LATVIJA | Jelgava

Tornī Andra Vītola gleznu izstāde «Vakariņas ar mežkungu»

No 2024. gada 16. janvāra līdz 3. martam Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī skatāma mākslinieka un mēbeļu dizainera Andra Vītola gleznu izstāde “Vakariņas ar mežkungu”.

Mākslinieks dzimis 1951.gadā Sibīrijā, Krasnojarskas apgabalā, mācījies Jelgavā un Rīgā, taču jau daudzus gadus ir talsinieks un aktīvs Talsu mākslas dzīves dalībnieks.  Andris Vītols ir absolvējis Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas (tagad - Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju  universitāte) Mežsaimniecības fakultāti un Latvijas Mākslas akadēmijas mākslinieciskās konstruēšanas kursus. Savulaik bijis Jaunmoku pils restaurācijas vadītājs, Talsu pilsētas galvenais mākslinieks, Talsu Mākslas skolas pedagogs. Ikdienā Andris ir dizaina mēbeļu uzņēmuma vadītājs ar 30 gadu pieredzi šajā jomā.

Mākslinieks glezno abstraktas, ekspresīvas kompozīcijas, veido objektus, instalācijas un performances. Izstādēs Latvijā un ārzemēs piedalās kopš 1990. gada. 2011. gadā nominēts Latvijas dizaina gada balvai un 2018.gadā nominēts Jāzepa Pīgožņa balvai Latvijas ainavu glezniecībā. Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 1999. gada. Talsu Krūmu mākslas grupas aktīvs biedrs. Andra Vītola radošās aktivitātes Talsu novadā ir novērtētas - 2016. un 2021.gadā gadā saņēmis Talsu novada pašvaldības iedibināto Žaņa Sūniņa prēmiju vizuālajā mākslā.

Ar izstādi “Vakariņas ar mežkungu” mākslinieks atgriežas Jelgavā – savā studiju gadu pilsētā, pavisam netālu no fakultātes, kurā pavadītas garas stundas, iegūtas vērtīgas, pamatīgas zināšanas un mūža mīlestība pret mežu un tā sniegtajām bagātībām. Šeit Jelgavā, blakus izstādes norises vietai -Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornim - akadēmijas kopmītnēs jaunais students Andris satika vēl vienu sava mūža mīlestību – nākamo sievu Mairitu. Kurš gan tolaik varēja iztēloties, ka pussabrukušais tornis pēc gadiem būs atjaunots, Andris Vītols tajā iekārtos savu darbu izstādi un no gaismas pielietās izstāžu zāles kopā ar Mairitu nolūkosies uz jaunības dienu mītnes vietu. Izstādē eksponētajās gleznās atklājas Kurzemes pilsētu un piejūras dabas dinamika Andrim Vītolam raksturīgajā ekspresīvajā manierē – brāzmaini krāsu laukumi veido daudzslāņainu faktūru, kuru cenšas iegrožot līnijas un kontūras. Savukārt Torņa 7.stāvā izvietotā izstādes daļa veltīta mākslinieka pārdomām par mežsaimniecības tradīcijām un mūsdienu izpratni par meža un koksnes izmantošanu. Šeit apmeklētājiem ir iespēja aptaustīt no koka veidotas instalācijas, sajūtot kā pirmatnējo, tā arī pārstrādāto koksnes veidolu.

18. janvārī  pulksten 16 interesenti aicināti uz izstādes atklāšanu un tikšanos ar mākslinieku Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī.

Izstāde skatāma līdz 3. martam, otrdienās no pulksten 10 līdz 18, no trešdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 20, bet svētdienās no pulksten 11 līdz 18.

Vairāk informācijas www.visit.jelgava.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.32337499sec.