LATVIJA | Jelgava

Tornī skatāma ilustrāciju izstāde «Zemei pāri debestiņa»

No 5. decembra līdz 14. janvārim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Sandras Vingres bērnu grāmatu ilustrāciju izstāde “Zemei pāri debestiņa”.

Gada nogalē ikdienas skrējiens pamazām norimst un pienāk Ziemassvētku brīnuma gaidīšanas laiks, šis ir īstais brīdis ģimenei pavadīt laiku kopā, mājīgā noskaņā lasot grāmatas, iztēlē aizceļojot brīnumu pasaulē – tur, kur zemei pāri slejas debestiņa ar baltiem spalvu mākoņiem, kas dažbrīd līdzinās aitiņām, dažbrīd - zirdziņiem, un uz sliekšņa sēž pasaciņa…

Izstādē apskatāmi zīmējumi no četrām Sandras Vingres ilustrētājām grāmatām - Pāvila Raudoņa grāmatām “Meža noslēpumi” un “Pasaka par mežcirtēju”, Ulda Poļa-Polīša dzejoļu grāmatām “Baltos svētkus gaidot” un “Mākonīša māja”. Jāpiebilst, ka grāmatas “Baltos svētkus gaidot” zīmējumi īpaši veltīti Ziemassvētku un sniega tēmai.

“Manas bērnības neatņemama sastāvdaļa vienmēr bijušas grāmatas, to ilustrācijas un tagad, pašai ilustrējot bērnu grāmatas, redzu to kā sava aicinājuma likumsakarīgu turpinājumu”, tā Sandra Vingre.

Mākslinieces pamatnozare ir glezniecība. Bērnu grāmatu ilustrācijā māksliniece darbojas salīdzinoši nesen – kopš 2021. gada, taču līdz šim ir ilustrējusi jau septiņas bērnu grāmatas. Izstāde “Zemei pāri debestiņa” ir pirmā Sandras Vingres ilustrāciju personālizstāde.

Sandra Vingre ir ieguvusi bakalaura grādu Eiropas Kristīgās akadēmijas studiju programmā “Bībeles māksla” un maģistra grādu glezniecības apakšnozarē Latvijas Mākslas akadēmijā. Māksliniece izstādēs aktīvi piedalās kopš 2007.gada. Nozīmīgākās personālizstādes – “Kluso domu maratons” Liepājas muzejā, “Zibatmiņa” Ventspilī Jūras vārtos un ceļojošā gleznu izstāde “Nakts pasakas”. Nesenajā izstādē par lauku tēmas atspoguļojumu Latvijas glezniecībā, kuru rīkoja Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejs, māksliniece saņēma Ģederta Eliasa fonda simpātiju balvu.

16. decembrī pulksten 12 interesenti aicināti uz tikšanos ar mākslinieci un omulīgu pasaku rītu Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī.

Izstādi “Zemei pāri debestiņa” apmeklētāji aicināti apskatīt līdz 14.janvārim otrdienās no pulksten 10 līdz 18, no trešdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 20, bet svētdienās no pulksten 11 līdz 18.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60854101sec.