Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Svelme, karstuma rekordi un ziedošie jasmīni runā paši par sevi - jūnija pirmā nedēļa aizvadīta kā vasarai piedienas. Lai arī nedēļas nogalē šur tur sola ducināt pērkons, izbaudi brīvdienas kā nākas. Baznīcu nakts, pilsētu svētki, izstādes vai došanās dabā būs lieliska ideja, kā pavadīt savu brīvo laiku, lai ar uzkrātu enerģiju un pozitīvām domām vari atkal ķerties klāt jauniem izaicinājumiem! Lai jauka nedēļas nogale!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Daugavpilī svinēs pilsētas svētkus un 744. Dzimšanas dienu

2019. gadā Daugavpils  atzīmē  savu  744.  dzimšanas  dienu. Daugavpils vienmēr ir izcēlusies ar savu daudzveidību, tā ir veidojusies tirdzniecības ūdensceļa malā, vēlāk tai  cauri  gūla  autoceļi  un  dzelzceļš. Būdama  atvērta  pasaulei,  tā  ir  saglabājusi  savu  identitāti un vērtības – patiesi, ikviens tās iedzīvotājs ir unikāls. Arī pilsētas svētkus Daugavpilī centās veidot tādus, lai tie būtu pēc iespējas košāki un apvienotu visas pilsētnieku paaudzes. Šogad trīs svētku dienu laikā uz Daugavpils skatuvēm uzstāsies liels skaits mūsu Latvijas mūzikas grupu,  jo  mums  ir  tik  daudz  talantu!  Šoreiz  uzsvars  tiek  likts  uz  garīgumu: pirmo  reizi  koncertprogrammas norisināsies arī dievnamos. Plašāka informācija par pasākumu šeit.

2. Madonā notiks Latvijas Tūrisma informācijas tirgus

Šāda rakstura pasākums Madonā notiks pirmo reizi. Madonas pilsētas svētku ietvaros 2019. gada 8. jūnijā no plkst.10.00 līdz 14.00 Saieta laukuma apkārtne pārtaps par Latvijas tūrisma pilsētiņu. Uz Madonu ciemos būs ieradušies Tūrisma informācijas centri no visiem Latvijas novadiem – Kurzemes, Zemgales, Pierīgas, Latgales un Vidzemes, kopskaitā dalību pieteikuši ap 30 Latvijas novadiem. Madonā, pie Saieta laukuma tiks iekārtota Latvijas novadu informācija telšu pilsētiņa. Tajās bez maksas varēs saņemt tūrisma ceļvežus, vasaras pasākumu plānus un satikt Latvijas pilsētu tūrisma informācijas sniedzējus. Daudzas teltis būs papildinātas ar amatnieku un mājražotāju produkciju, varēs satikt arī pašus amatu meistarus.  Savukārt skatuves kultūras programmas starplaikos notiks viktorīna ar balvām par Latvijas novadu ģeogrāfiju. Plašāka informācija par pasākumu šeit.

3. Ikšķilē norisināsies «Latvijas novadu siera diena 2019»

No 2019. gada 7. līdz 9. jūnijam notiks Ikšķiles novada svētki  "LABS pa SĀKUMS", kuru ietvaros tiks organizēta arī "Latvijas novadu siera diena 2019". Sadarbībā ar biedrību "Siera klubs" 8. jūnijā plkst. 13.00 notiks "Siera plašu skaistumkonkurss". Tajā piedalīsies vairākas pienotavas un sieru darītavas – A/S "Jaunpils Pienotava", A/S "Talsu piensaimnieks", "Limbažu Siers", "Smiltenes Piens", ELPA, "Kazdanga", PKS "Straupe", "SierŠtelle", "Ievas siers", A/S "Rankas piens". Katrs uzņēmums sniegs 5 kg siera, pievienos krāšņus dekorējumus un veidos skaistus griezumus, lai sacenstos par titulu "Skaistākā plate". Meistardarbus veidos  pieredzējušas pavāres, šefpavāres un konditores. Plašāka informācija par pasākumu šeit.

4. Kuldīgas pusē notiks krāšņi «Peoniju dārza svētki»

Divās nedēļas nogalēs - 2019. gada 8. un 9. jūnijā un 15. un 16. jūnijā – Kuldīgas novadā, peoniju dārzā "Ziedoņi" notiks "Peoniju dārza svētki", lai pašā peoniju ziedēšanas plaukumā baudītu šo karalisko ziedu skaistumu un daudzveidību svētku noskaņā. Peoniju dārzā "Ziedoņi" būs iespēja aplūkot vienu no Latvijas lielākajām peoniju kolekciju ar vairākiem simtiem šķirņu un skaisti iekoptu daiļdārzu.  Svētku rīkotāja, peoniju kolekcionāre Dagnija Voika konsultēs par peoniju audzēšanu. Būs iespēja iegādāties peoniju stādus. Māksliniece Ilze Vanaga piedāvās apgūt ziedu mandalu gleznošanu (svētku dienās 12:00 - 16:00), savukārt, 8. jūnijā un 16. jūnijā plkst. 13:00 muzicēs vijolnieks Edgars Ziņģis.  Iepazīstināsim ar peoniju izmantošanu dabīgajā kosmētikā. Plašāka informācija par pasākumu šeit.

5. Liepājā rīkos unikālu festivālu Brīvības cīņu simtgadē

Karostas glābšanas biedrība vasaras sākumā Karostā rīko līdz šim nebijušu pasākumu - KAROSTAS FESTIVĀLU Brīvības cīņu simtgadē. Festivāls apvieno sevī vairākus pasākumus: jau tradicionālo foto plenēru "Karosta – foto osta" ar tam sekojošo lielformāta brīvdabas foto izstādi, starptautisku mākslinieku plenēru, piemiņas vietas Brīvibas cīņu varoņiem atklāšanu Redānā un jaunā pārgājienu maršruta "Brīvības taka" prezentāciju. Festivāla kulminācija būs 2019. gada 9. jūnijā Redānā, kad noslēgsies abi plenēri – gan fotogrāfu, gan mākslinieku, tiks atklāta piemiņas vieta, varēs iepazīties ar māksliniekiem un viņu veikumu, un nobeigumā iziet 10 km garā pārgājienā pa jauno "Brīvības taku". Plašāka informācija par pasākumu šeit.

6. Latvijā norisināsies 13. Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls

Dalībai 13. Starptautiskajā Smilšu skulptūru festivālā "Summer Signs 2019", kas Jelgavā notiks 2019. gada 8. un 9. jūnijā, apstiprināti 15 profesionāli mākslinieki no septiņām valstīm – Latvijas, Somijas, Mongolijas, Ukrainas, Kazahstānas, Krievijas un ASV. Nepilnas nedēļas laikā, skulptori Pasta salā iedzīvinās šī gada festivāla tēmu «Antīkā pasaule». Šogad Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes a«Kultūra» organizētajam skiču konkursam kopumā tika iesūtītas 55 skulptūru skices no 16 valstīm. Atlases process šogad bijis īpaši sarežģīts, jo tiek vērtēta ne tikai skice un tās ideja, bet arī mākslinieka pieredze, potenciāls un tēmas atbilstība, kā rezultātā 15 idejas tiks realizētas dzīvē. Skulptori iesūtītajās skicēs ļāvušies iztēles plašumiem un tēma interpretēta dažādi. Šis atšķirīgais redzējums festivāla apmeklētājiem, sniegs iespēju, ne tikai aplūkot unikālos darbus, bet arī rosinās domāt līdzi, kāpēc mākslinieks to atspoguļos tieši šādi. Plašāka informācija par pasākumu šeit.

7. Ķīpsalā tiksies titulētākie suņi un kaķi no 15 valstīm

Jau 2019. gada 8. un 9. jūnijā Ķīpsalā izstādē "Latvijas uzvarētājs 2019" par prestižiem tituliem sacentīsies titulētākie populāru un retu šķirņu suņi un kaķi no 15 valstīm.  Nāc vēro mīluļus skaistumkonkursos un  novērtē viņu spējas paraugdemonstrējumos! "Katra izstāde dzīvnieku īpašniekiem ir notikums, svētki. Tāpat kā nav divu vienādu svētku, arī katra izstāde ir citādāka, neatkārtojama. Un "Latvijas uzvarētājs 2019" nav izņēmums. Tās centrā ir Vispasaules kaķu izstāde, uz kuru ierodas labākie no labākajiem ar cerību gūt uzvaru," uzsver Latvijas Kinoloģiskās federācijas (LKF) un Latvijas felinoloģijas asociācijas "Felimurs" prezidente Vija Klučniece. Plašāka informācija par pasākumu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41711903sec.