LATVIJA | Jelgava

Jelgavā Dzīvesziņas un arodu sētā norisināsies Ziemassvētku tirdziņš

Šajā nedēļas nogalē, 16. decembrī no pulksten 10 līdz 16 Dzīvesziņas un arodu sētu piepildīs Ziemassvētku tirdziņa kņada.  

Gada gaišākie un ģimeniskākie svētki jau klauvē pie durvīm. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) sadarbībā ar biedrību “Lauku partnerība Lielupe” aicina pilsētas iedzīvotājus un viesus apmeklēt Ziemassvētku tirdziņu Dzīvesziņas un arodu sētā, lai iegrimtu ziemas saulgriežu atmosfērā un iegādātos Latvijā ražotus un vietējo uzņēmumu lolotus gardumus, dažādus priekšmetus Ziemassvētku tematikā kā dāvanas saviem tuviniekiem. Tirdziņā savu piedāvājumu pārstāvēs vairāk nekā 20 mājražotāji un amatnieki, būs pieejama plaša spektra produkcija - tekstils, somas, dvieļi, keramika, dažādi aksesuāri ar apdruku, ziemā tik noderīgās pirtslietas, adītas rotaļlietas, dekupēti un citā tehnikā greznoti egļu rotājumi, kaklarotas, dabiska kosmētika, bišu vaska drāniņas produktu uzglabāšanai, aromātiskas ziepes, bišu vaska sveces, dažādi gardi produkti no tomātiem, spēcinošs medus un citi biškopības produkti, imunitāti veicinoši Latvijas priežu produkti, dažāda veida maize un konditoreja, veselīgie cidoniju produkti, vilinošā cukurvate un vafeles. Lai atvieglotu dāvanu meklētāju uzdevumu, daži mājražotāji piedāvās jau gatavus dāvanu komplektus.

Ziemīgā pasākuma noskaņu papildinās līdzās Dzīvesziņas un arodu sētai esošā kafejnīca “Brokastnīca”, kur tirdziņa apmeklētāji aicināti iegriezties, lai sasildītos un iegādātos aromātisku kafiju, svaigi ceptas smalkmaizītes un iestiprinātos, baudot vieglas uzkodas.

Ziemassvētku gaidīšanas laikā JRTC aicina viesoties arī Dzīvesziņas un arodu sētas audēju darbnīcā, kur apmeklētāji var atklāt audēju darba noslēpumus, redzēt, kā top Zemgales tautastērps, vai iepriekš piesakoties, piedalīties radošajās nodarbībās. Dzīvesziņas un arodu sēta apmeklētājiem pieejama no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 18, bet svētdienās no pulksten 10 līdz 15. Apmeklējuma maksa pieaugušajiem 5 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 2 eiro, ģimenes biļete 10 eiro.

Savukārt netālu esošā Jelgavas Vecpilsētas māja ir īsta pērle ikvienam vēstures cienītājam un tiem, kuri vēlas atklāt senās Mītavas šarmu. Jelgavas Vecpilsētas mājā pilsētas un zudusī Jelgavas koka arhitektūra atdzīvojas caur interaktīvām ekspozīcijām un Mājas stāstiem. Apmeklētāji gaidīti no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 18, svētdienās no pulksten 11 līdz 17. Ieejas maksa pieaugušajiem 4 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,50 eiro, ģimenes biļete 6 eiro.  

Vairāk informācijas www.visit.jelgava.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70117497sec.