Limbažu novada zīmolam izstrādāti apakšzīmoli – Visit Limbaži un Radīts Limbažu novadā

Limbažu novada pašvaldības aģentūra “LAUTA” sadarbībā ar Limbažu novada sabiedrisko attiecību nodaļu un SIA “BOUNCE” ir izstrādājusi divus apakšzīmolus – “Visit Limbaži” un “Radīts Limbažu novadā”. Apakšzīmoli ir izstrādāti, lai stiprinātu un veidotu vienotu Limbažu novada tūrisma tēlu, liekot uzsvaru uz novada pilsētu, pagastu un apdzīvoto vietu vērtībām. Apakšzīmoli ir atvasināti no Limbažu novada identitātes, lai saglabātu konsekvenci un vienotību zīmola tēlā.
Apakšzīmols “Visit Limbaži”.

Zīmola pamata krāsas ir Limbažu novada vadlīnijās noteiktās krāsas, bet lai zīmolu padarītu atšķirīgāku un pamanāmāku starp Limbažu novada zīmolu un to izstrādātajiem materiāliem, kopējā krāsu paletē ir ieviesta jauna – violeta – krāsa, kuras pamatojums meklējams sudraba krāsā. Meklējot šo raksturīgo krāsu, tika ņemts vērā, ka šai krāsai ir jāstāsta ne vien par sudraba Limbažiem, bet jāizceļ arī citas novada vērtības. Violets tonis ir visur klātesošs. Violetais slēpjas saulrieta atblāzmā, akmeņos, viršu un lavandu laukos, miglā un sudraba atspīdumā. Pamata krāsa zīmolam ir violeta, bet materiālos tiek izmantotas arī pārējās zīmola krāsas, lai labāk izceltu izstrādātā materiāla vizuālo kopskatu un ideju.

Lai papildinātu vizuālo materiālu dažādību, ir izstrādāti zīmolu papildinoši grafiskie elementi - novada tūrisma darbības jomu piktogrammas (amatniecība, pasākumi, kultūrvēsture un muižas, gardēžiem, daba, piejūra, atpūta pie ūdens, dabas takas, pārgājieni, aktīvā atpūta, adrenalīna piedzīvojumi, ģimenēm). Izstrādātās piktogrammas tiek izmantotas dažādos grafiskajos materiālos, mājas lapā un suvenīru izstrādē.

Limbažu novadā, neskaitot pašus Limbažus, ir vēl četras pilsētas, tāpēc identitātei jāspēj izcelt katru no tām, tādēļ ir izveidotas logotipa papildversijas – Visit Salacgriva, Visit Staicele, Visit Aloja, Visit Ainaži. Logotipa papildversijas ir paredzēts izmantot Limbažu novada pilsētu vajadzībām.

Lai saglabātu konsekvenci starp novada materiālu vizuālo noformējumu, tiek izmantots režģa princips. Režģa princips atbilst novada vadlīnijās ietvertajam principam, kur par pamata elementu kompozīcijas režģa uzbūvei izmantots logotips ar aptverošo drošības laukumu.

Ar apakšīmola “Visit Limbaži” vadlīnijām var iepazīties:  Visit_Limbazi_vadlinijas__nodevums_2024 
Apakšzīmols “Radīts Limbažu novadā”.

Limbažu novads ir vieta, kur satiekas un darbojas daudzveidīgi, radoši uzņēmēji. Uzņēmēji, kas prot apvienot globālu redzējumu ar paaudžu paaudzēs nodotām zināšanām un pieredzi. Tā ir vieta, kur tīrā vidē rodas tālredzīgas idejas un top augstas kvalitātes produkti. Šeit sastopami gan novada garšas darinātāji: Zivis - Brīvais vilnis, maiznīca Lielezers, konditoreja - Dabas maize, gaļas pārstrādes uzņēmums - Matadors, kuri ar lepnumu un mīlestību izlolo katru gardumu, gan Latvijā un pasaulē atzīti ražotāji: cietei - Aloja Starkensen, apkures katliem - Grandeg, attīrīšanas iekārtām - Virte Tehnoloģijas, un pat vietējie mājražotāji un laikam līdzi ejošas lauku saimniecības. Nedrīkst nepieminēt arī krāšņo Lillas Lavender lavandu lauku, kas ik gadu brīnišķīgi rotā vietējās ģimenes saimniecību un mīļi gaida ikkatru ciemiņu, sakot - sapņi piepildās!

“Radīts Limbažu novadā” logotips ir veidots uz Limbažu novada logotipa dizaina principu bāzes. Identitātes pamatā ir vārda zīme divās krāsās - melnā un kādā no Limbažu novada vadlīnijās definētajām četrām košajām vai pieklusinātajām krāsām.

Logotipam ir arī angļu valodas versija - “Created in Limbaži region”. Logotipa angļu valodas versijas “Created in Limbaži region” lietošanas noteikumi ir identiski “Radīts Limbažu novadā” lietošanas noteikumiem.

“Radīts Limbažu novadā” zīmolā ir definēti burtveidoli, kas ir Limbažu novada vadlīnijās, tādā veidā saglabājot konsekvenci un vienotību zīmola tēlā.

Lai papildinātu vizuālo materiālu dažādību, arī šim apakšzīmolam ir izstrādāti zīmolu papildinoši grafiskie elementi - novada darbības jomu piktogrammas (kokapstrāde un mežsaimniecība, amatniecība un keramika, mājražošana, konditoreja un rokdarbi, zvejniecība (viss, kas saistīts ar ūdeni), mehāniskā ražošana un tehnoloģijas, lauksaimniecība (zemkopība un lopkopība), digitāli risinājumi). Izstrādātās piktogrammas tiek izmantotas dažādos grafiskajos materiālos, mājas lapā un suvenīru izstrādē.

Ar Limbažu novada tūrisma identitātes un “Ražots Limbažu novadā” vadlīnijām iespējams iepazīties:  Radits_Limbazu_novada_vadlinijas_nodevums_2024 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43246984sec.