LATVIJA | Jēkabpils

Gardēžus aicina mājas kafejnīcas Jēkabpilī un Krustpils pusē

“Mājas kafejnīcu dienas” Jēkabpilī un Jēkabpils novada Daugavas labajā krastā norisināsies  2023. gada 26. - 27. augustā. Jēkabpils un Krustpils puses saimnieki aicina piestāt deviņās “Garšu stacijās”.

Stacija – vieta, kur satiekas. Satiekas ceļi, satiekas cilvēki, satiekas kultūras un garšas.  26. un 27. augustā dodies gardēžu ceļojumā un piestāj Jēkabpils un Krustpils puses garšu stacijās, kur pie bagātīgi klātiem galdiem ceļiniekus gaidīs gan piemājas saimniecības, gan mājražotāji – sākot no vīna darītajiem līdz garšvielu “alķīmiķiem”.

Hercoga pilsēta – Jēkabpils, kas vienmēr bijusi laikmetu, likteņu un daudznacionālu kultūru krustpunktā, ir sākums garšu ceļojumam, kas tālāk Krustpils pusē vijoties no stacijas uz staciju, ļauj baudīt smeķīgas receptes no vecmāmiņu un grāfu mielasta galda, oriģinālus mājražojumus un saules pielietus aizjūras ēdienus un brūvējumus.

Garšu stacijās izgaršot un reizē iepazīt novada daudzveidību aicina ļaudis, kuru dzīvesziņa veidojusies pietātē pret tradīcijām, bet skats vērsts nākotnē, ļaudis – kuri radoši dzīvo un saimnieko laukos. Viesmīlīgie saimnieki būs parūpējušies, lai stacijās izkāpušie, mājup dotos gan pilniem vēderiem, gan lauku labumiem pielocītām ceļasomām.

Garšu stacijās Jēkabpilī un Krustpils pusē ciemos aicina 9 kafejnīcas:

“TRAPEZNAJA” (Klostera ēdnīca)

Mājas kafejnīcu dienās Jēkabpils Vecticībnieku draudze, kas ikdienā rūpējas par sava lūgšanu nama uzturēšanu un draudzes pilnvērtīgas funkcionēšanas nodrošināšanu, kā arī Jēkabpils vecticībnieku kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu, saglabāšanu un popularizēšanu, aicina iepazīties ar “trapeznaju” - klostera ēdnīcu. “Trapezas” laikā varēs uzzināt par katra ēdiena nozīmi klostera ēdienreizēs, gatavošanas un ēšanas tradīcijām, maksimāli pietuvinot visu procesu klostera sadzīves noteikumiem. Ēdieni tiks pasniegti mazās porcijās, lai apmeklētajiem būtu iespēja gūt vispusīgu priekšstatu par visu vecticībnieku gavēņa virtuves dienas piedāvājumu. 26. augustā norisināsies arī orientēšanās maršruta “Pa Jēkabpils vecticībnieku pēdām” prezentācija un atklāšana.

Tālrunis saziņai un pieteikšanās: 20014886. Viesus uzņems 26. augustā, ēdienreižu laiki plkst. -13:00, 16:00 un 19:00. Norises vieta - Brīvības iela 178, Jēkabpils.

Pie godu saimniecēm

Vīpes amatniecības centrā “Māzers” šķindēs amatnieku gatavotie māla trauki un galdus klās no pūra lādes godā celtie tamborētie un austie galdauti, uz vienu dienu amatniecības centra mājīgās telpas un apkārtni pārvēršot par mājas kafejnīcu. Varēs arī piedalīties vairākās meistarklasēs un darbosies tirdziņš, dodot iespēju iegādāties amatniecības centra saimes sarūpētos meistardarbus.

Tālrunis saziņai un pieteikšanās: 29283717. Viesus uzņems 26. augustā no plkst. 11:00 līdz 20:00. Norises vieta – “Vālodzīte”, Vīpe, Vīpes pagasts.

Pie Klaukavas krāces

Atpūtas vieta “Daugmales” aicina izbaudīt brīvdabas kafejnīcas atmosfēru Daugavas krastā. Papildus garšu baudījumam, apmeklētājus plkst. 20:00 priecēs Mazo Saulgriežu pasākums - zaļumballe Ata Auzāna vadībā. Varēs arī doties laivu vai SUP izbraucienā pa Daugavu, piedalīties citās aktivitātēs un sagatavotajos uzdevumos.

Tālrunis saziņai un pieteikšanās: 26413188. Viesus uzņems 26. augustā no plkst. 15:00 līdz 2:00. Norises vieta – “Daugmales”, Vīpes pagasts.

Draugu stacija Āveskalnos

Āveskalni ir 1912. gadā celta dzimtas māja Krustpils pagastā, kur ikdienā ir iespēja atpūsties, gūt labsajūtu pirtiņā un nesteidzīgā gaisotnē baudīt labu cilvēku kompāniju. Mājas kafejnīcu dienā aicina nobaudīt Āveskalnu saimnieku kūpinājumus un saimnieces Dainas cepto kūku, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās un redzēt Jēkabpilī vienīgo varžu kolekciju ar vairāk kā 400 vardēm.

Tālrunis saziņai un pieteikšanās: 26378293. Viesus uzņems 26. augustā no plkst. 12:00 līdz 20:00 un 27. augustā no 11:00 līdz 17:00. Norises vieta – “Āveskalni”, Spunģēni, Krustpils pagasts.

Spilves – Unikāla maltīte unikālā vietā

Brīvdienu māja “Spilves” aicina uz gardu un veselīgu trīs kārtu maltīti no augu valsts produktiem. Pēc maltītes, viesi aicināti uzkavēties un baudīt sētu, tās mieru, skaņas, kopābūšanu un meditēt ar Ingu Āriņu, veidojot savu unikālu punktiņmandalu. Gardēžiem būs iespēja arī apskatīt vīna darītavu, pastaigāties vīnogu dārzā, degustēt vīnu un destilātus.

Tālrunis saziņai un pieteikšanās: 29175120. Viesus uzņems 26. augustā plkst. 10:00 līdz 22:00. Norises vieta – “Spilves”, Variešu pagasts.

Itālijas noskaņu restorāns “LA FESTA IN CUCINA”

Variešu pagastā piemājas saimniecībā “Duciņi”, kur notiek kaltētu garšaugu maisiņu “ieDillo” ražošana, ikdienā interesentiem piedāvā izbaudīt un iekļaut savā ēdienkartē klasiski latviskās garšas, bet šogad garšu stacijā “LA FESTA IN CUCINA” notiks kulinārijas tūre gardēžiem kā saulainajā Itālijā!

Mājas kafejnīcu dienās notiks paraugdemonstrējumi saldā ēdiena “Cannoli” pagatavošanā. Papildus būs pieejams foto stūrītis un radošās darbnīcas bērniem – viss Itālijas tematikā. Svētdien, 27. augustā, itāļu noskaņu “Duciņos” radīs īpašs viesis - dziedātājs un itāļu ēdienu pazinējs Roberto Meloni.

Tālrunis saziņai un pieteikšanās: 29775201. Viesus uzņems 26. augustā no plkst. 11:00 līdz 18:00 un 27. augustā no 12:00 līdz 19:00. Norises vieta – “Duciņi”, Variešu pagasts.

Zemnieku sētas restorāns „Pie Kipuriem”

Zemnieku sēta “Atpūtas” Variešu pagastā dzima pirms sešiem gadiem, kad Katrīna un Kristaps izdomāja atjaunot pamestu un neapdzīvotu lauku sētu. Pašlaik “Atpūtās” saimnieko saimnieks Kristaps, saimniece Katrīna un trejmeitiņas – Lūsiņa, Rasa un Asnāte. Visi kopā cildina latvisko dzīvesziņu, darba tikumu un ģimeniskās vērtības. Zemnieku sētas restorāns “Pie Kipuriem” tiks iekārtots vietā ar īpašu auru un noskaņu.

Tālrunis saziņai un pieteikšanās: 25425244. Viesus uzņems 26. un 27. augustā no plkst. 12:00 līdz 21:00. Norises vieta – “Atpūtas”, Uģēres, Variešu pagasts.

Bezē maize „Plāceņos”

SIA “Bezē” Variešu pagastā cep maizi ar malku kurinātās krāsnīs un piedāvā to klientiem gadatirgos. Mājas kafejnīcu dienās viesi varēs piedalīties maizes cepšanas procesā, uzzināt “Bezē” maizes stāstu, izgaršot maizi kāda tradicionāli Latvijā cepta senatnē, uz ugunskura vārītu gulašzupu un īstu rupjmaizes maizes zupu. Būs iespēja līdzņemšanai iegādāties maizi un citus gardumus.

Tālrunis saziņai un pieteikšanās: 25988822. Viesus uzņems 26. augustā no plkst. 11:00 līdz 18:00. Norises vieta – “Plāceņi”, Variešu pagasts.

Ezerkrasti

Ikdienā “Ezerkrasti” Kūku pagastā piedāvā nakšņošanas pakalpojumus kempinga namiņos pie Baļotes ezera. Mājas kafejnīcu dienu laikā, viesiem tiks piedāvāti trīs kārtu grillēti ēdieni, ko iespējams pagatavot un nogaršot, atrodoties dabā. Būs iespēja izbraukt ar laivu vai SUP dēli Baļotes ezerā.

Tālrunis saziņai un pieteikšanās: 27170166. Viesus uzņems 27. augustā no plkst. 15:00 līdz 19:00. Norises vieta – “Ezerkrasti”, Kūku pagasts.

Visu kafejnīcu saimnieki lūdz savu viesošanos pieteikt iepriekš!

Plašāka informācija par katras Mājas kafejnīcas piedāvājumu pieejama akcijas informatīvajā vietnē www.majaskafejnicas.lv un visit.jekabpils.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42605305sec.