LATVIJA | Bauska

Nakts koncerts Rundāles pilī aizvedīs mūzikas mīļotājus maģiskā ceļojumā laikā un telpā

2023. gada 5. augustā Liepājas Simfoniskais orķestris aicina mūzikas mīļotājus uz ikgadējo muzikālo piedzīvojumu “Liepājas skaņas Rundāles pilī”. Šogad festivāla programmā iekļauti trīs pasākumi, kuros tematiski tiks savienota kultūras un mākslas vēsture no antīkās pasaules līdz pat mūsdienām.

Festivāla ievadā (pulksten 16) gaidāma koncertsaruna par pārmantoto un pazaudēto no antīkās pasaules, klasicisma laika un mūsdienām; turpinājumā (pulksten 19) Rundāles pils Baltajā zālē koncertēs Liepājas Simfoniskais orķestris, savukārt festivāls noslēgsies (pulksten 22) ar maģisku nakts koncertu Johana Sebastiāna Baha un Bendžamina Britena mūzikā.

Nakts koncertā pasakaini izgaismosies Rundāles pils Franču dārzs, ko piepildīs Johana Sebastiāna Baha un Bendžamina Britena mūzika, kas klausītājus aizvedīs ceļojumā cauri laikam un telpai, atklājot Rundāles pils fasādi un Franču dārza strūklaku jaunās krāsās un noskaņās.

Koncertā muzicēs divi Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi - čellists Klāvs Jankevics un vijolnieks Gunārs Mūrnieks, kurš šajā koncertā atskaņos Johana Sebastiana Baha reminora partitas solo vijolei pirmās četras daļas: Allemandi, Kurantu, Sarabandu un Žīgu. “Izvēle par labu tieši šim skaņdarbam ir gluži sentimentāla, jo reminora partita bija mans pirmais logs Baha vijoles solo repertuāra daiļradē, tāpēc gribu novēlēt klausītājiem baudīt šo seno deju ciklu kopā ar mani un to sirsnību, ko jūtu pret šo mūziku,” stāsta Gunārs Mūrnieks.

Gunārs Mūrnieks ir jauns, ļoti talantīgs un mērķtiecīgs mūziķis, kurš patlaban turpina studijas maģistrantūrā pie profesora Gunara Larsena. Ar lielu entuziasmu jaunais vijolnieks piedalās dažādos festivālos un projektos  gan Latvijā, gan arī ārvalstīs. Bijis viens no tiem Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentiem, kas ticis pie iespējas uzstāties kopā ar Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra mūziķiem.

Muzicēšanas prieku Gunārs no sirds izbauda ne tikai orķestrī, bet arī dažādos kamersastāvos. Viens no tādiem ir savulaik kopā ar studiju biedriem izveidotais “Amicorum String Quartet”, kas nopelnījis Latvijas Mūzikas akadēmijas labākā studentu kameransambļa godu, savukārt kopā ar kolēģiem Liepājas Simfoniskajā orķestrī, tostarp arī čellistu Klāvu Jankevicu viņš izveidojis ievērojamā Liepājas arhitekta Paula Maksa Berči vārdā nosauktu stīgu kvartetu, ko 10. augustā varēs klausīties arī Gramzdas baznīcā, vienā no Dienvidkurzemes festivāla “Rimbenieks” notikumiem.

Savukārt Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars Klāvs Jankevics šajā koncertā atskaņos britu komponista Bendžamina Britena Pirmo svītu čellam. “Šis emocijām un kontrastiem bagātais skaņdarbs nevar atstāt vienaldzīgu. No mākslinieka tas pieprasa lielu tehnisko varēšanu un muzikalitāti. Pirmā svīta ir apliecinājums komponista meistarībai un ir tikai taisnīgi, ka tā ieņem nozīmīgu vietu 20. gadsimta čella repertuārā,” stāsta Klāvs Jankevics.

Viņš ir viens no pēdējiem leģendārās čellistes Eleonoras Testeļecas studentiem. Arī Klāvs turpina studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā - šobrīd maģistrantūrā pie Gunas Šnē. Daudzu gadu garumā viņš savas prasmes ir slīpējis arī neskaitāmās meistarklasēs un konkursos. Klāvs vairākus gadus bijis gan čellu grupas koncertmeistars Jāzepa Vītola Latvijas Mūzika akadēmijas simfoniskajam orķestrim, gan aizvadījis daudzus koncertus kamerorķestra “Sinfonietta Riga” sastāvā. Kā Latvijas Jaunatnes orķestra dalībnieks piedalījies arī Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra projektā “RCO meets Europe” diriģenta Filipes Herevega vadībā.

Biļetes uz mūsu koncertiem pieejamas “Biļešu paradīzes” tīklā https://www.bilesuparadize.lv/lv/organizer/50.

Koncertus atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50843287sec.