Vislatvijas akcija “Mājas kafejnīcu dienas” noslēgsies tieši Tukuma pusē!

Mājas kafejnīcu dienu akcija aizsākās kā “Covid-19” laika projekts, kura galvenais mērķis bija mudināt cilvēkus apceļot Latviju. Šobrīd, pavisam droši varam teikt, akcija izaugusi par kustību, kurā iesaistās dažāda izmēra saimniecības, ģimenes un kolektīvi. Jau trešo rudeni Tukuma novads aicina ciemos uz mājas kafejnīcām Tukumā un apkārtnē. Šogad viesmīlībā 6 vietējos galamērķos dalīsies un viesus cienās 26 saimnieki – ģimenes, draugu kompānijas, mazie uzņēmēji un dažādas tūristu piesaistes vietas. Piedāvājumā būs gan latviskā, gan citu tautu virtuve, būs nogaršojami gan dažādi šašliki un zivju ēdieni, gan smalkas un īsteni latviskas riktes, būs kūkas un pankūkas, arī austeres un vēži, un kas tik vēl ne! Tikpat dažāda būs arī mājas kafejnīcu piedāvājumu tematika – no piknika un dārza ballītēm, viesošanās pie omes laukos līdz iespējai baudīt restorāna atmosfēru vai pamieloties īstos rudens ražas svētkos.

Viens no galamērķiem būs Tukums un tuvējā apkārtne, kas piedāvās 4 mājas kafejnīcās izbaudīt neparasto meža un dārza sajūtu gan laukos, gan pilsētvidē un arī pils atmosfērā. Papildus piedāvājumos būs gan tematiskās aktivitātes, gan izklaides bērniem, gan arī zibakcija ar tautas dejām. Kādā no kafejnīcām kā īpašais viesis ciemosies arī kāds atpazīstams šefpavārs. Tukuma pilsētā divas dienas ar 6 kārtu degustācijas ēdienkarti būs baudāms mājas restorāns CORNER’s kultūrtelpas “Tukku Magi” pagalmā, medību pils dažādību piedāvās Jaunmoku pils vasaras kafejnīca ar iespēju izbaudīt rudens garšas dažādās pils apkārtnes vietās, savukārt Tumē būs apmeklējami “Ražas svētki “Dižpīlādžos” ar plašu pankūku piedāvājumu, bet mākslas un garšas restorāns uz vienu dienu tiks uzburts “Mākslas rezidencē “Zīlītes”.

Ķemeru Nacionālais parks ir viena no skaistākajām vietām Latvijā, kurā izceļas gan purvu, gan mežu un pļavu pasaules skaistums, un tas viss – Tukuma novadā. Šoruden kopskaitā 3 kafejnīcas būs izvietojušās visapkārt Ķemeru Nacionālajam parkam. Parkā - Antiņciema pļavās pie DAREs būs izbaudāmas gan smaržas, gan garšas ar pļavas ziediem un cigoriņiem, savukārt otrpus parkam – Slampē viesu nams “Pilsētnieki” piedāvās rudens pikniku ar šašliku izlasi, bet nelielajā “Grieķu tavernā” Smārdē saimnieki atkal radīs Grieķijas sajūtu gan ēdienā, gan atmosfērā.

Tukuma novadam ir gandrīz 60 km gara piekraste, kurā izvietojušies daudzi zvejniekciemi. Šoruden uz rudens garšu piekrastē te aicinās 7 mājas kafejnīcas, sākot no Lapmežciema līdz pat Bērzciemam. Būs nogaršojamas gan zivis visdažādākajos veidos, gan dažādu valstu ēdieni, kā arī rudens veltes un sierotavas produkcija ēdienos.

Lapmežciemā viesus sagaidīs “Jūrciemu garšas piedzīvojums” zvejnieku ciemata noskaņās, Milleru ģimenes „Garšu piestātne” Plieņciemā piedāvās baudīt dažādu valstu tradicionālos ēdienus jau trešo gadu, savukārt Ķesterciemā Raginsku ģimene mājas kafejnīcā “Zvejnieka loms” cienās ar paša zvejnieka gatavotu maltīti. Engurē viesus gaidīs divas mājas kafejnīcas – “Muižas parka bufete” ar svaigu atvasaras ēdienkarti un “Viesošanās zvejnieku sētā “Lucītis”” sola gardu un tumīgu zivju zupu. Divas kafejnīcas darbosies arī Bērzciemā – ģimenes sierotavas “Kundziņ’siers” kafejnīca “Pie Kundziņiem”, kur lauku stila šiks mijas ar piejūras šarmu, un Celkartu ģimenes kafejnīca “Zvejnieku sētā “Dieniņas”” ar riktīgu zivju izēšanos pie Īstās Latvju Saimnieces.

Tukumnieki Irlavas pusi mēdz dēvēt par savu Vecpiebalgu, kur senatnē audzis un skolojies ne viens vien ievērojams novadnieks. Šodien Irlavas puse jau ir sevi pieteikusi kā nopietnu labu saimnieču vietu, jo Irlavas tuvākā un tālākā apkārtnē būs apmeklējamas 5 mājas kafejnīcas ar ēdieniem, kas garšo kā viesos pie omītēm, kā arī ar kūkām, sātīgiem pīrāgiem, ar brieža gaļas plovu un rūgušpiena kokteiļiem. Irlavas “Mazdadzīšos” ar sirsnīgu sagaidīšanu divas dienas ciemoties aicina mājas kafejnīca „Pie Omītes”, kur pilni vēderi un labsajūta garantēta. Vecsātos vaŗēs izgaršot sātīgas rudens zupas un pīrāgus Vecsātu saimnieces stāstu mērcēs mājas kafejnīcā “Vecsātu pīlāri”.

“Tēviņkalna kafejnīca” ar brieža gaļas maltīti un vīniem darbosies “Tēviņkalna vīnu” darītavā starp Sātiem un Zemīti. Mājas kafejnīcā ““Auru” RaDoTava – garšu, sajūtu, dabas gleznu un skaņu mozaīka” piedāvājumā būs radoši mākslinieciska kopā būšana, izvēloties ēdienkartē kādu no trim garšu un sajūtu noskaņām dabā.

Kandavas puse – Abavas senleja rudeņos ir īpaši krāšņa. Zeltainā rudenī tās pakalni un lejas ar apstrādātajiem tīrumiem un piebriedušajām pļavām liek elpai aizrauties no tā, cik Latvija ir skaista. Rudens garšu Kandavas apkārtnē piedāvās 4 mājas kafejnīcas, kuru piedāvājums arī būs daudzveidīgs: ar Abavas senlejas ozolu spēku ozolzīļu kafijā Kandavā, muižas maltīti saules pielietā ainavā Kalnmuižas ābeļdārzā, bērnības garšu Zilbertu ģimenes mīļākajos ēdienos Amulas krastā “Lejaskroķos” un rudens ražas garšām, kā arī īpašām ražas svētku izklaidēm “Smilgāju” sētā.

Lai arī Jaunpils puses vārds daudziem asociējas ar viduslaiku pili, Mājas kafejnīcu dienās 4 kafejnīcas aicinās atbraukt uz apkārtnes mežiem un dārziem. Jaunpils pils kroga komanda aicinās uz teikām un nostāstiem apvītajiem Kartavkalniem, kur ieturēt maltīti mierpilnas dabas ielokā, lauku māju “Rogas” kuplā ģimene Jurģu pusē ļaus baudīt sātīgus lauku ēdienus, kuri galdā tiek celti ikdienā un saimes svētku reizēs. “Dabas notikumu dārza” saimnieki pārsteigs ar dabu un dabiskumu it visā, aicinot izgaršot dažādus augu valsts ēdienus un aktivitātes ar visām 5 maņām, bet Jaunpils alus darītavas saimnieki gatavos ēdienus tikai no jaunpilnieku ražojumiem.

Ar visu 26 Tukuma novada rudens mājas kafejnīcu piedāvājumu var iepazīties, apmeklējot Vislatvijas akcijas “Mājas kafejnīcu dienas 2023” mājaslapu – www.majaskafejnicas.lv/galamerki/baudam-rudens-garsu-kurzemes-pievarte-tukuma-un-apkartne, kā arī piesekojot Facebook mājaslapai Mājas kafejnīcas Kurzemes pievārtē 2023.

Tiekamies rudenī un izgaršojam ēdienus, kurus radījuši tukumnieki!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.99602008sec.