LATVIJA | Jēkabpils

Nakts saulgriežu pārgājienam Sēlijā jau piecgade

2023. gada 17.jūnijā jau piekto reizi biedrība “Sēlijas laivas” kopā ar domubiedriem no kopienas un pašvaldības rīko “Saulgriežu nakts pārgājienu” ar saullēkta sagaidīšanu Sāra kalnā Gārsenē.

Sāra kalnā plkst. 4.20 visus sagaidīs košs ugunskurs, “Aizezeres muzikanti” no Kokneses koncerts un brīnišķīgs saullēkts. Stāsta Andris Zībergs, biedrības taku pazinējs: “Jau piekto gadu atklājam un ieraugām vairāk no tā, kas paslēpts Sēlijas dabā un cilvēkos. Šogad īpaši esam padomājuši, lai pasākums būtu piemērots plašākai auditorijai – tādēļ dullajiem piedāvājam vairāk kā 30 kilometru piedzīvojumu, negulētājiem – desmit kilometrus, bet ģimenēm ar bērniem būs iespēja lūkot jāņtārpiņus un gaidīt saullēktu telšu pilsētiņā pašā Sāra kalnā.”

Pārgājiens sāksies plkst. 16.00 pie Gārsenes pils, kur sagaidīts kopīgs transports uz Kacīti, Rites pagastā. Pārgājiens piemērots cilvēkiem ar labu fizisko sagatavotību. Ar dalības maksu. Vairāk: ej.uz/SaulgriezunaktsSelija2023.
Paralēli šim pasākumam ap plkst. 21.00 Sāra kalnā Jēkabpils Sporta centrs aicina ģimenes ar bērniem celt teltis, doties jāņtārpiņu meklēšanā un lēnām gaidīt austošo sauli. Plašāk sociālajos medijos.

Savukārt ap plkst.00.30 garā pārgājiena dalībnieki jau būs sasnieguši Aknīsti. Tur gaidāma neliela kultūras ekskursija erudītās Aknīstes bibliotēkas bibliogrāfes Līgas Jaujenieces vadībā.

Viss nakts pārgājiena maršruts vedīs pa Latviju-Lietuvu robežas zonu, kā arī pa Jēkabpils novada dienvidu robežu. Pārgājiens iekļaujas dabas triatlona “Apkārt Jēkabpils novadam” kopējā maršrutā. Nākamais pasākums šī pasākuma cikla ietvaros gaidāms 5.-6.augustā, kad būs pieejamas visas triatlona disciplīnas – pārgājiens, velobrauciens un laivu brauciens. Vairāk informācijas pa tālr. 29441918 (Andris).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.49469304sec.