Starp dziesmām būs dzirdama Imanta Ziedoņa dzeja vai laikabiedru atmiņas Artūra Skrastiņa un Ilzes Ķuzules-Skrastiņas lasījumā. Piedalīsies: Artūrs Skrastiņš, Marts Kristiāns Kalniņš, Jānis Strazdiņš, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Kristiāna Stirāne, Elvijs Bušs, Jānis Miltiņš (klavieres), Jānis Bērziņš (ģitāra), Agate Ozoliņa (čells), Jānis Rubiks (bass), Ivars Kalniņš (bungas). Koncertā, caur šiem izpildītājiem, caur viņu dažādo paaudžu dzīves pieredzi un izpratni par to, kas ir mīlestība, dzimtenes sajūta un sava misija, radīsim atbildes, kas pateiktas Imanta Ziedoņa dzejā. Šī koncertprogramma ļaus pilnībā atkailināt dvēseli, tādējādi pietuvinoties kodolam, patiesumam un īstumam. Šī koncertprogramma būs kā piemineklis cilvēcībai caur Imanta Ziedoņa pateiktajiem vārdiem.

Ieeja pasākumā bez maksas. Ērtībai lūgums līdzi ņemt savus krēslus vai pledus.

Uz vietas darbosies arī kafejnīca.

Pasākumu organizē: Tukuma pilsētas Kultūras nams un Tukuma novada pašvaldība, atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33149409sec.