AKCIJAS & SVĒTKI | BALTTOUR 2024

Video: Apbalvoti «GADA CILVĒKS TŪRISMĀ 2023» laureāti

Lai izteiktu pateicību tūrisma nozares pārstāvjiem, kuri snieguši nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tūrisma biznesa attīstībā un popularizēšanā, kā arī pārstāvējuši tūrisma nozares intereses, 2024.gada 2.februārī, apbalvoti «GADA CILVĒKS TŪRISMĀ 2023» laureāti. Balvas pasniegtas piecās kategorijās tūrisma izstādes «Balttour 2024» atklāšanas pasākumā (40 bildes).

✅ Kategorijā «Uzņēmējs / vadītājs naktsmītņu biznesā» balvu ieguva «Islande Hotel» valdes priekšsēdētājs Andris Kalniņš.

✅ Kategorijā «Uzņēmējs / vadītājs tūrisma aģentūru un tūroperatoru biznesā» – «Latvia Tours» direktore Ieva Keiša.

✅ Kategorijā «Tūrisma centra vadītājs» - Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja Sintija Pusaudze.

✅ Kategorijā «Uzņēmējs / vadītājs restorānu biznesā» balvas saņēma divi laureāti - Rīgas restorāna «Max Cekot Kitchen» saimnieks Maksims Cekots un Līgatnes restorāna «Pavāru māja» saimnieks Ēriks Dreibants.

✅ Kategorijā «Par ievērojamu ieguldījumu tūrisma attīstībā» saņēma Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes profesore Dr. Maija Rozīte.

Balvas dibinātājs, tūrisma ziņu portāla BalticTravelnews.com direktors Aivars Mackevičs uzsver: “2023. gads tūrisma nozarei joprojām bija gana izaicinošs - enerģijas cenu pieaugums radīja būtiskas izmaksas viesnīcām un Krievijas uzsāktais karš Ukrainā joprojām ietekmē ārvalstu ceļotāju interesi par Latviju. Vienlaikus aizvadītais gads atnesa arī vairākus, ievērības cienīgus panākumus – tūrisma uzņēmumi aizvien aktīvās raugās ilgtspējas virzienā, Liepāja ieguvusi Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu 2027. gadam, Kuldīga iekļuvusi UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, bet 22 Latvijas restorāni iekļauti pasaulē populārākajā restorānu ceļvedī «Michelin Guide». Aiz visiem šiem panākumiem stāv cilvēki, viņu zināšanas, profesionalitāte, enerģija un neatlaidīgs darbs. Ar balvu «GADA CILVĒKS TŪRISMĀ» mēs varam pateikties šim cilvēkiem par viņu ieguldījumu.”

Latvijas tūrisma nozares balva «GADA CILVĒKS TŪRISMĀ» tradicionāli tiek pasniegta aizvadītā gada labākajiem tūrisma nozares uzņēmumu un iestāžu vadītājiem, pārstāvjiem vai atbalstītājiem, kuri ir snieguši nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tūrisma biznesa attīstībā, popularizēšanā un aizstāvējuši tūrisma nozares intereses. Balvas pretendents var būt arī veiksmīgs, atbildīgs sava biznesa vai aroda pārstāvis ar nevainojamu reputāciju, kurš ir kļuvis par savas jomas līderi.

Balva «GADA CILVĒKS TŪRISMĀ» tiek pasniegta jau 19. reizi. Kopš 2004. gada tā ir ieguvusi nozīmīgu statusu Latvijas tūrisma nozarē un Latvijas tautsaimniecībā. Balvas laureāti tradicionāli saņem arī mākslinieces Ievas Strazdiņas radītās statuetes, kas tapušas ar LIAA Tūrisma departamenta finansējumu, kā arī Atzinības rakstus, kuru dizaina autors ir Mārtiņš Strubergs. Pasākuma veiksmīgai norisei atbalstu sniedz arī starptautiskais izstāžu centrs «BT1» un Latvijas Tūrisma aģentūru un tūroperatoru asociācija - ALTA.

Šogad balvas «GADA CILVĒKS TŪRISMĀ 2023» žūrijas komisijā bija LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava, ALTA valdes locekle, uzņēmuma “Amadeus” ģenerāldirektore Latvijā un Lietuvā, kā arī pārdošanas direktore Ziemeļvalstīs un Centrāleiropā Kitija Tigule, Travelnews.lv redaktore Ludmila Alampasu, uzņēmuma pārstāve Kristiāna Dukaļska, viesnīcas «Pullman Riga Old Town» ģenerāldirektors Valdis Vanadziņš, Latvijas Tūrisma aģentūru un tūroperatoru asociācijas prezidents Dr. Ēriks Lingebērziņš, Limbažu Tūrisma informācijas centra vadītāja Ilze Millere, Latvijas Pavāru kluba prezidents, šefpavārs Artūrs Arnicāns un BalticTravelnews.com direktors Aivars Mackevičs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48543sec.