Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Pēc būtības tik klusais un mierpilnais svētku gaidīšanas laiks mijas ar kņadu un satraukumiem par dāvanu sagādāšanu un darbu pabeigšanu, lai svētkus aizvadītu bez rūpēm. Visā Latvijā tiek ieskandināts svētku laiks, tādēļ izmanto brīvdienas svinīgu sajūtu gūšanai un izbadi Ziemas saulgriežus no visas sirds!

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Madonā notiks «Ziemassvētku sajūtu tirdziņš»

Jau ceturto gadu, no 2018. gada 20. līdz 23. decembrim, ikvienu priecēs "Ziemassvētku sajūtu tirdziņš" Saieta laukumā, Madonā. Kārdinoša karstvīna smarža, grauzdētu mandeļu aromāts, greznas piparkūkas, vietējo ražotāju gardumi un amatnieku darinājumi – tas viss raksturo "ZIEMASSVĒTKU SAJŪTU TIRDZIŅU", kur sajūtas jaušamas pat jau no nosaukuma vien. Kā katru gadu, tā arī šogad tirdziņš notiks Madonas centrālajā laukumā, kas uz svētkiem pārvēršas īpašā un mīļā satikšanās, svētku gaidīšanas un kopā būšanas vietā. Ikviens varēs iegādāties kādu našķi vai dāvaniņu saviem tuviniekiem, draugiem, radiem vai kolēģiem, bet, ja dāvanas jau ir sarūpētas, tad droši nāc un baudi jauko Ziemassvētku atmosfēru, kuru radīs īpaša koncertprogramma. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

2. Gulbenē norisināsies Ziemassvētku jampadracis

Brīdī, kad pirmās sniegpārslas jau sasniegušas zemi un līdz gada gaišākajiem svētkiem ir palicis nedaudz vairāk par vienu mēnesi, mēs esam priecīgi paziņot par jaunas tradīcijas aizsākšanu, kas vairos svētku noskaņu un veicinās kopā būšanu. Pirmo reizi Gulbenes centrālajā skvērā trīs dienas – 2018. gada 21., 22. un 23. decembrī – norisināsies Ziemassvētku jampadracis. Svētkiem atbilstošas mūzikas pavadībā trīs dienu garumā darbosies mājražotāju un amatnieku tirdziņš, kur varēs iegādāties ko tīkamu pašam sev vai, iespējams, pēdējā brīža dāvanas. Būs dažādi priekšnesumi, tematiskas sporta aktivitātes, kā arī iespēja baudīt karstvīnu, tēju un latviešu Ziemassvētku galdam raksturīgos ēdienus, piemēram, pelēkos zirņus. Mirkļus varēs iemūžināt īpašā fotostūrītī. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

3. Liepājas Rožu laukumā notiks Latvijas amatnieku un mājražotāju Ziemassvētku tirdziņš

2018. gada 21. un 22. decembrī no plkst. 10:00 - 17:00 Liepājā, Rožu laukumā, norisināsies tradicionālais Latvijas amatnieku un mājražotāju tirgus. Godā tiks celti lauku labumi no vistālākajiem Latvijas novadiem. Mājražotāju un amata meistaru darinājumi būs veltījums Jūsu ģimenes svētku galdam - pašu meistaru rokām izlolots un ar mīlestību pagatavots. Lai svētku galdā viss būtu dabīgs un garšīgs, Latvijas mājražotāji iesaka iegādāties galveno spēka un veselības avotu: pašu ražotus lauku produktus no zemnieku saimniecībām. Tādēļ biedrība "ETNO Liepāja" rūpējas un Latvijas valsts svētkos rīko amatnieku un mājražotāju tirdziņu, lai mūsu galdos būtu ekoloģiskas izcelsmes produkti. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

4. Deju lielkoncertā «Saules spēks» būs skatāmi iemīļoti deju raksti

"Aiz ezera augsti kalni", "Audēju deja", "Sasala jūrīna"... šīs un citas iemīļotas vecmeistaru un mūsdienu autoru horeogrāfijas būs skatāmas 22. decembrī Ķīpsalas hallē deju lielkoncertā "Saules spēks", kurā piedalīsies vairāk nekā 700 dejotāju no Rīgas, Mārupes un Jelgavas. "Šis gads mums ir īpašs, jo Latvija svin savu simtgadi, ir izskanējuši Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētki un Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki. Nozīmīgas jubilejas šogad svin arī deju dižgari un viņu darba turpinātāji – svētku horeogrāfi, pedagogi un  virsvadītāji. Ziemas saulgriežos lielkoncertā "Saules spēks" atskatīsimies uz bagātīgo 2018. gadu un smelsimies spēku, enerģiju krāšņos deju rakstos," aicina koncerta mākslinieciskais vadītājs Rolands Juraševskis. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

5. Norisināsies Ziemas saulgriežu svinības un Bluķa vakars

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs 2018. gada  22. decembrī no 13.00 līdz 17.00 aicina uz Ziemas saulgriežu svinībām un Bluķa vakaru. Gada īsāko dienu un garāko nakti atzīmēs ar tradicionālo bluķa vilkšanu un maskoto gājienu, skanīgām rotaļām kopā ar folkloras kopām, ziemīgām darbnīcām un gardumiem, kā arī amatnieku un mājražotāju tirdziņu. Ziemas saulgrieži jeb Bluķa vakars iezīmē pārmaiņas dabas ritējumā un senatnē, lai atvairītu tumsu, aukstumu un pērnā gada neveiksmes, sliktos darbus un domas, šajā dienā no vienas sētas uz otru tika velts Lielais bluķis, kuru ceļa beigās sadedzināja, simbolizējot jauna saules gada sākumu un pašu sauli. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

6. Rīgas Domā norisināsies sirsnīgs Ziemassvētku koncerts

2018. gada 23.decembrī, plkst. 15:00 Rīgas Domā norisināsies Ziemassvētku labdarības koncerts - svētbrīdis "Apsnieg eņģeļu koks". Šis koncerts izveidojies par sirsnīgu tradīciju - Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība jau sesto gadu rīko labdarības koncertu "Apsnieg eņģeļu koks," lai vāktu ziedojumus neizārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenēm dažādu ikdienas vajadzību nodrošināšanai, sniedzot  ģimenēm palīdzību mājās. "Sabiedrība bieži neuzzina par tiem vecākiem, kuri līdztekus ikdienas rūpēm nerimstoši cīnās par savu bērniņu dzīvībām. Tie ir bērni, kam nepieciešama īpaša medicīniska uzmanība, aprūpe, dažādas palīgierīces un aparatūra, bet viņi, tāpat kā jebkurš bērns gan svētkos, gan ikdienā vēlas būt kopā ar saviem mīļajiem. Tās ir stipras ģimenes, kas klusi, gandrīz nemanāmi aprūpē savus slimos bērnus," stāsta Bērnu paliatīvās aprūpes komandas vadītāja dr. Anda Jansone. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

7. Rīgas Centrāltirgū ieskandinās Ziemas saulgriežus

Rīgas Centrāltirgus teritorijā Ziemas saulgriežu laikā no 2018. gada 21. līdz 23. decembrim aktīvi norisināsies mājražotāju un amatnieku tirdziņš. Tirdziņā piedalīsies vairāk kā 20 dažādu uzņēmumu un tirgotāju pārstāvji, kas piedāvās iegādāties patiešām izcilus, rokām darinātus un no sirds gatavotus izstrādājumus. Nēģu laukumā atradīsiet adījumus, keramikas izstrādājumus, virtuves piederumus un pirts lietas, izšuvumus, pinumus, sveces. Būs arī kūpinājumi, zivis, maize, putraimu desas, šokolādes konfektes, piparkūkas, halva un daudz kas cits! Savukārt 22. decembrī no plkst. 11:00-14:00 Nēģu laukumā norisināsies Ziemassvētku ieskandināšanas pasākums, kurā tiks radīta svētku noskaņa, atskaņojot populārākās Ziemassvētku melodijas. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies grupa Betija Bite & the Bill Brothers, dīdžejs Sandis Soms un akordeonists Arkādijs Zimovs. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33125901sec.