LATVIJA | Jelgava

Jelgavas Vecpilsētas mājā – Santas Nagobades gleznu izstāde «Ceļš turpinās»

No 2024. gada 23. marta līdz 21. aprīlim Jelgavas Vecpilsētas mājā skatāma Santas Nagobades gleznu izstāde “Ceļš turpinās”.

Santa Nagobade gleznot sākusi 2018. gadā, kad sajutusi nepieciešamību savas sajūtas pārvērst mākslā. Mākslinieces darbi radīti akrila tehnikā un attēlo viņas pasaules redzējumu. Par saviem darbiem māksliniece stāsta: “Es gleznoju savu pasauli. Es gleznoju prieku, brīnumu un dziļumu. Ja manās gleznās ir tēli, tie paši ir atradušies manis zīmētajās līnijās un iedzīvojušies tajās uz palikšanu. Aicinu arī tevi noskaņoties ceļojumam, lai satiktu savus tēlus, savu prieku un savus dziļumus.” Mākslinieci iedvesmo viss, ko slēpj cilvēku zemapziņa, viņas gleznās ir jūtams neordinārs apziņas pieskāriens. Santai Nagobadei ir bijušas divas personālizstādes: "Pārsteigums" un "Tāds ceļojums", kurās eksponētas gleznas, kas tapušas līdz šim.

Jelgavas Vecpilsētas mājā šie darbi būs eksponēti zem vienota nosaukuma - "Ceļš turpinās". Izstādē būs skatāmas gleznas, kas tapušas pēc ceļojuma uz Maroku un Pireneju kalniem Francijā. Darbu radīšanas procesā mākslinieci iedvesmoja kalnu varenība un daba, dažādās krāsas un sajūtas. “Bieži izdevās saslēgties ar Visumu un vizualizēt tēlus, kuri tagad redzami manās jaunākajās gleznās. Šajā posmā galvenokārt izmantoju trīs krāsas - zelta, zilo un melno. Zilie toņi – kā debesīs Francijā un Čefčauenas (Maroka) zilajā vecpilsētā. Zelta krāsa – kā vērtība un melnā – kā kosmiskais fons,” tā par Vecpilsētas mājā skatāmajām gleznām stāsta Santa. Izstādes apmeklētājus māksliniece aicina ļauties fantāzijai un dziļumam.

Iegādājoties ieejas biļeti uz izstādi, ikvienam ir iespēja apmeklēt arī Jelgavas Vecpilsētas mājas ekspozīciju, iepazīstot senās Jelgavas, koka arhitektūras un Jelgavas Vecpilsētas mājas stāstu. Izstāde un ekspozīcija apskatei pieejama no otrdienas līdz sestdienai no 10 līdz 18, svētdienās no 11 līdz 17. Ieejas maksa pieaugušajiem 4 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,50 eiro, ģimenes biļete 6 eiro.

Vairāk informācijas www.visit.jelgava.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.93907189sec.