Aktīvo ģimeņu diena LVM dabas parkā Tērvetē

Aktīvo ģimeņu diena LVM dabas parkā Tērvetē

LVM dabas parkā Tērvetē 20. aprīlī notiks ikgadējā aktīvo ģimeņu diena “Cibric, cibric uz mežu”! Šajā dienā aicināts piedalīties ikviens aktīvas atpūtas un sportiska dzīves veida piekritējs, bet jo īpaši ģimenes ar bērniem. Pasākuma dalībnieki no plkst.12:00–16:00 varēs iesaistīties dažādās sportiskās un izklaidējošās aktivitātēs meža vidē.

Rūķu pilsētā Čiekure

Sadarbībā ar tautas sporta klubu (TSK) “Sprīdītis” sagatavotas sportiskas trases visiem ģimenes locekļiem. Mazajiem sportistiem un jaunajām māmiņām izveidota īpaši marķēta distance veiklības pārbaudei ap košo Rūķu pilsētu Čiekuri. Savukārt lielajiem censoņiem būs iespēja sacensties un pārbaudīt savas spējas krosa izaicinājumā cauri Rūķīšu mežam. Maršruts ir nedaudz garāks par 1 km, bet gana izaicinošs. Starts Rūķu pilsētā Čiekurē.

Pasākuma laikā meža takās satiksi ne tikai iemīļotos pasaku tēlus – Rūķus, bet arī pavasara vēstnešus - čaklo biti, skudru un sienāžus! Nāc un piedalies sportiski izklaidējošās dažādu grūtības pakāpju aktivitātes visām vecuma grupām – gan bērniem, gan vecākiem.

Rūķu sētā

Kurš mežā ātrākais, stiprākais, sportiskākais? To uzzināsi, ja apciemosi zinošo Rūķu saimi! Arī meža dzīvnieki ir cits par citu atlētiskāki.

Rūķu sētā Rūķi turpinās pārsteigt ne tikai ar savām zināšanām, bet arī ar savu sportisko garu, piedāvājot ritmisko meža vingrošanu zumbas deju ritmos.

Parka teritorijā

Parka takās visas dienas garumā no plkst. 10:00 – 18:30 kursēs Pasaku bānītis. Pieturvietas: informācijas centrs, Rūķu pilsēta Čiekure, skatu tornis, Atrakciju laukums.

Pasākuma dienā parka teritorijā dzērienus, siltas maltītes un gardus našķus būs iespējams iegādāties trīs tirdzniecības vietās: kafejnīcā “Mammadaba” dabas parka informācijas centra ēkā, Rūķu sētas Rūķu bodītē un Tērvetes mājražotāju veikaliņā Rūķu pilsētā Čiekurē.

Dalība pasākumā ar LVM Dabas parka Tērvetē ieejas biļetēm.

Informējam, pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un/vai filmēšana. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti pasākuma atspoguļošanai un popularizēšanai mājaslapā mammadaba.lv vai sociālajos tīklos.

Papildus iespējas ģimeniskai atpūtai:

Anneles dzīvnieku dārzs - dārza apmeklētāji var brīvi pastaigāties pa dzīvnieku aplokiem, glaudīt trušus, kaziņas, aitas un jēriņus, pabarot dzīvniekus, kā arī vērot mājputnu un nūtriju dzīvi. Teritorijā iekārtota lapene nesteidzīgai atpūtai un leļļu namiņš bērnu rotaļām. Dzīvnieku dārzs atrodas parka teritorijā lejpus skatu tornim , tā apmeklējums ir par atsevišķu samaksu. Darba laiks nedēļas nogalēs plkst. 10:00 – 18:00, darba dienās pēc pieprasījuma.

20. aprīlī jauno tūrisma sezonu uzsāk Tērvetes tauriņu māja – neaizmirstama, izglītojoša atpūta un iespēja sajusties kā tropos! Aplūko eksotisko Āzijas, Dienvidamerikas un Āfrikas kontinenta tauriņu spārnu krāšņumu, uzzini par tauriņu uzbūvi un dzīvesciklu, attīstību, raksturīgākajām iezīmēm un barošanās paradumiem. Tērvetes tauriņu mājas apmeklējuma laikā var iepazīties ar mitro tropu augu daudzveidību. Līdzās tauriņiem labi jūtas kanārijputniņi un rīsu žubītes, savukārt baseinā un akvārijā nesteidzīgi peld bruņurupuči un zivis. Tauriņu mājas apmeklējums ir par papildus samaksu. Darba laiks: nedēļas nogalēs plkst. 11:00 – 18:00, darba dienās plkst. 11:00 – 17:00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47277212sec.