Salacgrīvā un Svētciemā tiks svinēta tradicionālā Nēģu diena

Tradicionāli oktobrī, šogad 21.oktobrī, tiks svinēta Nēģu diena Salacgrīvā un Svētciemā. Tas ir laiks, kad nēģu zvejas meistari atkal gaidīs Tevi ciemos pie Salacas un Svētupes nēģu tačiem un aizraus ar stāstījumiem par nēģu zveju, cienās ar gardu nēģu zupu, tikko ceptiem nēģiem un citām delikatesēm, kuru galvenā sastāvdaļa ir nēģis.

Tradicionālais svētku ietvars paliek nemainīgs – tikšanās ar nēģu zvejas amata meistariem Salacas 1. un 2. nēģu tacī un Svētupes nēģu tacī, nēģu zvejas priekšmetu apskate, gardā nēģu zupa un uz oglēm cepti nēģi, Latvijas mājražotāju tirdziņš Salacgrīvas tirgus laukumā, amata meistara Armanda Belasika gardā zupa un citu zivju piedāvājums, nēģu zvejas vēstures iepazīšana Salacgrīvas muzejā, muzeja “Mantu kambaris” apmeklējums, un neatņemamā svētku sastāvdaļa, sporta un atpūtas kompleksa “Zvejnieku parks” rīkotais “Nēģu kross”.

Arī šogad Uzņēmēju kvartālā, Meldru ielā 25, savu produkciju iegādāties un piedāvātos pakalpojumus aicinās iepazīt Limbažu novada uzņēmēji. Lai gan pieteikšanās norit līdz 6.oktobrim, jau tagad ir zināms, ka forumā - tirgū būs iegādājama maize un konditorejas izstrādājumi, dabīgā kosmētika, dažādu materiālu un dizaina rotaslietas, amatniecības izstrādājumi, stiprie dzērieni, dabas veltes, stādi, nēģu, liellopa un citu veidu burgeri un daudz kas cits. Tāpat ikvienam būs iespēja izbaudīt SPA procedūru. Kādu? Nāc 14.oktobrī un uzzini!

Un, protams, neiztikt arī bez citiem nēģu ēdienu piedāvājumiem. Šogad pasākuma ietvaros, sadarbībā ar Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centru, tiek organizēts “Nēģu ķēķis”, kur vairāki pavāri gatavos sev iecienītas vai no jauna izveidotas receptes, kur galvenā sastāvdaļa ir nēģis. Ēdienus nogaršos un novērtēs gan īpaši izveidota komisija, gan arī svētku apmeklētāji. Apkopojot gan komisijas, gan apmeklētāju viedokļus, tiks noteikts gardākais ēdiens, kura pagatavotājs saņems īpašu balviņu.

Papildinot “Nēģu dienas 2023” programmu, gan maziem, gan lieliem būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs – radošajās darbnīcās, izspēlēt dažādas lielformāta spēles, doties izjādē ar “Mūrnieku staļļa” zirdziņiem un sasveicināties ar mazākajiem staļļa dzīvnieciņiem, iemūžināt svētkus fotogrāfijās ar fotokasti, tikties un nofotografēties ar Nēģu karali un karalieni, bet tiem, kuri vēlēsies izzināt citas Salacas upē mītošās zivis, kā tās tiek uzskaitītas un citu izzinošu informāciju par upi, būs iespēja tikties ar biedrības “Makšķernieku klubs “SALACKRASTI”” pārstāvjiem un hidrobiologu Jāni Bajinski Vecsalācā, Niedru ielā 9 (pie lašu taci).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80517793sec.