Rauna svin vārda dienu un «Brīvības pieminekļa» 90. gadu jubileja

Tuvojās Raunas vārda diena! Šogad ar vēl bagātāku programmu svinēsim no 2023. gada 18. līdz 20. augustam! Mākslas plenērs atgriežas Raunā Ineses Drones vadībā ar izciliem māksliniekiem, kuri nedēļas laikā no 14.08. līdz 17.08. radīs neaizmirstamus darbus. 17. augustā raunēniešiem un viesiem būs iespēja piedalīties meistarklasēs. 18. augusta vakarā atklāsim Mākslas plenērā tapušo darbu izstādi Vidzemes ielā 2, otrā stāva izstāžu zālē. Būs iespēja tikties arī ar laikmetīgās metālmākslas izstādes autoriem. Izstāde apmeklētājiem pieejama Raunas pilsdrupu tornī no 1. līdz 30. augustam.

Piektdienas vakarā aicinām uz koncertu Raunas pils iekšpagalmā. Īpašu auru un skanējumu sniegs Sonora Vaice un Štrausa stīgu kvartets. Īpaši šim koncertam Štrausa stīgu kvartets ir izvēlējies iekļaut gan klasiskās mūzikas pērles un pārlikumus Stīgu kvartetam, gan arī varēs dzirdēt valšus, polkas un tango, kā arī tiks iekļauti skaņdarbi mūsdienu versijās. Koncertā ieeja ir bez maksas. Koncerts tiek organizēts Pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam projekta “Kultūrvēstures mantojums: iespēja tūrisma pakalpojumu attīstībai”, (ZE RUNRARO), Nr. LVIII-057, ietvaros.

19. augusta rītā ar smiekliem un prieku sejās gaidīsim mazākos raunēniešus un ciemiņus uz dažādām atrakcijām Valmieras ielā 1! Ieeja par ziediem, kas tiks izmantoti, lai kopīgi ietērptu baznīcu svētku rotā Raunas Brīvības pieminekļa jubilejā! Dienas garumā Raunā un Drustos Mājas kafejnīcas vērs seši viesmīlīgi saimnieki. Dodieties izbaudīt vietējo viesmīlību un kulināros šedevrus dažādos izpildījumos!

Vakarā Tanīsa kalnā izskanēs divi lieliski koncerti. Viens no tiem – Goran Gora akustiskais koncerts. Otrs – Rīgas Mihaila Čehova teātra aktieru – Veronikas Plotņikovas, Ņikitas Osipova – koncerts. Dzirdēsiet Raimonda Paula mūziku, Viktora Lapčenoka un Noras Bumbieres zelta dueta programmu “Par pēdējo lapu”.

20. augustā svinēsim Raunas Brīvības pieminekļa 90 gadu jubileju. Tēlnieka Kārļa Zemdegas veidotais piemineklis atklāts 1933. gada 20. augustā, lai pieminētu tos raunēniešus, kuri cīnījušies par Latvijas neatkarību. Vēlamies no sirds aicināt raunēniešus būt aktīviem un atbalstīt svētku radīšanas procesu, iesaistoties ozola vītņu darināšanā, lai rotātu goda vārtus Raunas centrā. Jubilejas pasākums iesāksies ar svētbrīdi Raunas ev. lut baznīcā ar koru piedalīšanos, tam sekos svinīgs gājiens uz pieminekli. Aktieris Jānis Skanis lasījumos atsauks atmiņās notikumu, kas risinājušies pirms 90 gadiem pieminekļa atklāšanas dienā. Pasākumu kuplinās Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris kapteiņleitnanta Gunta Kumačeva un orķestra diriģenta kapteiņa Aleksandra Kreišmaņa vadībā. Pēc pasākuma visi mīļi aicināti uz dārza svētkiem – mielastu pieminekļa pakājē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39668989sec.