Sabilē pirmo reizi godinās ābolus

Sestdien, 8.oktobrī, Sabilē, pirmo reizi tiks godināts rudens bagātīgais dārgums – ābols. Pirmā "Āboldiena" notiks Sabiles Sidra ražotnes pagalmā (Rīgas ielā 22) no plkst. 14:00.

Vīna kultūras un tradīciju ieskautajā pilsētā, ik gadu, pēdējā jūlija nedēļas nogalē, tiek svinēti Sabiles Vīna svētki. Šajos svētkos ikviens var piedzīvot neaizmirstamu kultūras programmu, kā arī līksmības, humora un aizrautības pilnus brīžus. Vīna svētki ir vasaras gaidītākais notikums Sabiles pilsētā.

Mazā, šarmantā pilsētiņa ir skaista ne tikai vasaras sezonā, bet arī pārējos gadalaikos. Lai aicinātu apmeklēt pilsētu un apskatīt rudens krāšņumu, Sabiles Kultūras nama radošajam kolektīvam radās ideja par „Āboldienas” izveidi. „Vēlējāmies, lai interesenti apmeklē mūsu pilsētu arī rudens sezonā, izbauda krāsainos dabas skatus, apskata bagātīgo vīnogu ražu Sabiles Vīna kalnā, kā arī nobauda mūsu vietējo ražotāju labumus, un izbauda arī vienkāršu, bet sirsnīgu kultūras programmu,” stāsta Sabiles Kultūras nama direktore Gerda Zeberiņa.

Šī ir pirmā „Āboldiena Sabilē”, tādēļ piedāvātie pasākumi notiks ļoti atbilstošā vietā – „Sabiles Sidra” pagalmā.

Plkst.14.00 notiks stikla mākslinieces Kristīnas Sunepes – Celmiņas izstādes „CEĻĀ” atklāšana. Šī izstāde ir tapusi vienas ģimenes telpā. Kristīna ir stikla māksliniece, Igo Celmiņš strādā ar metālu un Toms Celmiņš šobrīd apgūst metālapstrādes mākslu Rīgas amatniecības vidusskolā. Lai arī katrs iet savu ceļu, izstādē varēs redzēt ģimenes simbiozi. "Dari pats sevi laimīgs" ir mazais izstādes lozungs un izstādes apmeklētāji tiks aicināti paspēlēties ar šīs pasaules krāsainajiem gabaliņiem!

No plkst.14.30 līdz 17.30 aktivitātes un radošas darbnīcas „ĀBOLAMPEĻI”, kur gan mazi, gan lieli varēs baudīt ābolu pankūkas, veidot ābolu kompotus, kā arī ābolu rotas, ripināt ābolus, skatīties multfilmu „Ābolmaiss” u.c.

Plkst.18.00 apmeklētāji uz „Ābolu mēles” varēs ieraudzīt ābolu šķirnes un to raksturojošās iezīmes modes skatē „BETOLLI” Nr.4 modes skate”. Bet pēc modes skates varēsiet izbaudīt dziesminieka Dināra Gulbja koncertu. Bet no plkst. 20. līdz plkst.22. vakara noslēgums pie „Āboltējas”.

No plkst.18.00 ieejas maksa ir 3 €. Āboliņiem, Āboliem, Ābelēm, Āboltiņiem, Ābeltiņiem un citiem Ābolu uzvārdu īpašniekiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu – ieeja bez maksas! Sliktu laikapstākļu gadījumā pasākums notiks „Sabiles Sidra” radošajā noliktavā.

Aicinām ikvienu uz Sabili – pilsētu ar odziņu, lai izbaudīto krāšņo un bagātīgo rudeni!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67167306sec.