Norisināsies Zemgaļu svētki

Nedēļas nogalē 2016. gada  20. un 21. augustā nu jau trīspadsmito gadu Tērvete aicina uz Zemgaļu svētkiem, kas ir guvuši lielu atzinību Latvijas iedzīvotāju un kaimiņvalstu vēstures interesentu vidū. Šogad svētki norisināsies XII gs. Tērvetes koka pils pagalmā un līdzās esošajā estrādē. Svētkos akcents tiek likts uz zemgaļu dzīvesveida popularizēšanu senatnē no 9. līdz 13. gs., šī gada svētku tēma: seno rotu un apģērbu izgatavošanas  un nēsāšanas tradīcijas Baltijā dzelzs laikmetā.

Zemgaļu svētki iesāksies ar gājienu no Tērvetes pils uz estrādi, kurā plkst. 13.00 norisināsies svētku atklāšana, 13.30 Latvijas dziesminieku koncertprogramma "Tēva dubļi sidraboti", piedalās Valdis Atāls, Uldis Kākulis, EgA , Dinārs Gulbis u.c., ieeja - bez maksas. Vakarā estrādē - zaļumballe.

Savukārt blakus esošajā Tērvetes pils pagalmā grupēsies pašmāju un viesu  senlaicīgas teltis cīnītajiem un amatniekiem. Te tiks demonstrēts 9.-13. gs. dzīvesveids, apmeklētājiem rādot amatu prasmes, skatītāji varēs mācīties gatavot celma bungas, vēstures un eksperimentālās arheoloģijas kopa "Senzeme" iepazīstinās ar seno apģērbu un rotu izgatavošanu un nēsāšanas tradīcijām,  piedāvās apmeklētājiem greznoties senajos tērpos. Sestdien plkst.13.30 folkloras kopu "Laiva" un "Ceļteka", bet 16.30 bungu grupas koncerts. Sestdien norisināsies baltu maztautu un Livonijas bruņinieku turnīrs, bet svētdien – uzbrukums Tērvetes koka pilij.

Apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt šaušanu ar loku un piedalīties viduslaiku spēlēs, bērniem - īpašas nodarbes. Ieejas maksa, kurā iekļauta XII gs.

Gardas un skaistas lietas varēs iegādāties  Zemgaļu tirgū, uz kuru pieteikušies vairāk kā 40 tirgotāji. Tas norisināsies abas svētku dienas no plkst.11.00 pļavā pirms Tērvetes pilskalna.

Svētku programma apskatāma šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44955611sec.