LATVIJA | Aizkraukle

Koknesē atklāj Kultūras tūrisma Glempingu - sesto visā Latvijā

Bioloģiskā saimniecība Janavas atrodas Daugavas dabas parkā, kur bagātīgi aug daudzveidīgas ziedu un augu sugas. Saimniece Anta Kučere no tām veido zāļu tējas, ziedūdeņus, dabīgo kosmētiku un krēmus.

Zemnieku saimniecībā viesi var uzzināt par augu ietekmi uz veselību, iepazīt vēsturisko Daugavas ieleju un atbalstīt vietējos uzņēmējus, iegādājoties ekoloģiskus produktus. Ražotne saņēmusi “Zaļo sertifikātu” par darba gaitu, saudzējot apkārtējo vidi, saglabājot ainavu un tās bioloģisko daudzveidību un ievērojot vietējās tradīcijas.

Lai ciemiņi Janavu saimnieces viesmīlību un piedāvātās iespējas spētu izbaudīt ilgāk, dabas sēta savā 30 gadu pastāvēšanas jubilejā pievienojusies Kultūras tūrisma plašajam naktsmāju tīklam, kas veicina kultūras tūrismu Latvijas reģionos, izveidojot modernus un komfortablus glempingus, vietās kur nakšņošana iepriekš nebija iespējama.

Vidzemes lauku burvību varēs baudīt ar ģimeni vai nelielu kompāniju, jo labiekārtotajā teltī ir divguļamā gulta un izvelkamais divguļamais dīvāns. Šis ir unikāls un patīkams papildinājums ne tikai Janavām, bet visam Kokneses pagastam, jo nakšņošanas vietas apkārtnē ir ļoti pieprasītas.

“Dzīvoju tik skaistā vietā Daugavas stāvkrastā. Ar neatkārtojamu skatu upes krastā un izteiktu atbalsi. Apkārtnē daudzu naktsmītņu nav, tādēļ domāju - kāpēc nepiedāvāt šo jauko vietiņu? Pašai bija tikai ideja, bet Kultūras tūrisms piedāvāja veidot glempingu. Domāju, ka šis bija mazais sapnis, kas piepildījās ar domu spēku. Ļoti gatavojos pirmajiem nakšņotājiem,” stāsta saimniece Anta Kučere.

Šī lieliskā nakšņošanas iespēja piemērota ikvienam - piedzīvojumu meklētājiem, dabas mīļiem, kā arī nesteidzīgas atpūtas piekritējiem. Janavas piedāvā arī grupu apmeklējumu dabas sētā, kas nāks par labu ķermenim, prātam un labsajūtai. Izzinošajā ceļojumā apmeklētāji varēs iepazīties ar dabā atrodamo ārstniecisko augu pasauli un nogaršot atsvaidzinošo un tīro ūdeni no Bābu avota. Tējas cienītājiem tiek piedāvāta fermentētās ugunspuķes tējas Ivan Chai pagatavošanas meistarklase. Vēl dabas parka teritorijā izveidoti vairāki pastaigu maršruti un kilometru gara baskāju taka. Takā, izdaiļotā ar dažādu mākslinieku darbiem, apmeklētāji var baudīt dabas skaistumu ar radošu noskaņu. Pastaigu ieteikts apmeklēt basām pēdām un pēc tam turpināt atpūtu, malkojot saimnieces vākto zāļu tēju. Piesaki savu nakšņošanas piedzīvojumu jau šodien: https://www.turisms.lv/janavas. “Janavas” gaida pirmos ciemiņus!

Glempings ir ērta un komfortabla nakšņošanas un uzturēšanās telts, kas maksimāli pietuvināta dabai un veselīgai lauku videi, nezaudējot ne nieka no komforta, ko esam raduši baudīt ikdienā!

Apciemo arī citas Kultūras Tūrisma naktsmāju tīkla vietas Latvijā - iepazīsti kaziņas Ozolniekos vai jēriņus Mazsalacā un iegādājies ekoloģisku produkciju līdzņemšanai, radi 17 sierus, ēd uz ugunskura vārītu zupu un makšķerē Cēsu novadā, pavadi dienu ar zirdziņiem un atpūties meža vidū pie Misas stāvkrasta Plakanciemā vai iepazīsti Suitu sētu un piedalies Sklandraušu meistarklasē Alsungā. Tas viss ar jaunām nakšņošanas iespējām, kas līdz šim nebija pieejamas!

Sociālais uzņēmums “Kultūras Tūrisms” nodarbojas ar kultūras tūrisma attīstību un objektu pieejamību Latvijas reģionos. Sadarbībā ar vietējiem cilvēkiem esam uzsākuši glempinga tipa naktsmāju tīklu, kas jau kopj un attīsta kultūras mantojumu - amatniekiem, folkloristiem, māksliniekiem, bioloģiskajām saimniecībām, biedrībām, lai sekmētu kultūras tūrisma objektu attīstību, kuros naktsmājas līdz šim vēl nebija pieejamas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46185398sec.