Ko redzēt izstādēs decembrī Tukuma pusē?

Rosini iztēli, ļaujies pārdomām, dodoties uz izstādēm tepat, Tukuma novadā. Baudi kultūru un mākslu siltās, mājīgās telpās. Ieskaties decembra izstāžu apkopojumā!

Izstāde “Imanta Ziedoņa dzejas dārzā" – Tukuma pilsētas Kultūras namā

Biedrības “Tukuma Tēlotājmākslas studija” izstāde ir veltījums mūsu novadniekam Imantam Ziedonim, vienam no ievērojamākajiem Latvijas dzejniekiem, kura dzeja ir ieguvusi īpašu vietu Tukuma novadnieku sirdīs. Nāc uz izstādi līdz 19.decembrim un atklāj Imanta Ziedoņa dzejas dziļumu, bagātību un daudzveidību! Ieeja izstādē bez maksas. Izstādi iespējams skatīt Tr.15:00-19:00; C.10:00-14:00 kā arī TPKN pasākumu laikā. Vairāk informācijas www.tukumakn.lv. Adrese: Tukuma pilsētas Kultūras nams, Lielā iela 1, Tukums.

Mākslas galerijā “Durvis” apskatāma izstāde “Atkalredzēšanās”

Ivetas Liepiņas un Imanta Haņecka kopizstāde, kur mākslā un telpā satiekas divi bijušie kolēģi. Tekstilā redzama krāsu un materiālu daudzveidība, bet grafikā ir uzsvars uz melno un balto. Māksliniecei Ivetai Liepiņai patīk eksperimentēt ar materiāliem, ar katru jaunu darbu nāk jauns atklājums par tekstilmateriālu, tā neparedzamo dabu un savienojamību ar citiem materiāliem. Imants Haņeckis darbos izmanto nejaušības principu. Grafika rodas abstrahētās formās, kas materializējas kā piesātināti darbi, kuri aicina skatīt un pētīt. Atpazīstamas zīmes un simboli pārveidojas cita mēroga līniju un formu apjomos, kas plūstoši atspoguļo mūsdienu dinamiku. Izstāde skatāma no 29. novembra līdz 2024. gada 11. janvārim. Vairāk informācijas www.tukumamuzejs.lv. Adrese: Mākslas galerija “Durvis”, Brīvības laukums 21, Tukums.

Tukuma Pils tornī apskatāma izstāde “Mainīgais Tukums”

Eksponētas vēsturiskas kartes, kas uzskatāmi atspoguļo ne tikai savam laikmetam raksturīgo pasaules uztveri, bet arī vēsturisko apstākļu ietekmēto Tukuma nosaukuma mainīgumu.

Šogad apritēja 770 gadi kopš pirmo reizi minēts Tukuma nosaukums. 1253. gada 4. aprīlī Kurzemes bīskaps Heinrihs fon Licelburgs (Lützelburg) un Vācu ordeņa pārstāvji daudzu liecinieku klātbūtnē noslēdza Kursas sadalīšanas līgumu, kurā starp 150 vietvārdiem parādās arī pirmais dokumentāli apstiprinātais Tukuma vārds – Tuckemen. Turpmākos gadsimtos postošo karu,  ģeopolitiskā stāvokļa un etniskās apdzīvotības izmaiņu rezultātā nepārtraukti mainījās Tukuma veidols. Šo izmaiņu izpausme saistīta arī ar Tukuma nosaukuma pārvērtībām. Vairāk informācijas www.tukumamuzejs.lv. Adrese: Tukuma Pils tornis, Brīvības laukums 19a, Tukums.

Tukuma Mākslas muzejā baudāma klusā daba

Mākslas izstādē “Klusāk” skatāmi Tukuma muzeja mākslas kolekcijas skaistākie klusās dabas žanra darbi. Eksponēti Borisa Bērziņa, Induļa Zariņa, Ojāra Ābola, Līvijas Endzelīnas, Leonīda Āriņa, Imanta Vecozola mākslas darbi un citu nozīmīgu Latvijas mākslinieku interpretācijas par klusās dabas žanru, iedvesmojot apmeklētājus apstāties un atklāt skaistumu, kas mūs ikdienā ieskauj, bet varbūt bieži pazūd tā ierastumā. Vairāk informācijas www.tukumamuzejs.lv. Adrese: Tukuma Mākslas muzejs, Harmonijas iela 7, Tukums.

Tukuma Audēju darbnīcā – “Raibi”

Jūrmalas kultūras centra aušanas studijas “Bulduru audējas” izstādes “Raibi” atklāšanā 9.decembrī iespēja tikties klātienē ar darbu autoriem. Izstādē apskatāmi koši un krāsaini lakati un segas, un vēl kāds svētku pārsteigums tikai Bulduru audējām raksturīgā izpildījumā. Ieeja izstādes atklāšanas pasākumā - bezmaksas. Izstāde atvērta no 9. decembra līdz 2024. gada 13. janvārim. Vairāk informācijas www.tukumamuzejs.lv. Adrese: Tukuma Audēju darbnīca, Tidaholmas iela 3, Tukums.

Durbes pilī izstādes “ARTEFACTUM”, “Sibīrijas vēstules” un “Zili baltās pasaules valdzinājums”

Vēstules uz bērza tāss ir īpaši nozīmīga dokumentārā mantojuma kolekcija, kas iekļauta UNESCO Pasaules atmiņas programmas Latvijas nacionālajā reģistrā. Izstādē līdz pat 2024.gada novembrim Durbes pilī skatāms bagātīgs informatīvais materiāls, kā arī vēstuļu autoriem piederējušie priekšmeti, ko deponējuši 11 Latvijas muzeji. Deportēto cilvēku personiskās lietas - pieraksti, trauki, apģērba elementi, rokdarbi un citi priekšmeti - palīdzēs iepazīt traģiskos likteņstāstus. Savukārt, “ARTEFACTUM” izstāde tevi ievedīs arheoloģijas, tautas daiļrades un mākslas artefaktu pasaulē, kas pētāma, aplūkojama līdz pat 2024.gada 3.novembrim.

Vēl Durbes pilī līdz pat 2024.gada 31.martam apskatāmi 18.-20. gadsimta angļu dekolētā fajansa izcilākie paraugi. Tā ir pirmā izstāde Latvijā, kurā apkopoti Latvijas muzejos un privātkolekcijās esošie angļu dekolētā fajansa izcilākie paraugi. Nāc uz izstādi un piedzīvo estētisku baudījumu, kā arī atklāj neparasto dekoru un krāsu daudzveidību! Vairāk informācijas www.tukumamuzejs.lv. Adrese: Durbes pils, M.Parka iela 7, Tukums.

Džūkstes Pasaku muzejā – “Par tēviem un meitām”

Džūkstes Pasaku muzejā līdz 2024.gada 12.maijam apskatāma Ievas Krūmiņas lielformāta foto izstāde “Par tēviem un meitām”. Izstādē – gan fotogrāfijas, gan arī Tukuma muzeja krājuma priekšmeti, kas atspoguļo fotogrāfijās redzamo tēvu nodarbošanos. Vairāk informācijas www.tukumamuzejs.lv. Adrese: “Lanciņu skola”, Džūkstes pagasts, Tukuma novads.

Tukuma mākslas studijas “Bohēmistes” darbi apskatāmi Šlokenbekas muižā

Mākslas studijas dalībnieces Ingemāra Treija, Ilze Cērpiņa, Ivonna Bredovska, Mārīte Saulīte, Viola Zaltāne, Liene Ratniece, Marita Andruse un Zane Siliņa aicina apskatīt izstādi muižā darba dienās no 10:00 līdz 16:00. Vairāk informācijas pa tālruni 28301020. Adrese: Šlokenbekas muižas ansamblis, Milzkalne, Smārdes pagasts, Tukuma novads.

Tukuma bibliotēkā – “Ziedu maģija”

Tukuma bibliotēkā ikviens interesents var apmeklēt Guntas Frīdenbergas digitālās mākslas izstādi “Ziedu maģija”. Izstādes darbos autore atklāj savu pasaules redzējumu, savu personības daļu, kas ikdienā nav saredzama. Šoreiz modeles lomā ir puķes. Guntas Frīdenbergas vēlme bija atklāt ziedu skaistumu no sava redzespunkta, atstājot vietu skatītāja emocijām un fantāzijām. Adrese: Tukuma bibliotēka, Šēseles iela 3, Tukums.

Kandavas kultūras nama galerijā “Vējspārns” – izstāde “Baltijas dziļjūra”

Fotoizstādē varēsiet apskatīt svešzemju invazīvās sugas – Ķīnas cimdiņkrabi un apaļo jūrasgrunduli. Interesanti izskatās arī laukakmeņi, kas apauguši ar Ziemeļu ēdamgliemenēm un jūraszīlēm. Tāpat visā krāšņumā var skatīt taukzivi, jūras dzeloņgalvi, pleksti, četrragu buļzivi, ar zemūdens skābekļa ražotāju sārtaļģes un ūdens dzidrības veicinātāju – gliemeni un jūraszīli, kā arī ar ausaino aurēliju, kas ir Baltijas jūrā visbiežāk sastopamā medūza. Nav daudz cilvēku, kas savām acīm redzējuši Baltijas jūras zemūdens skatus, kurus redzēsiet izstādē. Šādus tuvplānus, kas fiksēti dziļāk par 25 metriem, iespējams, redzējuši tikai jūras pētnieki un profesionāli nirēji. Vairāk informācijas www.kandava.lv. Adrese: Kandavas kultūras nams, Lielā iela 28, Kandava, Tukuma novads.

Kandavas novadpētniecības muzejā – divas izstādes

No 1.decembra līdz 2024.gada 1.februārim apskatāma izstāde “Zīles un rukši”, bet līdz 31.janvārim apskatāma Kitijas Švīgeres dzimšanas dienas gleznu izstāde “… bet tu atnāc!”. Adrese: Talsu iela 11, Kandava, Tukuma novads.

Irlavas kultūras namā Egila Neihofera gleznu izstāde

Irlavas kultūras namā līdz 12.decembrim apskatāma Egila Neihofera gleznu izstāde. Interesentiem lūgums zvanīt – 28668486. Adrese: Irlavas kultūras nams, “Svēteļi”, Irlava, Tukuma novads.

Slampes Kultūras pilī – “Krāsainā satikšanās”

Slampes Kultūras pilī līdz pat 31.decembrim apskatāma gleznu izstāde “Krāsainā satikšanās”. Šajā izstādē var aplūkot mūsu pašu tautu meitas, briežus, ziedus un ainavas, kas katram latvietim ir svarīgas. Darbu autores ir Ingemāras Treijas studijas “Krāsmute” dalībnieces: Agnese Čamane, Linda Brence, Anita Embriško un Marika Vītola. Vairāk informācijas pa tālruni 20005704. Adrese: "Kultūras pils" Zemgales iela, Slampe, Tukuma novads.

Jaunmoku pilī skatāma gleznu izstāde par personas parādīšanos un pazušanu Latvijas dabā

Jaunmoku pils Freimaņa zālē apskatāma stikla meistara Andreja Virbuļa košie darbi izstādē “Stikla brīnums”. 159 unikālos un detalizētos stikla mākslas darbos atveidoti mājdzīvnieki, meža iemītnieki un dažādi ziedi. Stikla mākslas darbus uzbūrusi meistarīgā roka, darbojoties ar čehu stiklu – ornellu. Izstādē ir iespēja aplūkot kaķus, suņus, gaiļus, zirgus, dzērves, bites, vardes, pīles un daudzus citus Latvijas mežu, pļavu un purvu iemītniekus. Tāpat līdzās koši, daudzkrāsaini un skaisti stikla papagaiļi un skorpioni, kuri uzbur krāsaina brīnuma sajūtu. Ziedu mīļotājiem apskatāmas stikla rozes, maijpuķītes, īrisi un orhidejas, kuras, šķiet, tikko esam ziedu krāšņākajā plaukumā. Vairāk informācijas www.jaunmokupils.lv. Adrese: Jaunmoku pils, Rīgas - Ventspils šosejas 75km, Tumes pagasts, Tukuma novads.

Zantes kultūras namā apskatāma kultūras nama jubilejai veltīta izstāde

Zantes kultūras namā no 17.novembra līdz 29.decembrim apskatāma izstāde “Zantes kultūras namam 25”. Adrese: Zantes kultūras nams un bibliotēka, Skolas iela 6, Zantes pagasts, Tukuma novads.

Jura Ģērmaņa gleznu izstāde "Latvijas ainavas" Lapmežciema tautas namā

Lapmežciema tautas nama mazajā zālē no 1.novembra līdz pat 2024.gada 17.janvārim būs skatāma Jura Ģērmaņa gleznu izstāde "Latvijas ainavas". Adrese: Lapmežciema tautas nams, Liepu iela 2, Lapmežciems, Tukuma novads.

TANYA SOLANGE personālizstāde "OSTA" apskatāma Engures Saieta namā

Engures Saieta namā apskatāma TANYA SOLANGE personālizstāde "OSTA". Adrese: Jūras iela 114, Engure, Tukuma novads.

Izstāde “Ceļā uz Latvijas Holivudu” apskatāma Engures Saieta namā

Izstāde "Ceļā uz Latvijas Holivudu" tevi aizvedīs pa nacionālā aktierkino aizsākumu pēdām muzeja krājumā. Izstāde apskatāma Engures pagasta bibliotēkā līdz 31.decembrim. Adrese: Jūras iela 85, Engure, Tukuma novads.

Ejam uz muzejiem, pilīm, kultūras iestādēm un izstādēm!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5736351sec.