Aizvadītā tūrisma sezona Limbažu novadā un plāni jaunajam gadam

2023. gads Limbažu novadā tika aizvadīts radoši, izzinoši un noteikti svētku noskaņojumā, jo 2023. gadā Limbažu pilsēta svinēja 800. gadu jubileju.

Statistika. 2023. gada sezonā, no 1. maija līdz 30. septembrim, kopumā Limbažu novada tūrisma informācijas centru pakalpojumus ir izmantojuši teju 10 tūkstoši apmeklētāju, no kuriem 9006 apkalpoti klātienē, 712 caur telefonu, bet 123 apkalpoti caur e-pastu vai sociālajiem tīkliem. 83% no apkalpotajiem tūristiem uz Limbažu novadu bija ieradušies no citiem Latvijas novadiem vai ārzemēm, bet pārējie apmeklētāji bija Limbažu novada iedzīvotāji. Limbažu un Salacgrīvas TIC apmeklētāju lielākā interese bija tieši par izdales materiāliem, apskates objektiem, suvenīriem un ēdināšanas pakalpojumiem, savukārt Staiceles TIC un Ainažu TIP papildus izdales materiāliem, apskates objektiem un suvenīriem, tika izmantoti gida pakalpojumi.

“Green Railways” projekta ietvaros pie Ainažu mola 2018. gadā tika uzstādīts tūristu plūsmas skaitītājs, kas aptuveni ļauj izvērtēt, cik interesentu ir apmeklējuši Ainažu Ziemeļu molu. No 1. maija līdz 30. septembrim šo kultūrvēsturisko mantojumu ir apmeklējuši aptuveni 13726 interesentu. Savukārt, 2023. gada jūnijā tūristu plūsmas skaitītājs tika uzstādīts Vārzu pludmalē, Skultes pagastā, kur no 20. jūnija līdz 30. septembrim ir uzskaitīti 18131 apmeklētāji.

Mārketings. Veicinot Limbažu novada atpazīstamību un popularizētu kopējo tūrisma piedāvājumu, Limbažu novada pašvaldības aģentūra “LAUTA” tūrisma speciālisti ir apkopojuši tūrisma piedāvājumus vienā kopējā Limbažu novada kartē. Šajā gadā Limbažu novada tūrisma karte tika izdota 8000 eksemplāros - 5000 latviešu valodā, 2000 angļu valodā un 1000 igauņu valodā. Turpinot aizsākto sadarbību ar Vidzemes piekrastes pašvaldībām, 2023. gada sākumā tika izdota Vidzemes piekrastes karte 25000 eksemplāros (sešās valodās), kurā ir ietverti populārākie apskates objekti, piedāvājumi un naktsmītnes Limbažu, Saulkrastu un Ādažu novados.

Limbažu novada tūrisma speciālisti aktīvi ir piedalījušies dažādās tūrisma izstādēs un gadatirgos gan Latvijā, gan arī ārzemēs. Lielākā tūrisma izstāde Latvijā, kurā tika reklamēts novada tūrisma piedāvājums bija tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2023”, kas norisinājās no 3.-5. februārim. Šajā izstādē Limbažu novads piedalījās kopā ar Saulkrastu un Ādažu pašvaldībām, tādēļ liels uzsvars tika likts uz kopīgā materiāla - Vidzemes piekrastes kartēm. Tāpat arī Limbažu novads tika popularizēts lielākos un mazākos Latvijas pasākumos - Vēsturisko zemju telts Dziesmu svētku kvartālā, Esplanādē, Limbažu novada diena Kalnciema kvartālā, VIII Latvijas tūrisma informācijas gadatirgū Ogrē, Ziemeļlivonijas festivālā Ainažos, gadatirgū Brīvdabas muzejā, Rudens pārrobežu tirgū Apē, Reņģēdāju festivālā Salacgrīvā, Latvijas tirgotāju dienās Valmierā. Savukārt, lielākie ārvalstu tūrisma pasākumi, kuros dalību ņēma Limbažu novads bija 43.Starptautiskajās Hanzas dienas Toruņā, Polijā, Hanzas dienas Vīlandē un TourEst, Igaunijā, “Šiauliai Tourism Street 2023”, Lietuvā.

2023. gads bija svētku gads, jo Limbaži svinēja 800 gadu jubileju. Visā svinību gada laika posmā (no 2023. gada oktobra – 2023. gada novembrim) Limbažu novada TIC darbojies kā sadarbības partneris, piedaloties svētku organizēšanā, ievietojot informāciju par “Limbažiem ir 800” aktivitātēm un pasākumiem gan sociālajos medijos, gan mājaslapā visitlimbazi.lv.

Organizētie pasākumi. Limbažu novada pašvaldības aģentūra “LAUTA” vasaras sezonā ne tikai strādāja pie tūristu apkalpošanas tūrisma informācijas centros un dalībās izstādēs, bet arī organizēja dažādus pasākumus gan vietējiem iedzīvotājiem, gan Latvijas un ārvalstu tūristiem. Lielākie organizētie pasākumi šajā tūrisma sezonā bija pasākums “Peoniju svētki”, kur pulcēja ap 2500 apmeklētāju, Nēģu diena Salacgrīvā un Svētciemā (ap 1500 apmeklētāju), Mājas kafejnīcu dienas Limbažu novadā, Krāmu tirgus Limbažos (ap 1500 apmeklētāju), Medus dienas Limbažos (ap 1000 apmeklētāju). Mazākie organizētie pasākumi ar apmeklētību zem 1000 apmeklētājiem bija  Limbažu 800-gades fotomedības un Lielezera svētki, kuri tika organizēti sadarbībā ar publisko ūdeņu apsaimniekošanas nodaļu “ALDA”. (ap 700 apmeklētāju), “Pakaļdzīšanās Lieldienām” (ap 120 apmeklētājiem), noorganizēti 12 pārgājieni Alojas apvienības teritorijā (ap 160 apmeklētāji), 7 ekskursijas Alojas apvienības iedzīvotājiem Latvijas teritorijā (ap 180 dalībnieki) un auto foto orientēšanās spēle “Iepazīsti vietējo” (ap 30 dalībnieki). “Limbažiem 800” gada ietvaros Limbažu uzņēmējdarbības un sociālās uzņēmējdarbības attīstības centrā “Hanza” noorganizētas 12 dažādas meistarklases ar motīvu - senajā Hanzas pilsētā Limbažos mācīt, rādīt un darboties amatu meistaru vadībā. 2023. gadā meistarklases organizēti kā vienreizēji piedāvājumi, bet, pieprasījuma gadījumā, iespējams attīstīt arī kā regulāru tūrisma piedāvājumu.

Projekti. 2022. gadā uzsākts un 2023. gadā realizēts projekts “Tūrisma infrastruktūras pilnveidošana Limbažu novada Vidzemes piekrastē”. Projekts tika realizēts biedrības “Jūrkante’’ atklāta konkursa Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansētās Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam apakšpasākuma "Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju" aktivitātes "Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas" ietvaros. Projekta ietvaros tika uzstādīti jauni tūrisma informācijas stendi Ainažu pilsētā, nomainītas tūrisma informācijas stendu pamatnes Limbažu novada Vidzemes piekrastē un uzstādītas ceļa norādes uz Liepupes pilskalnu un Liepupes luterāņu baznīcu. Projekta kopējais finansējums bija 21176,13 EUR, tai skaitā ELFLA finansējums 17999,98 EUR.

Tāpat arī Limbažu novads ir sadarbības partneris projektā “Zaļo ceļu pieejamības uzlabošana Latvijā un Igaunijā - “Inclusive and accessible Green Railways in Estonia and Latvia”” (saīsinājums: Green Railway II), kur projekta ietvaros tiks uzlabota pieejamība zaļā ceļa posmā Ainažu pagastā un veiktas mārketinga aktivitātes.

2024. gada ieceres. Līdzīgi kā 2023. gadā Limbažu novada tūrisma informācijas centri aktīvi strādās pie novada mārketinga aktivitātēm, piedaloties gan Latvijas, gan ārvalstu tūrisma izstādēs, aktualizējot esošos mārketinga materiālus par Limbažu novadu un organizējot pasākumus, aicinot tūristus apmeklēt Limbažu novadu. Jaunajā gadā ir plānots izdot jaunu materiālu, kurā būs apkopota plašāka informācija par daudzveidīgo tūrisma piedāvājumu un iespējām novadā. Kā jaunums Limbažu novadam 2024. gadā būs starptautiskā tūrisma izstāde Somijā, “Matka 2024”, kur novads startēs kopā ar Vidzemes plānošanas reģionu. Tūrisma izstāde norisināsies no 19.-21. janvārim, Helsinkos.
2023. gadā iesākās darbs pie divu Limbažu novada pašvaldības zīmola vadlīniju papildinājumiem – Radīts Limbažu novadā un Visit Limbaži. Zīmoli ir izstrādāti, lai veicinātu novada atpazīstamību un radītu vienotu priekšstatu tūrismā un novada radošajos uzņēmējos, kuri nodarbojas ar mājražošanu, amatniecību, tradīciju uzturēšanu paaudžu paaudzēs un kvalitatīvu produktu ražošanā. Izmantojot izstrādātos zīmolus, nākamajā gadā tiek plānots izstrādāt divas būtiskas lietas – darbinieku profesionālo izskatu un Limbažu novada suvenīrlīniju.

Izvēlies savu ceļojuma galamērķi Limbažu novadā - vietā, kur vēsture sastopas ar dabas skaistumu un kur gleznainas ainavas vidū plaukst dzīvīgas kopienas. Limbažu novads, kas atrodas Latvijas ziemeļu daļā, sirsnīgi aicina ikvienu, kurš meklē bagātinošu un neaizmirstamu pieredzi.

Satiec Limbažu novada tūrisma speciālistus no 2.-4. februārim tūrisma izstādē-gadatirgū Balttour 2024!
Sekojiet līdzi jaunumiem: www.visitlimbazi.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38431406sec.