Limbažos aicina konkursam pieteikt sakoptākās sētas un mežus

Vēl tikai līdz 29. jūnijam ir iespēja pieteikties Latvijas Meža īpašnieku biedrības (LMĪB) rīkotajam konkursam „Sakoptākais mežs”. Konkursa mērķis ir veicināt ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu un apzināt labas mežsaimniecības prakses piemērus privātajos mežos, kā arī veicināt sabiedrības izpratni par lauku kultūrvides saglabāšanu.

Konkursa balvu fonds šogad sastāv no praktiski pielietojama motorinstrumenta jaunaudžu kopšanai un divām dāvanu kartēm meža stādāmā vai dekoratīvā materiāla ieguvei, kas tiks sadalīti starp trīs visaugstāk novērtētāko meža īpašumu saimniekiem. Tāpat trīs visaugstāk novērtētie īpašnieki tiks nominēti prestižajai meža nozares gada balvai „Zelta čiekurs” nominācijā „Par ilgtspējīgu saimniekošanu”.

Pērn konkurss tika rīkots pirmo gadu, un lielo balvu – „Zelta čiekuru” par ilgtspējīgu saimniekošanu saņēma Māris Bērziņš, kurš saimnieko savā mežā Cieceres pagasta „Jaunkalniņos”.

Skaidrojot nozīmi dalībai konkursā, Māris Bērziņš uzsver: „Katram ir jāuzdod sev jautājums: kāpēc es to daru un kas būs pēc manis? Ilgtspējīgai mežsaimniecībai tāpat kā jebkurai ilgtermiņa darbībai nav jēgas, ja nav pēctecības, nav bērnu, mazbērnu, kuriem mežs arī būs svarīgs un kuri vēlēsies turpināt to kopt.”

Konkursa laikā tiek apzināti labas mežsaimniecības prakses piemēri, izvērtējot meža īpašnieku ieguldījumu produktīvu un noturīgu mežaudžu izveidē, kopšanas metodes, meža infrastruktūru, zinātniski pamatotu metožu izmantošanu ilgtspējīgā meža apsaimniekošanā, ainavas elementu plānošanu, kā arī saskarsmi ar kaimiņiem un pašvaldību. Konkursa norises gaitā arī tiek veicināta sabiedrības izpratne par to, ko nozīmē ilgtspējīga meža apsaimniekošana un kādēļ tā ir nepieciešama Latvijas mežos.

„Bieži vien sabiedrībā valda maldīgs uzskats, ka sakopts mežs nozīmē ļaut tam augt patstāvīgi bez cilvēka iesaistes. Tādēļ uzskatām, ka ir būtiski apzināt Latvijas meža īpašniekus, kas uzskatāmi parādītu, ka meža kopšanai ir nepieciešamas zinātniski pamatotas mežu apsaimniekošanas metodes, ko labākie saimnieki apguvuši gadiem ilgi. Lai mūsu meži būtu ilgtspējīgi, tie ir jākopj regulāri, ar lielu atbildību un ilgtspējīgu skatījumu ikvienā darbībā,” skaidro LMĪB valdes priekšsēdētājs Arnis Muižnieks.

Konkursa nolikums, papildu informācija par pieteikšanos un vērtēšanas kritērijiem pieejama šeit: https://bit.ly/2K1TnbK.

Konkursa organizētājs ir Latvijas Meža īpašnieku biedrība. Konkursa informatīvais sadarbības partneris ir portāls Laukos.lv. Laukos.lv ir interneta portāls par lauksaimniecību un mežsaimniecību visiem, kam rūp lauku dzīvesveids un kvalitatīva pārtika.

Tāpat,

Limbažu novada pašvaldība un Limbažu lauku sieviešu apvienība “Lemisele” aicina pieteikties dalībai konkursā “Limbažu novada sakoptākā sēta 2018”.

Konkursa dalībnieki tiks vērtēti trijās nominācijās:

  • „Limbažu novada sakoptākā ražojošā lauku sēta 2018” – nomināciju iegūst Limbažu novada lauku teritorijā esoša saimniecība, kas nodarbojas ar saimniecisko darbību augkopībā vai lopkopības ražošanas nozarē;

  • „Limbažu novada sakoptākā lauku sēta 2018” – nomināciju iegūst Limbažu novada lauku teritorijā esoša saimniecība;

  • „Limbažu novada sakoptākā individuālā apbūve 2018” – nomināciju iegūst Limbažu novada ciematos vai Limbažu pilsētā esoša individuālā apbūve.

Katrā konkursa nominācijā trīs dalībnieki, kuri iegūs visaugstāko punktu skaitu tiks apbalvoti ar Limbažu novada pašvaldības Pateicības rakstu un balvu:

  •     Balvu fonds nominācijai „Limbažu novada sakoptākā ražojošā lauku sēta 2018”: 1.vietai – 140 EUR, 2.vietai – 100 EUR, 3.vietai – 80 EUR.
  •     Balvu fonds nominācijai „Limbažu novada sakoptākā lauku sēta 2018”: 1.vietai – 140 EUR, 2.vietai – 100 EUR, 3.vietai – 80 EUR.
  •     Balvu fonds nominācijai „Limbažu novada sakoptākā individuālā apbūve 2018”: 1.vietai – 140 EUR, 2.vietai – 100 EUR, 3.vietai – 80 EUR.


Limbažu novada lauku sētu un individuālo apbūvju īpašnieki pieteikumus aicināti iesniegt līdz 2018. gada 29. jūnijam Limbažu novada pašvaldībā vai pagastu pārvaldēs.

Konkursa mērķis ir veicināt Limbažu novada sakoptību un attīstību, rosināt novada iedzīvotāju dzīves un atpūtas vietu sakopšanu un labiekārtošanu, noskaidrot un popularizēt labāko pieredzi un sasniegumus saimniecību un individuālo apbūvju un daudzdzīvokļu māju teritorijas labiekārtošanā, apzaļumošanā, estētisko un kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanā un veidošanā.

Konkursa nolikums pieejams šeit.

Papildus informācijai par konkursa norisi aicinām sazināties ar Daci Rombergu (tel. 22037299, 64020405) vai Jautrīti Legzdiņu (tel. 26184476).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.094769sec.