Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Pirmais no trim vasaras mēnešiem tuvojas izskaņai un ar vēja brāzmām tiek sagaidīts jūlijs. Daba ir pilnbriedā un cilvēki dodas atvaļinājumos, lai smeltos spēku un sasmaržotos Latvijas vasaru pilnām krūtīm - tā, lai tās pietiek visam gadam. Turpiniet baudīt visu, ko tā sniedz. Ļaujaties tai, atrodot savu nedeļas nogales notikumu!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1.Kurzemē notiks Dziesmu un deju svētki «Es esmu dzīvība»

2019. gada 29. jūnijā pulksten 19.00 Liepājas Olimpiskā centra Arēnā norisināsies Kurzemes Dziesmu un deju svētki ES ESMU DZĪVĪBA. Koncertā uzstāsies vairāk nekā 2000 koru, deju kolektīvu un pūtēju orķestru dalībnieku no visiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem. Par virsdiriģentiem izvēlēti Kurzemes labāko koru un pūtēju orķestru diriģenti, Dziesmu svētku virsdiriģenti un Goda virsdiriģenti, kuri ir vai bijuši saistīti ar Kurzemi. Kurzemes Dziesmu svētku mākslinieciskā koncepcija un programma veidota, akcentējot Kurzemes kultūrvēsturiskā novada pamatvērtības - tajā iekļauti daudzu Latvijas un pasaules mūzikas kultūrai nozīmīgu, ar Kurzemi saistītu autoru – Ernesta Vīgnera, Emiļa Melngailļa, Alfrēda Kalniņa, Pētera Vaska, Agra Engelmaņa, Selgas Mences, Ērika Ešenvalda, Jāņa Lūsēna, Raimonda Tigula, Andra Kontauta - un citu autoru skaņdarbi. Muzikālo pavadījumu nodrošinās pūtēju orķestri un mūziķu grupa Normunda Kalniņa vadībā. Plašāka informācija par notikumu šeit.

2. Daugavpilī norisināsies II Starptautiskais leļļu festivāls

2019. gada 28.- 30.jūnijā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks 2. Starptautiskais leļļu festivāls Daugavpilī. Trīs dienu laikā muzejā būs iespējams ieraudzīt divas unikālas izstādes, kuru izveidos leļļu meistari no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas un Vācijas, kā arī piedalīties dažādās meistarklasēs, kurās būs ko darīt gan mazajiem, gan lielajiem muzeja apmeklētājiem. Daudzveidīgas izklaides un pārsteigumi sagaidīs katrā no trijām dienām. Apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties dažādās aktivitātēs – iejusties aktiera lomā, izgatavot ekskluzīvus suvenīrus, nobalsot par interesantāko lelli, kļūstot par tiesnesi skatītāju simpātiju balvas piešķiršanā un daudzās citās. Plašāka informācija par notikumu šeit.

3. Liepājā notiks Tvīda retro velobrauciens

Pirmais Liepājas Tvīda brauciens, ko noorganizēja Latvijas veclaiku divriteņu klubs, norisinājās 2010. gadā. Šogad desmitajā – jubilejas – gadā Tvīda brauciens iekļausies vērienīgā pasākuma "Kuģa "Saratov" sagaidīšanai Liepājā – 100" programmā. Organizatori aicina pagājušā gadsimta 20.-30. gadu stila apģērbā tērptus velomīļus 2019. gada 29. jūnijā doties kopīgā izbraucienā pa pilsētu! No plkst. 12:00 dalībnieki aicināti pulcēties laukumā pie Muitas mājas, iejusties tēlā un baudīt saviesīgu atmosfēru. Brauciena sākums plkst. 13:00. Kā jau ierasts katrs Tvīda brauciena dalībnieks saņems piemiņas nozīmīti, bet atraktīvākie dalībnieki tiks pie Liepājas uzņēmēju dāvātajām balvām, par ko sakām paldies "Windcut Barber Shop", "Lauma Lingerie", "Red Sun Buffet", "Art Hotel Roma", "Wooly World" un Liepājas teātrim. Apbalvošanas ceremonijas sākums plkst. 14:30. Galvenā balva – lidojums divām personām no Liepājas uz Londonu un atpakaļ – tiks izlozēta starp visiem brauciena dalībniekiem, kas būs reģistrējuši dalību klātienē pasākuma vietā. Plašāka informācija par notikumu šeit.

4. Alūksnē norisināsies lielākie orientēšanās svētki Baltijā

Alūksnes novadā turpinās gatavošanās starptautiskajām orientēšanās sacensībām "KĀPA", kas ir lielākie orientēšanās svētki Baltijā, un šogad norisināsies jau 33. reizi. No 2019. gada 28. līdz 30. jūnijam Alūksnes novads jau ceturto reizi kļūs par to mājvietu.  Trīs sacensību dienu garumā par uzvaru sacentīsies ap 2000 sportistu no 12 valstīm. Dalībniekiem būs iespēja katru dienu startēt atšķirīgos apvidos – Veclaicenes, Alsviķu un Mārkalnes pagastos. Sacensību apvidus plānots ļoti daudzveidīgs un ar dažādu grūtības pakāpi, gan jauktu koku mežs ar dažādu caurejamību, kur dominē vidējas formas reljefs, vietām arī ar stāvām nogāzēm, tāpat sportistiem nāksies šķērsot daudz dažāda izmēra purvainu vietu, tāpat pārvarēt dažāda vecuma izcirtumu un jaunaudžu. Plašāka informācija par notikumu šeit.

5. Rundāles pilī notiks krāšņi Dārza svētki un puķu draugu salidojums

2019. gada 29. jūnijā Rundāles pils dārzā notiks 13. Dārza svētki un vienlaikus 42. Latvijas Puķu draugu salidojums. Tradicionāli pasākumam izraudzīta jūnija pēdējās nedēļas sestdiena – skaistākais rožu ziedēšanas laiks. Svētki ikreiz aktualizē kādu Rundāles pils muzejam atbilstošu tēmu. Aizvadītajos gados uzmanības centrā bija gan rozes, gan tulpes un citas sīpolpuķes, gan kokaugu kolekcijas un vēsturiskās oranžērijas, gan parteri, strūklaka, Zaļais teātris, kā arī medības un izklaides 18. gadsimtā. Šā gada tēma – "Lapenes baroka dārzā". 18. gadsimtā pie muižu dzīvojamām ēkām un valdnieku pilīm ierīkoja lielus, skaistus dārzus. Tādu pie Kurzemes hercoga Ernsta Johana Bīrona vasaras rezidences bija iecerējis arī Rundāles pils arhitekts Frančesko Rastrelli. Viņa projekts ar sarežģīto aleju, bosketu un pergolu tīklu attāli atgādina Versaļas parka uzbūvi, un tā īstenošana notika līdztekus pils celtniecībai (1736–1740). Plašāka informācija par notikumu šeit.

6. Latviešu Dziesmu svētku šūpulī Dikļos atzīmēs Pirmo Dziedāšanas svētku gadadienu

2019. gadā aprit 155. gadskārta kopš pirmajām dziesmu dienām Dikļos – Dziesmu svētku tradīcijas aizsākumiem, kad 1864. gada Vasarsvētkos Dikļu mācītājmuižas parkā Juris Neikens noorganizēja pirmos kopā dziedāšanas svētkus, tādējādi liekot pamatus Dziesmu svētku tradīcijai. Pirmie Dziedāšanas svētki Dikļos izauga līdz pirmajiem Vispārējiem Dziesmu svētkiem Rīgā 1873. gadā. Svētdien, 30. Jūnijā, ikviens tiek mīļi gaidīts uz Kocēnu novada Dikļiem, kur kopā svinēs 155. gadskārtu kopš Pirmajiem Dziedāšanas svētkiem. Svētku dienas programmu plkst. 15.30 Dikļu evaņģēliski luteriskajā baznīcā – vietā, kur par mācītāju kalpoja Dziesmu svētku tradīcijas aizsācējs Juris Neikens, uzstāsies Vašingtonas Universitātes koncertkoris. Kora interese par Baltijas reģionu un tā mūziku nav nejauša, jo Vašingtonas Universitāte ir viena no retajām augstskolām Amerikas Savienotajās valstīs, kur var izglītoties Baltu kultūrā un valodās, kā arī universitāte glabā lielāko Baltijas kora mūzikas krātuvi Amerikā. Plašāka informācija par notikumu šeit

7. Rīgas Motormuzejā piestās izaicinošākais autosporta piedzīvojums «Pekina - Parīze 2019»

14 000 kilometri - tas būtu izaicinājums pat moderniem automobiļiem. Tomēr leģendārajā izturības braucienā no Pekinas līdz Parīzei, kas pirmo reizi tika pievarēts 1907. gadā, atļauts startēt tikai vēsturiskajiem spēkratiem, kas būvēti līdz 1976. gadam. Šis auto piedzīvojums pamatoti tiek saukts par visizaicinošāko "Vintage" un "Classic" spēkratu ralliju pasaulē. Rīgu brauciena dalībnieki sasniegs svētdien, 2019. gada  30. jūnijā, kad pievarēti būs jau 11 000 kilometri. Par Rīgas "check-point" jeb kontrolpunktu ir izvēlēts Rīgas Motormuzejs un Biķernieku trase, tādēļ sagaidāms, ka laika posmā no plkst. 16:00 līdz 19:00 izturībnieki piestās pie muzeja un dosies izmēģināt Biķernieku trases līkločus. Plašāka informācija par notikumu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86913395sec.