Apmeklē izstādes novembrī Tukuma pusē!

Novembris ir patriotiskais mēnesis, kas ir, savā ziņā, robeža starp rudeni un ziemu. Šis ir laiks, kad vairāk ļaujamies patriotiskām pārdomām. Un šis ir arī laiks, kad baudīt kultūru un mākslu siltās, mājīgās telpās. Ieskaties novembra izstāžu apkopojumā!

Izstāde “Imanta Ziedoņa dzejas dārzā" – Tukuma pilsētas Kultūras namā

Biedrības “Tukuma Tēlotājmākslas studija” izstāde ir veltījums mūsu novadniekam Imantam Ziedonim, vienam no ievērojamākajiem Latvijas dzejniekiem, kura dzeja ir ieguvusi īpašu vietu Tukuma novadnieku sirdīs. Nāc uz izstādi un atklāj Imanta Ziedoņa dzejas dziļumu, bagātību un daudzveidību! Ieeja izstādē bez maksas. Izstādi iespējams skatīt Tr.15:00-19:00; C.10:00-14:00 kā arī TPKN pasākumu laikā. Vairāk informācijas www.tukumakn.lv.  Adrese: Tukuma pilsētas Kultūras nams, Lielā iela 1, Tukums.

Līdz 26.novembrim Tukuma Mākslas muzejā un galerijā “Durvis” apskatāma izstāde “Pērles”

Izstāde “Pērles” tapusi, atzīmējot Tukuma Mākslinieku grupas 40. jubileju. Šajā jubilejas izstādē mākslinieki parāda savus jaunākos darbus, kas raksturo katru autoru, tā radot daudzkrāsainu iespaidu par tik atšķirīgo mākslinieku raksturu, dzīvi un pieredzi. Izstāde ir plaša un daudzveidīga, tāpēc tās ekspozīcija skatāma gan Tukuma Mākslas muzejā – biedrības vecbiedru un mūsdienu mākslinieku glezniecība, gan Mākslas galerijā “Durvis” – keramika, objekti, fotogrāfija, grafika, akvarelis, tēlniecība, ādas plastika un tekstils. Vairāk  informācijas www.tukumamuzejs.lv. Adrese: Tukuma Mākslas muzejs, Harmonijas iela 7, Tukums; Mākslas galerija “Durvis”, Brīvības laukums 21, Tukums.

Tukuma Audēju darbnīcā – “No Miķeļiem līdz Mārtiņiem”

No 7. oktobra līdz 2. decembrim Tukuma Audēju darbnīcā skatāma Rīgas Kultūras un Tautas mākslas centra “Mazā Ģilde” Tautas lietišķās mākslas studijas “Kamene” dažādu audumu un Tautas lietišķās mākslas studijas “Tīne” pinumu izstāde “No Miķeļiem līdz Mārtiņiem”. TLMS “Kamene” audējas piedāvā tradicionālus audumus iemīļotās tehnikās, kas padara mūsu interjerus neatkārtojamus un mājīgus. Tie ir lina galdauti un dvieļi, vilnas segas un lakati, kā arī dažādās tehnikās austas jostas. TLMS “Tīne” pinēji piedāvā pinumu veidus no dažādiem dabas materiāliem. Pinumos izmanto nemizotas un mizotas kārklu klūgas un sloksnes, priežu saknes, jūras un upes meldrus, salmus, darinot traukus, grozus, cibas, vāceles un cepures. Tie veidoti, lai būtu praktiski un mūsdienīgi, lai bagātinātu mājas dizainu. Vairāk informācijas www.tukumamuzejs.lv. Adrese: Tukuma Audēju darbnīca, Tidaholmas iela 3, Tukums.

Durbes pilī izstādes “ARTEFACTUM”, “Sibīrijas vēstules” un “Zili baltās pasaules valdzinājums”

Vēstules uz bērza tāss ir īpaši nozīmīga dokumentārā mantojuma kolekcija, kas iekļauta UNESCO Pasaules atmiņas programmas Latvijas nacionālajā reģistrā. Izstādē līdz pat 2024.gada novembrim Durbes pilī skatāms bagātīgs informatīvais materiāls, kā arī vēstuļu autoriem piederējušie priekšmeti, ko deponējuši 11 Latvijas muzeji. Deportēto cilvēku personiskās lietas - pieraksti, trauki, apģērba elementi, rokdarbi un citi priekšmeti - palīdzēs iepazīt traģiskos likteņstāstus. Savukārt, “ARTEFACTUM” izstāde tevi ievedīs arheoloģijas, tautas daiļrades un mākslas artefaktu pasaulē, kas pētāma, aplūkojama līdz pat 2024.gada 3.novembrim.

Vēl Durbes pilī līdz pat 2024.gada 31.martam apskatāmi 18.-20. gadsimta angļu dekolētā fajansa izcilākie paraugi. Tā ir pirmā izstāde Latvijā, kurā apkopoti Latvijas muzejos un privātkolekcijās esošie angļu dekolētā fajansa izcilākie paraugi. Nāc uz izstādi un piedzīvo estētisku baudījumu, kā arī atklāj neparasto dekoru un krāsu daudzveidību! Vairāk informācijas www.tukumamuzejs.lv. Adrese: Durbes pils, M.Parka iela 7, Tukums.

Džūkstes Pasaku muzejā – “Par tēviem un meitām”

Džūkstes Pasaku muzejā līdz 2024.gada 12.maijam apskatāma Ievas Krūmiņas lielformāta foto izstāde “Par tēviem un meitām”. Izstādē – gan fotogrāfijas, gan arī Tukuma muzeja krājuma priekšmeti, kas atspoguļo fotogrāfijās redzamo tēvu nodarbošanos. Vairāk informācijas www.tukumamuzejs.lv.  Adrese: “Lanciņu skola”, Džūkstes pagasts, Tukuma novads.

Tukuma mākslas studijas “Bohēmistes” darbi apskatāmi Šlokenbekas muižā

Mākslas studijas dalībnieces Ingemāra Treija, Ilze Cērpiņa, Ivonna Bredovska, Mārīte Saulīte, Viola Zaltāne, Liene Ratniece, Marita Andruse un Zane Siliņa aicina apskatīt izstādi muižā darba dienās no 10:00 līdz 16:00. Vairāk informācijas pa tālruni 28301020. Adrese: Šlokenbekas muižas ansamblis, Milzkalne, Smārdes pagasts, Tukuma novads.

Kandavas kultūras nama galerijā “Vējspārns” – izstāde “Kandavas ainas”

No 20.oktobra līdz 28.novembrim Kandavas kultūras nama galerijā “Vējspārns” būs apskatāma fotogrāfa Staņislava Ozarkova fotogrāfiju izstāde “Kandavas ainas”. Vairāk informācijas www.kandava.lv.  Adrese: Kandavas kultūras nams, Lielā iela 28, Kandava, Tukuma novads.

Kandavas novadpētniecības muzejā – vairākas izstādes

No 16. septembra līdz 30. novembrim Kandavas novadpētniecības muzejā apskatāma Madaras Atiķes svēpētās keramikas izstāde “Vīgriežu valdzinājums”. Tādu pašu periodu apskatāma arī Kandavas Mākslas un Mūzikas skolas 2022./2023. absolventu nobeiguma darbu izstāde. No 1.līdz 30.novembrim Kandavas novadpētniecības muzejā apskatāma arī Lāčplēša dienai veltīta izstāde, kurā eksponēti Lāčplēša kara ordenis un priekšmeti, kas piederējuši Lāčplēša kara ordeņa kavalieriem (Kara muzeja krājums). Adrese: Talsu iela 11, Kandava, Tukuma novads.

Tumes kultūras namā – Tukuma mākslas skolas izstāde

Tumes kultūras namā no 6.oktobra līdz 20. novembrim būs apskatāma Tukuma mākslas skolas profesionālās ievirzes izglītības programmas "Vizuāli plastiskā māksla" šī gada absolventu darbu izstāde. Adrese: Tumes kultūras nams, Pasta iela 1A, Tumes pagasts, Tukuma novads.

Pūres kultūras namā bērnu zīmējumu izstāde “Manas mājas – Latvija”

Pūres kultūras namā apskatāma Pūres pamatskolas bērnu zīmējumu un bērnudārza “Zemenīte” bērnu zīmējumu darbu izstāde “Manas mājas – Latvija”. Izstāde apskatāma līdz 10.decembrim. Interesentiem lūgums zvanīt – 26284364. Adrese: Pūres kultūras nams, “Vārpas”, Pūre, Tukuma novads.

Irlavas kultūras namā Egila Neihofera gleznu izstāde

Irlavas kultūras namā līdz 12.decembrim apskatāma Egila Neihofera gleznu izstāde. Interesentiem lūgums zvanīt – 28668486. Adrese: Irlavas kultūras nams, “Svēteļi”, Irlava, Tukuma novads.

Slampes Kultūras pilī – “Krāsainā satikšanās”

Slampes Kultūras pilī līdz pat 31.decembrim apskatāma gleznu izstāde “Krāsainā satikšanās”. Šajā izstādē var aplūkot mūsu pašu tautu meitas, briežus, ziedus un ainavas, kas katram latvietim ir svarīgas. Darbu autores ir Ingemāras Treijas studijas “Krāsmute” dalībnieces: Agnese Čamane, Linda Brence, Anita Embriško un Marika Vītola. Vairāk informācijas pa tālruni 20005704. Adrese: "Kultūras pils" Zemgales iela, Slampe, Tukuma novads.

"KRUSAS PĒDAS JAUNPILĪ"

No 9. oktobra līdz 25.novembrim Jaunpils muzeja izstāžu zālē būs izstāde "Krusas pēdas Jaunpilī", kurā būs apskatāmas Jaunpils iedzīvotāju uzņemtās fotogrāfijas un video materiāli par 7.augusta vētras nodarītajiem postījumiem Jaunpils pagastā! Vairāk informācijas www.jaunpilspils.lv. Adrese: Jaunpils pils, Baznīcas iela, Jaunpils, Jaunpils pagasts, Tukuma novads.

Jaunmoku pilī skatāma gleznu izstāde par personas parādīšanos un pazušanu Latvijas dabā

Jaunmoku pils Torņu zālē līdz 9. decembrim apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas absolventes un “Latvijas valsts mežu stipendija mākslā 2022” stipendijas ieguvējas Alises Builevicas gleznu izstāde “Atrasties”, kur tiek nojaukta robeža starp dabu un personu. Izstādē apskatāmi mākslas darbi, kuri tapuši vairāku gadu laikā. Vairāk informācijasa www.jaunmokupils.lv. Adrese: Jaunmoku pils, Rīgas - Ventspils šosejas 75km, Tumes pagasts, Tukuma novads.

Zantes kultūras namā apskatāma kultūras nama jubilejai veltīta izstāde

Zantes kultūras namā no 17.novembra līdz 29.decembrim apskatāma izstāde “Zantes kultūras namam 25”. Adrese: Zantes kultūras nams un bibliotēka, Skolas iela 6, Zantes pagasts, Tukuma novads.

Jura Ģērmaņa gleznu izstāde "Latvijas ainavas" Lapmežciema tautas namā

Lapmežciema tautas nama mazajā zālē no 1.novembra līdz pat 2024.gada 17.janvārim būs skatāma Jura Ģērmaņa gleznu izstāde "Latvijas ainavas". Adrese: Lapmežciema tautas nams, Liepu iela 2, Lapmežciems, Tukuma novads.

TANYA SOLANGE personālizstāde "OSTA" apskatāma Engures Saieta namā

Engures Saieta namā apskatāma TANYA SOLANGE personālizstāde "OSTA". Izstādes atklāšanas pasākums 17. novembrī pulksten 16:00. Pasākumā būs iespēja tikties ar mākslinieci, iepazīties tuvāk ar viņas darbiem pie tējas vai kafijas tases. Adrese: Jūras iela 114, Engure, Tukuma novads.

Ejam uz muzejiem, pilīm, kultūras iestādēm un izstādēm!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.74510288sec.