LATVIJA | Jelgava

18.novembrī aicina uz ekskursiju «Latvijas garša Jelgavā»

Patriotu mēneša ietvaros 2023. gada 18. novembrī pulksten 10 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina uz ekskursiju “Latvijas garša Jelgavā” atraktīvās gides Inas Jurģes pavadībā.

Ekskursanti dosies aptuveni divu stundu ilgā pastaigā pa Jelgavu, kuras laikā būs iespēja ne tikai klausīties stāstos par Jelgavas vēsturē svarīgiem notikumiem, personām un vietām, bet arī pacienāties ar vietējiem gardumiem, kas tapuši vienā no Jelgavas saldākajām konditorejām – “Putni”, kā arī Dzīvesziņas un arodu sētā iepazīt maizes tapšanas nianses. Ekskursiju caurstrāvos latvisko tradīciju tēma gan vēsturē, gan garšās.

Maršruts “Latvijas garša Jelgavā” sāksies no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, kur ekskursantiem būs iespēja uzzināt, ar ko īpaša bija senā baznīca un kas šeit atrodas mūsdienās. Līdzās Tornim, ekskursanti pakavēsies pie pieminekļa Jānim Čakstem un uzzinās, kāpēc piemineklis Latvijas pirmajam prezidentam ir uzsliets tieši Jelgavā. Pārgājiena laikā dalībnieki dosies arī pie Lāčplēša pieminekļa, kas patriotu mēnesī jelgavniekiem ir īpaši zīmīgs – šeit 11.novembrī noslēdzas tradicionālais lāpu gājiens, kā arī 18.novembrī pilsētnieki, godinot Jelgavas atbrīvotājus, aizdedz sveces. Savukārt pie vides objekta “Laika rats 100”, kas ir veltījums Latvijas valsts simtgadei, ikviens varēs uzzināt vēsturiskus faktus par Latviju un Jelgavu, kā arī iemūžināt sevi “spoguļu” pašbildēs.

Dalības maksa pieaugušajiem 10 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 5 eiro, pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas. Vietu skaits ierobežots, tādēļ interesenti aicināti savlaicīgi pieteikt dalību pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected]

18. un 19. novembrī Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, godinot Latvijas valsts svētkus, būs iekārtots tematisks foto stūris, kur apmeklētāji, iegādājoties biļeti uz ekspozīcijām vai skatu laukumu, varēs uzņemt bildes latviskās noskaņās. Azartiskākie apmeklētāji būs aicināti piedalīties viktorīnā par Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa ekspozīcijās iekļautajām tēmām un Torņa vēsturi.

Sestdien, 18. novembrī, Torņa ekspozīcijas būs atvērtas no pulksten 10 līdz 18, savukārt izstāžu zāle un skatu laukums no pulksten 10 līdz 20. Svētdien, 19. novembrī, ekspozīcijas, izstāžu zāle un skatu laukums būs pieejami no pulksten 11 līdz 18. Ieejas maksa uz Torņa ekspozīcijām, izstāžu zāli un skatu laukumu pieaugušajiem 4 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,50 eiro. Savukārt ieejas maksa uz izstāžu zāli un skatu laukumu pieaugušajiem 1,50 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 0,80 eiro.

Pasākumu laikā notiks foto uzņemšana un/ vai filmēšana ar mērķi informēt sabiedrību par aktivitāšu norisi, kā arī arhīva uzkrāšanas, dokumentēšanas vajadzībām un publicitātes materiālu veidošanai.

Informācija par datu apstrādi Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā pieejama tīmekļa vietnē: http://www.jelgava.lv/lv/pasvaldiba/par-pasvaldibu/personas-datu-aizsardziba/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 06.05.2024 Tukuma pilsētas Kultūras nama aktualitātes Tukuma TIC
Tukuma pilsētas kultūras nams šajā nedēļā piedāvā Latvijas NBS Jūras spēku orķestra koncertu, aicina uz Strūklakas modināšanas svētkiem, kā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41525698sec.