LATVIJA | Jelgava

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs: atskats 2023.gadu un plānotie pasākumi 2024.gadam

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (TIC) rūpēs par tūrisma veicināšanu un objektu atpazīstamību pilsētas un novada teritorijā gada griezumā sadarbībā ar vietējiem uzņēmējiem piedāvā dažādas aktivitātes, pasākumus, ekskursijas gida pavadībā, veido īpašus piedāvājumus un apkopojumus skolēnu brīvlaiku periodos, lielāko pilsētas un novada pasākumu laikā (pilsētas svētki, Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls, Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls, muzeju nakts, Ziemassvētki un Jaunais gads u.c.).

TIC 2023.gadā organizēja 10 ekskursijas gida pavadībā gan pa Jelgavu, gan Jelgavas novadu, tradicionālo tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu, tūrisma ralliju, kur šogad piedalījās rekordliels skaits dalībnieku -253!

Lai piesaistītu gardēžu uzmanību, ik gadu TIC sadarbībā ar Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem ir iespēja ieturēt maltītes gardēžu dienās. Sākot ar 2022.gadu šis pasākums ir ieguvis savu īpašo nosaukumu -BudĒšanas dienas Jelgavā, kur savus ēdienus par draudzīgām cenām piedāvā gan restorāni, gan kafejnīcas, gan bistro un konditorejas, tādējādi ikvienam viesim ir plašas izvēles iespējas gan cenu, gan piedāvājuma ziņā. BaudĒšanas dienas 2023. gadā tika organizētas divas reizes (pavasarī un rudenī), kopā abās akcijās piedalījās 22 ēdinātāji. 

Sadarbībā ar Latvijas investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) 2023.gadā Jelgavas TIC uzņēmis 74 ārvalstu tūroperatorus, žurnālistus un viedokļu līderus, kuri apmeklēja Jelgavas un Jelgavas novada tūrisma apskates objektus, lai pēc vizītes veidotu rakstus, video rullīšus un piedāvājumus potenciālajiem ceļotājiem. LIAA organizēto vizīšu viesi bija no Lietuvas, Igaunijas, Austrijas, Japānas, Somijas un Vācijas. Lai veicinātu Jelgavas un apkārtnes atpūtas iespēju un pasākumu atpazīstamību Jelgavas TIC sociālo tīklu profilos gada garumā tika organizēti konkursi ar iespēju laimēt veicinošas balvas vai ieejas biļetes uz pasākumiem. Kopā tika organizēti 13 konkursi.

Ņemot vērā, ka Jelgavas TIC mērķis ir ne tikai tūrisma attīstības veicināšana Jelgavā un apkārtnē, bet arī Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Jelgavas Vecpilsētas mājas un Dzīvesziņas un arodu sētas kā tūrisma un kultūrizglītības objektu darbības nodrošināšana, tad šajos tūrisma apskates objektos 2023.gadā TIC organizēja dažādus pasākumus – izstādes, tūrisma vakarus un lekcijas, ekspozīciju iepazīšanas pasākumus, vasaras un ziemas saulgriežu pasākumus, meistarklases, tematiskus tirdziņus.

Popularizējot tūrisma piedāvājumu un atpūtas iespējas Jelgavas pusē, TIC nereti dodas arī ārpus telpām, piedaloties dažādos pasākumos infoteltī. 2023.gadā Jelgavas TIC ar savu infotelti piedalījās – Zinībums (Jelgava), Mehartons (Jelgava), Latvijas tūrisma informācijas tirgus (Ogre), Šauļu pilsētas svētki (Lietuva), Ozolnieku pļavas svētki (Ozolnieki), XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki (Rīga), Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls (Jelgava).

TIC rūpējas arī par vietējiem uzņēmējiem un tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, 2023.gadā organizējām vairākas tikšanās ar ēdināšanas nozares pārstāvjiem, kā arī aicinājām uzņēmējus uz apmācību semināru, piesaistot tūrisma nozares speciālistus, kuri pastāstīja par klientu apkalpošanas specifiku un mūsdienās tik aktuālo virtuālo pasauli – uzņēmumu tīmekļa vietnēm un sociālajiem tīkliem.   

TIC statistika par 2023.gadu tiks apkopota janvāris ara otrajā pusē, taču šobrīd līdz ir apkopoti dati pat TIC apmeklējumu līdz 26.decembrim. No 2023.gada 1.janvāra līdz 26.decembrīm Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā saņemti 16478 ceļotāju pieprasījumi, no kuriem klātienē - 14624, pa telefonu - 1475, bet pa e-pastu - 378. Vislielākais interesentu skaits bijis tieši no Jelgavas - 4440, no citām Latvijas pilsētām kopā - 7029, savukārt ārvalstu viesi - 5009. TOP 5 valstis, kuru tūristi informāciju meklēja Jelgavas TIC - Lietuva 3254, Igaunija 316, Ukraina 317, Vācija 187, Francija 96

Nākamgad darbības virzieni un mērķi būtiski nemainīsies- Jelgavas TIC turpinās sadarbību ar LIAA, vietējiem un ārvalstu medijiem. Jelgavas TIC turpinās izstrādāt piedāvājumus pilsētas un novada tūrisma objektu apceļošanai kā vietējiem, tā ārvalstu ceļotājiem, uzsvaru, galvenokārt, liekot tieši uz kaimiņvalsts – Lietuvas tūristiem. Viens no mērķiem 2024.gadā būs strādāt arī pie Polijas ceļotāju piesaistes. Nemainīgi, sadarbībā ar vietējiem uzņēmējiem un tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, izstrādāsim piedāvājumus uz lielākajiem pasākumiem pilsētā un novadā – tūrisma sezonas atklāšana, Baudēšanas dienas, tradicionālais tūrisma rallijs, Starptautiskais Ledus un Smilšu skulptūru festivāls, Vispārējie Latvijas piena, maizes un medus svētki un citi. Pilsētas un novada tūrisma piedāvājums tiks pārstāvēts arī Starptautiskajā tūrisma izstādē Balttour 2024 un 11. starptautiskajā tūrisma un aktīvās atpūtas izstādē ADVENTUR 2024.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56665993sec.