LATVIJA | Jelgava

Abgunstes muižas svētki būs vintāžas stilā

Abgunstes muiža (Zaļenieku pagastā, Jelgavas novadā) pulcina un aicina uz astotajiem muižas svētkiem - 20.augustā, kārdinoši solot glamūrīgu atmosfēru ar atbilstošu mūziku, priekšnesumiem, gardu ēdienu un elegantu šiku apkārtējā noskaņā, lai pēc muižas labākajām tradīcijām viesi varētu ļauties baudīt svētku gaisotni, piedalīties meistarklasēs vai vienkārši zvilnēt, pavadot laiku saviesīgās sarunās un skaistā nekā-nedarīšanā. Muižas svētkiem šogad tiek atvēlēta tēma "Vintāža", kas ļaus gan viesiem, gan pašai muižai iemirdzēties sendienu spozmē ar skaistākajām aizvadīto laiku stila detaļām.

“Vintāža ir tas, kas mēdz raisīt nostaļģisku prieku un ilgas pēc aizgājušo laiku stila detaļām. Un lai gan aizlaikus vairs neatgriezt, mēs varam izspēlēt versijas par cildinošākajām kvalitātēm mūsu katra izpratnē par to, ko mums katram nozīmē vintāža. Muiža uzburs noskaņu, lai visas dienas garumā valdītu stils un elegance, un viesiem šķistu, ka viņi nokļuvuši savādā laika un telpas starpstāvā vai aizspogulijā, kad ļauts veldzēties, baudīt nu jau izgaisušas vērtības” pauž Abgunstes muižas saimniece Asnāte Avotniece.

Muižas svētki ļauj mūzikas, meistardarbnīcu, garda ēdiena un dzērienu piedāvājumā nepiespiesti un baudpilni pavadīt laiku līdz pat tumsai. Jau tagad zināms, ka ar muzikāliem priekšnesumiem uz skatuves kāps grupas "Zuši", "DEM", "Tandēms trijatā", pasākumu vadīs Kārlis Blumfelds un jautrībai darbosies gan moment-fotokaste, gan meistardarbnīcas, kas ļaus veidot vēdekļus, somiņas un ausu rotas, kaķu mozaīkas un auduma apdrukas.

Nemainīgi muiža savu pagalmu būs pielāgojusi un sadalījusi radošajā zonā, aktīvajā, muzikāli izklaidējošajā zonā, ēšanas un atspirdzināšanās zonā, pašas muižas telpas atverot apskatei visas dienas garumā, kā arī noteiktos laikos nodrošinot stāstījumu par muižu. Nemainīga vakara kulminējošā tradīcija ir arī uguns skulptūras atklāšana, ko arī šogad līdz ar tumsiņu godās un varēs vērot muižas dārzā.

"Abgunstei šie būs jau astotie muižas svētki - ikreiz tie mazliet kāpina savu apmeklētāju skaitu ar cilvēkiem, kas vēlas pārliecināties, vai muiža savā atjaunošanā gada laikā nav stāvējusi uz vietas un vai ir vēl ko radījusi jaunu savu viesu ērtībai un priekam. Šī gada laikā muižas klēts kļuvusi par vissezonas pasākumu vietu, lai kāzas un korporatīvie pasākumi varētu noritēt ērti arī ziemā, arī oranžērijas ir iestiklotas, lai dabas klātbūtnes atmosfēru tur nesteidzīgi varētu baudīt arī lietainajās dienās.

Abgunste nav tikai pasākumu vieta - jā, tā ir mūsu mājas un dzīvesvieta, bet tā vienlaikus ir arī sabiedrības projekts, kas visu laiku attīstās, pateicoties cilvēkiem, kas ierodas un svin svētkus, uztic mums sarūpēt nozīmīgus pasākumus viņu dzīvēs vai svarīgas dienas uzņēmumiem.  Un mēs to novērtējam un aicinām cilvēkus - tuvus un tālus, kas vēl ne reizi nav bijuši Abgunstē - atbraukt, aplūkot, izstaigāt...pazvilnēt, baudīt” aicina muižas saimniece Asnāte Avotniece.

Pasākuma laikā darbosies muižas virtuve ar apetelīgām uzkodām, būs pieejams arī Tartes saldējums un smiltsērkšķu audzētāju 'ZELT' atspirdzinājumi.

Tiesa - ēdienu un dzērienu iegāde būs par maksu, Savukārt kafiju vai tēju pasākuma laikā varēs malkot bez maksas, ja atbilstoši muižas svētku tematikai viesis būs padomājis par Vintāžas stila ietērpu,  elementiem apgērbā vai līdzpaņemtajos aksesuāros, piemēram, cepures, hūtes, katliņi, bikšturi, mežģīnes, volāni, bārkstis, vēdekļi, saulessargi un tērpos piezemēti toņi kā no sendienu fotogrāfijām. Atbrauciet, būs skaisti!”

Biļetes pieejamas:  www.aula.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40863895sec.