10.februārī - uz Tukumu pēc piedzīvojumiem!

“Dosimies uz Tukumu ne tikai pēc smukuma, bet arī meklēt piedzīvojumus un izaicinājumus. Pilnīgi jauna vieta un pieredze! Pirmais jaunā gada TrekTours pārgājiens Latvijā dalībniekus sagaidīs ar pasakainiem mežiem, augstiem pakalniem, noslēpumainiem ezeriem un pat 3 unikāliem maršrutiem.” - tieši tā sestdien, 2024. gada 10. februārī uz Tukumu aicina pārgājienu organizatori “TREKTOURS”.

Tukumā šajā dienā ieradīsies vairāk nekā 2000 aktīvās atpūtas un dabas mīļotāju – pārgājienos gājēju, kuri satiksies pilsētas centrā – Brīvības laukumā, kur atradīsies gan pārgājienu starts, gan finišs. Savukārt pārgājienu laikā tie izklīdīs pa piepilsētas mežiem un pakalniem, jo dosies 3 dažādos maršrutos.

Pirmais maršruts – 13 km piedāvās iepazīšanos gan ar pilsētu, gan Melnezera apkārtni. Kā teikts maršruta aprakstā: “Pilsēta ir zināma ar savām rozēm un dārziem un, lai gan ziemā tie slēpjas zem sniega segas, tas netraucē baudīt citus smukumus.”. Pārgājiens sāksies pašā pilsētas sirdī Brīvības laukumā pie “Pils torņa”, tālāk ceļš virzīsies pa pilsētu līdz Melnezeram un taku caurvītam mežam.

Otrais maršruts – 25 km piedāvās iekarot Milzkalnu un Āža kalnu. Arī tas sāksies Brīvības laukumā un vedīs līdz Melnezera mežam, kur virzīsies uz Milzkalna pusi, no tā augstumiem būs iespējams izbaudīt gan skaistas ainavas, gan ziemas sporta veidu sniegtās iespējas. Vēlāk ceļš vedīs uz otro pārgājiena izaicinājumu – Āža kalna iekarošanu.
Trešais maršruts jeb 37 km garš piedzīvojums un pārbaudījums ievedīs pakalnu, mežu un ezeru apskāvienos. Šis maršruts apvieno visu: pakalnu iekarošanu, mežu izpēti un ezeru baudīšanu. Pēc uzkāpšanas Milzkalnā, Āža kalna noslēpumu izzināšanas un āderu izpētes, gājējiem šajā maršrutā būs iespēja atgriezties sniegotu koku ielenkumā uz aiziet līdz pat Sekļa ezeram.

Dalībnieki par ierašanos pārgājiena vietā un, ja nepieciešams, arī izmitināšanu, rūpējas patstāvīgi. Maršrutos būs ierīkoti atpūtas un palīdzības punkti. Tāpat būs iespēja papildināt ūdens rezerves, pacienāties ar tēju, uzkodām un, nepieciešamības gadījumā, saņemt medicīnisko palīdzību. Dalībniekiem, kuri vēlēsies pārtraukt pārgājienu, būs pašiem jānokļūst līdz tuvākajam atpūtas vai palīdzības punktam, no kura viņi ar speciālu transportu tiks nogādāti uz starta/finiša punktu.

Visi maršruti ir apļveida – tas nozīmē, ka starts un finišs būs vienā vietā – Brīvības laukumā. Starta laiki: 13 km pārgājienam no pulksten 8:00 līdz 13:00, 25 km pārgājienam – no 8:00 līdz 12:00 un 37 km pārgājienam – no 8:00 līdz 11:00. Finiša laiki attiecīgi līdz pulksten 17:00, 20.:00 un 21:00.

Dalību pasākumā iespējams pieteikt, nopērkot ieejas biļeti pasākuma mājaslapā - https://trektours.lv/trektours-tukuma24/

Startēt varēs uzreiz pēc reģistrēšanās pārgājienam, ierodoties Tukumā, kur tiks noskenēta iegādātā pārgājiena biļete (izdrukāt nav nepieciešams – pietiks, ja tā būs saglabāta mobilajā tālrunī) un izsniegta cita pārgājienam būtiska informācija un piederumi.

Dalības maksa pārgājienos attiecīgi 21 EUR, 30 EUR un 39 EUR. Skolēniem, studentiem, senioriem no 64 gadu vecuma vai personām ar pensionāra apliecību, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, militārām personām un bērniem līdz 7 gadu vecumam ir atlaides. Reģistrācijas laikā var izmantot norādīto atlaidi dalības maksai. Atlaide spēkā visiem maršrutiem. Saņemot dalībnieka komplektu, visiem, kas būs reģistrējušies ar atlaidi, būs jāuzrāda atlaides saņēmēja statusu apstiprinošs dokuments.

Tā kā pārgājiens notiek ziemā un dabā, aicinājums dalībniekiem līdzi paņemt savas krūzes tējai, bļodas un karotes pusdienām. Ja tādu nebūs, tos būs iespējams aizņemties starta zonā, atstājot 1 EUR depozītu par katru vienību. Depozīts tiks atmaksāts pēc pārgājiena, atdodot aizdotos traukus. Atrodoties tik tuvu dabai, aicinām būt atbildīgiem, cenšoties maksimāli samazināt pārgājiena laikā lietotās plastmasas daudzumu. Tējas un pusdienu punktos vienreizlietojamos traukus pasākumu organizatori nepiedāvās.

Dodoties ceļā der atcerēties, ka atsevišķi pārgājienu maršrutu posmi šķērsos arī privātīpašumus, tādēļ pasākuma apmeklētāji aicināti apdzīvotās vietās ievērot vispārējos pieklājības noteikumus un netrokšņot. Ar visiem pārgājienu noteikumiem var iepazīties šeit - https://trektours.lv/pargajienu-nolikums/

Pasākuma organizatori – “TREKTOURS” ir Baltijas valstīs lielāko kājāmgājēju pārgājienu organizatori, kas ar saviem maršrutiem aicina izpētīt kā Lietuvu, tā arī Latviju un Poliju.

Piedzīvojumiem bagātu pārgājienu Tukuma apkārtnē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46964192sec.