Tēva diena, Dzejas dienas un citi pasākumi Tukuma pusē

Šajā nedēļas nogalē, kad gaisā jūtams gan rudens tuvums, gan atvasara, aicinām apmeklēt Tukuma pusē sarūpētos pasākumus - gadatirgu Šlokenbekas muižā. Septembra pirmajā pusē, kā allaž, arī Dzejas dienas. Šogad Dzejas dienu pasākumi mūspusē norisināsies gan Kandavā, gan Matkulē, gan arī akcijas “Sirds uz perona” ietvaros pieteiktajās pieturvietās.  Tradicionāli Tukuma novadā ar dažādām aktivitātēm tiks svinēta arī Tēva diena.

Sirds uz perona un Dzejas dienas

Ir klāt septembris un Dzejas dienas! Jau šo piektdien, 8.septembrī norisināsies viens no dzejas dienu pasākumiem “Sirds uz perona”. Dzelzceļa stacijā "Tukums 1" pirms 13 gadiem aizsākās akcija "Sirds uz perona". “Sirds uz perona” akcijas vadītāja un idejas autore ir Guna Roze – Tamule. Šogad tiks veidots 2023. gada moto "Spēka vārdi" simbols - grāmatu sirds. Meklē kādu no sev tuvākajām pasākuma norises vietām Tukuma novadā 8. septembrī: Dzelzceļa stacija "Tukums I", Dzelzceļa stacija "Smārde", Sātos - Tilts uz Nekurieni, Dzelzceļa stacija "Slampe, Jaunpils autoosta, Dzelzceļa stacija "Kandava. Izvēlies dzelzceļa staciju vai autobusa pieturu kādā no pieteiktajām pasākuma "Sirds uz perona" norises vietām, kur pēc Latvijas laika pulksten 19:00 tiks lasīti dzejoļi, kas iedvesmo, iedrošina, pārliecina! Pasākumu varēs vērot www.tukums.lv un www.facebook.com/SirdsUzPerona . Turpat atradīsiet arī vairāk informācijas par pasākumu.

Uz dzejkoncertu "Būt pa īstam" Kandavas kultūras namā aicina dzejnieks, komponists, mūziķis, dziedātājs Lauris Valters. Koncertā 8.septembrī pulksten 19:00 varēs iegādāties arī autora dziesmu CD un dzejas grāmatas. Ieejas maksa 10 EUR. Adrese: Kandavas kultūras nams, Lielā iela 28, Kandava, Tukuma novads. Vairāk informācijas: www.kandava.lv.

Arī Matkules bibliotēka Dzejas dienu ietvaros aicina uz tikšanos ar rakstnieci, dzejnieci Māru Zālīti 8.septembrī pulksten 19:00. Muzikāli priecēs arī vokālais ansamblis "Par to". Ieejas maksa 2 EUR. Adrese: Matkules kultūras nams un bibliotēka, "Tūjas", Matkules pagasts, Tukuma novads.

Muižas svētki un gadatirgus

Šlokenbekas muižas svētki 9.septembrī sāksies ar rudens stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgu no pulksten 10:00. Būs arī radošās darbnīcas, lielās koka spēles, muzikāli priekšnesumi un arī “Muižas Alus pagrabiņa” atklāšana! Pasākumu vadīs Atis un Jānis Auzāni. Ieeja bez maksas. Adrese: Šlokenbekas muiža, Milzkalne, Smārdes pagasts, Tukuma novads. vairāk informācijas pa tālruni 29904147, www.facebook.com/SlokenbekasMuiza

Tēva dienas pasākumi

Tēvu diena šogad svin svētdien - 10.septembrī, un arī mūspusē sarūpēti vairāki pasākumi par godu tēviem, tādējādi uzsverot viņu nozīmīgo lomu ģimenē, ieguldījumu bērnu audzināšanā un stiprinot tēvu un bērnu saites.

No pulksten 11:00 līdz 16:00 Tukumā Melnezera apkārtnē tēvi un bērni aicināti lietderīgi pavadīt laiku brīvā dabā, piedaloties aizraujošās aktivitātēs un kopīgi veicot dažādas grūtības uzdevumus. Pasākuma “Mēs ar TĒTI! KOLOSĀLI!” dalībnieki saņems uzdevumu kartes, vietas plānu un dosies pildīt uzdevumus (būs mobilā virvju trase, izaicinājumi mežā, šaušana ar loku, orientēšanās, laivošana u.c.) Noslēgumā tiks izlozētas 3 komandas no katras grupas, kas balvā iegūs braucienu ar militāro motorlaivu pa Sekļa ezeru. ​ Darbosies skatuve ar DJ, būs arī muzikāli pārsteigumi, jautras stafetes, piepūšamo atrakciju trase. Mazos apmeklētājus visas dienas garumā izklaidēs un uzmundrinās “Smaidu darbnīcas” dzīvespriecīgie tēli. Adrese: Melnezera iela, Tukums. Vairāk informācijas - www.tukumakn.lv.

Arī Jaunmoku pils teritorijā arīdzan tiks svinēta Tēvu diena ar plašu aktivitāšu programmu. Talantu un iespēju apzināšana būs iespējama katram individuāli un visiem kopā - piedaloties Zinātnes centra "Vizium" aktivitātēs, Doktora Haštaga eksperimentos, improvizācijas teātra “Spiediens” izrādēs un citos notikumos. Par atraktīvu dienas gaitu parūpēsies ar īstu tēvu harizmu apveltītais – Māris Grigalis. Adrese: Jaunmoku pils, Rīgas - Ventspils šosejas 75km, Tumes pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas www.jaunmokupils.lv.

Visi tēvi, vectēvi, krusttēvi, patēvi un audžutēvi kopā ar savām ģimenēm laipni aicināti aktīvi pavadīt Tēva dienu arī Kandavā. Visas dienas garumā Kandavas pilsētvidē norisināsies bezmaksas pasākumu cikls ģimenēm Kandavā „ZĪLE”. Būs iespēja satikt un aprunāties ar pārmaiņu treneri Arturu Šulcu, varēs baudīt piedzīvojumu prieku dodoties pārgājienā, tāpat būs iespēja nobaudīt arī Laimīgā opja zupu, piedalīties muzikālās sarunās, spēlēt lielformāta spēles vai radīt savu T-kreklu, piedaloties T-kreklu dizaina konkursā. Vairāk informācijas par Tēvu dienai veltītā pasākuma norises vietām Kandavā – www.kandava.lv.

Engurē gaidāma sirsnīga, rotaļīga un ģimeniska Tēvu diena, kas sāksies 10.septembrī pulksten 11:00 Engures stadionā ar Bērnu rīta pasākumu. Bērniem būs iespēja tikties ar Lapsiņu Feneku. Būs arī tikšanās ar vieglatlētu Modri Liepiņu, varēs piedalīties ģimeņu stafetēs, kā arī futbola spēlē - tēvi pret bērniem. Adrese: Engures stadions, Jūras iela 85, Engure, Engures pagasts, Tukuma novads.

Arī Džūkstes Pasaku muzejā jau tradicionāli norisinās Tēva dienas aktivitātes. 10. septembrī 12.00 Džūkstes Pasaku muzejā notiks pasākums ģimenēm “Tēva diena”. Orientēšanās sacensības un radošās darbnīcas tēviem ar bērniem, kur nepieciešams tēva padoms, prasmes, iemaņas un gudrība. Dalība ar muzeja biļeti pasākumā 3,00 EUR, pirmsskolas vecuma bērniem - bezmaksas. Adrese: Džūkstes Pasaku muzejs, "Lanciņu skola", Lancenieki, Džūkstes pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas pa tālruni 26513314, www.tukumamuzejs.lv/dzukstes-pasaku-muzejs

Lielisks piedāvājums Tēva dienā, 10.septembrī: baudīt divus brančus vienā dienā zivju restorānā "Bermudas" Ragaciemā! Cikos? Pirmais no pulksten 12:00 līdz 14:30, bet otrais no pulksten 15:15 līdz pat 18:00. Cena: 45 EUR no personas. Rezervācijas pa tālruni 29999559. Kā jau ierasts, restorāna piedāvātajos brančos ēdieni un uzkodas patiks dažādām gaumēm, būs gan salāti, gan zupa, tāpat arī jūras veltes, gaļas ēdieni un deserti. Adrese: “Jūrnieki”, Ragaciems, Lapmežciema pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas pa tālruni 20063225, www.bermudas.lv.

Citi nedēļas nogales pasākumi

8.septembrī pulksten 19:00 Zemītes tautas nama amatierteātris aicina uz pirmizrādi - "Vispirms nokaunēties..". Ieejas maksa 2 EUR. Adrese: “Cerības”, Zemīte, Zemītes pagasts, Tukuma novads.

9. septembrī, no pulksten 12:00 līdz 17:00 IK "Reinis B" sētā "Kiršlejās" notiks pasākums “Zivju spēles & piekrastes gardumi”. Tajā ikvienu ciemos gaidīs atraktīva saimniece ar gardumiem, neparastiem pārsteigumiem un loteriju. Būs dienas ballīte dzīvajā izpildījumā, lieliska atpūta un izklaides bērniem kopā ar "Smaidu darbnīcu". Adrese: IK "Reinis B" sēta "Kiršlejas", Gatera iela 6, Lapmežciems, Tukuma novads.

Vēl 9.septembrī Eiropas Kultūras mantojuma dienas ietvaros Lestenes ev.lut.baznīcā izskanēs koncerts "Ak, svētā Lestene, skan kā Dieva balss!". Koncertā piedalīsies Melizanda Berga, Arnolds Osvalds Bergs un Inguna Grīnvalde. Koncertā ieeja pret ziedojumu. Adrese: Lestenes ev.lut. baznīca, Lestenes pagasts, Tukuma novads.

Savukārt Slampē seniori aicina uz balli "Dejas rudens lapu virpulī", kur ikkatrs rudens pirmos dančus aicināts griezt Slampes Kultūras pilī 9.septembrī pulksten 16:00. Pieteikšanās pa tālruni 27793769. Adrese: Slampes Kultūras pils, Slampe, Slampes pagasts, Tukuma novads.

Baudi rudens sākšanās smukumu Tukuma pusē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47609401sec.