Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Pirmā skolas nedēļa, saviļņojusms mazo un lielo sirdīs, režīms un rudenim raksturīgā plānošana - tas viss piedienas septembrim. Lai arī saule šajā nedēļā mūs lutinājusi un sildījusi, dzestrums jau piezadzies un rītos žirgti pamodina, kad dodamies ikdienas gaitās! Lai ikdienas steigā un plānošanā ikvienam izdodas atrast mirkļus arī sev. Ja būsim piepildīti paši, spēsim savas labās emocijas dāvāt arī citiem. Ieskaties mūsu sagatavotajā nedēļas nogales notikumu ceļvedī un atrodi savu pasākumu, kur vari smelties prieku!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Gulbenes novads Bānīša svētkos aicina baudīt rudens garšas

Gulbenes novads Bānīša svētkos aicina baudīt rudens garšasJau šajā nedēļas nogalē, 2019. gada 7.septembrī, Gulbenes un Alūksnes novados notiks Bānīša svētki, kad tiks atzīmēta Baltijā vienīgā regulāri kursējoša šaursliežu dzelzceļa vilciena 116.dzimšanas diena. Šī gada tēma – Rudens garšu Bānītis, un ikviens varēs piedalīties ēdienu gatavošanas meistarklasēs, degustācijās un baudīt kultūras programmu. Svētki sāksies pie Gulbenes dzelzceļa stacijas un Bānīša depo no plkst. 10:00, kur uz skatuves ar koncertiem uzstāsies Gulbenes sākumskolas ansamblis "Vēja sapņi" un ritmikas grupas I.Aizpures vadībā, grupa "Pieci" un Didzis Melderis. Savukārt Bānīša Depo apkārtnē varēs piedalīties ZINOO Cēsis nodarbībā "Optiskā ilūzija", spēlēt lielformāta spēles, braukt ar koka, rokas un velo brezīnām un doties ekskursijās pa Bānīša Depo. Plašāk par notikumu lasi šeit.

2. Rīgā norisināsies ikgadējais Mūsdienu kultūras forums Baltā nakts

2019. gada naktī no 7. uz 8. septembri Rīgā norisināsies ikgadējais Mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts". Šogad jau 14 reizi. Šī gada programmā ir iekļauti vairāk nekā 50 pasākumi un projekti, kas pārstāvēs plašu laikmetīgās kultūras piedāvājumu - mūziku, kino un video, dzeju, performances u.c. Projekti koncentrēsies Rīgas centrā, Vecrīgā, Miera ielas apkaimē un Pārdaugavā. Savukārt, tālākās norises vietas Rīgā būs Pļavniekos un Ziepniekkalnā. Festivāla "Baltā nakts" laikā Rīgas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja izbaudīt jau par tradīciju kļuvušus pasākumus, piemēram, divus kultūras un mākslas tramvajus, laikmetīgās skaņu pasaules priekšnesumu "Videogrāfija", nepieradinātās mūzikas piedāvājumu "Skaņu mežs Baltajā naktī", Satori.lv dzejnieku disko un ielu kultūras projektu "Urban Poetry". Programmu papildinās arī jauni projekti - sieviešu stendaps, emoji dzeja, meditācija tautasdziesmu noskaņās u.c. Plašāk par notikumu lasi šeit.

3. Kokmuižas svētkos varēs nobaudīt Livonijas garšu

2019. gada 7. septembrī, Kokmuižas svētku laikā vēsturiskās Kokmuižas, tagadējo Kocēnu, pils kompleksā no plkst. 11.00 līdz plkst. 16.00 tuvi un tāli ciemiņi varēs izstaigāt muižas tirgu. To ar saviem dažnedažādajiem - izdomas bagātajiem un muižas laikos pazīstamajiem - daudzveidīgo garšu ēdamajiem papildinās arī gardēžu tūrisma ceļa "Livonijas garša" tirgotāji. Labos muižas svētkos ir jābūt ne tikai bagātīgai un daudzveidīgai norišu programmai, bet tiem piedien arī  branga andelēšanās, tālab tirgus laukumā pulcēsies liels skaits tirgotāju. Viņu vidū, īpaši izveidotā zonā, būs sastopami teju trīsdesmit gardēžu tūrisma ceļa "Livonijas garša" viesmīlības pieturvietu saimnieki gan no apkārtnes, gan tālākiem Vidzemes novadiem. Ciemos būs atbraukuši arī projektā iesaistītie uzņēmēji no Igaunijas. Plašāk par notikumu lasi šeit.

4. Ludzā norisināsies Poļu kultūras diena

Šogad, septembra sākumā, jau 23. reizi Latgalē notiks Poļu kultūras dienas. Senākā Latvijas pilsēta Ludza atkal laipni sagaidīs biedrības "Latvijas poļu savienība" dalībniekus un ciemiņus no Polijas pilsētas Suvalki. 2019. gada 7. septembrī, Ludzā notiks "Poļu kultūras diena-2019" pasākumi. No paša rīta pasākuma dalībnieki pulcēsies Pasienē. Svētki sāksies Pasienes Svētā Dominika Romas katoļu baznīcā, kur Svēto Misi celebrēs V. E. Rēzeknes-Aglonas diacēzes bīskaps J. Bulis. Tā ir viena no skaistākajām sakrālajām poļu jeb Austrumeiropas baroka stila celtnēm Latgalē un visā Latvijā. Pasienes baznīcā  joprojām ir saglabājies krāšņais interjers. Pirms dažiem gadiem dievnamā pabeigti grandiozi restaurācijas darbi. Plašāk par notikumu lasi šeit.

5. Rēzeknē svinēs Latgales atbrīvošanas pieminekļa «Vienoti Latvijai» 80. gadadienu

2019. gada 8. un 9. septembrī Rēzeknē svinēs Latgales atbrīvošanas pieminekļa "Vienoti Latvijai" 80. gadadienu. Pēc Leona Tomašicka meta parauga veidotais tēlnieka Kārļa Jansona Latgales atbrīvošanas piemineklis "Vienoti Latvijai", kuru tautā dēvē par Latgales Māru, Rēzeknē tika atklāts 1939. gada 8. septembrī. Okupācijas vara pieminekli divreiz nogāza – 1940. gada novembrī, bet tas tika atjaunots 1943. gada 22. augustā, otro reizi piemineklis tika gāzts 1950. gadā, trešo reizi to atjaunoja 1992. gada 13. augustā, kuru veidoja tēlnieka Kārļa Jansona dēls Andrejs Jansons un tēlnieks Indulis Folkmanis. Plašāk par notikumu lasi šeit.

6. Tēva dienu svinēs ar gājienu un festivālu, kurā tētiem dāvinās ozolus

Jau septīto gadu Rīgā notiks Tēva dienai veltīts gājiens un festivāls, ko ik gadu apmeklē tūkstošiem ģimeņu no visas Latvijas. Tēva dienas gājiens 2019. gada 8. septembrī, no Brīvības pieminekļa sāksies plkst. 12.00 un noslēgsies Vērmanes dārzā pie skatuves, kur notiks svētku svinīga atklāšana un koncerts. Svētki Vērmanes dārzā norisināsies līdz pat plkst. 17.00. Ieeja bez maksas. "Tēva dienas gājiens un festivāls gadu gaitā ir iemantojis vairākas skaistas tradīcijas, piemēram, gājiena priekšgalā katru gadu svinīgi muzicē LR Zemessardzes orķestris. Šogad par muzikālo noformējumu gājienā rūpēsies arī meiteņu koris "Rīga" un Spānijas Operacionālo kaujas nodrošinājuma spēku orķestra ansamblis," stāsta Tēva dienas festivāla organizatore, vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa teic, ka liela daļa ģimeņu, kuras piedalās gājienā, uz svētkiem kā īpaši sapošas, piemēram, visai ģimenei ir krekli ar vienotiem saukļiem, tēvam ar dēliem ir vienādas krāsas tauriņi vai cepures. Tāpat par tradīciju ir kļuvis tas, ka jaunās ģimenes pasākumu apmeklē kopā ar vecvecākiem, jo šie ir svētki visai ģimenei, kur godina arī vectēvus, krusttēvus, audžutēvus. Plašāk par notikumu lasi šeit.

7. Pie Rīgas Motormuzeja notiks «Youngtimer Cars&Coffee» pasākums

2019. gada 8.septembrī pie Rīgas Motormuzeja norisināsies Latvijas Antīko automobiļa kluba (AAK) Youngtimer Rally sekcijas viens no sezonas noslēdzošajiem pasākumiem "Youngtimer Cars & Coffee". Dalību pasākumā apstiprinājuši jau vairāk nekā 200 klasiskie automobiļi un motocikli no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.  Kā interesantākos dalībniekus var minēt Opel Rekord P2, Volkswagen T1, Citroën DS 23EI, Ferrari 308, Honda Silverwing GL500 un Porsche 911 Turbo. Visu dalībnieku saraksts apskatāms mājas lapā: youngtimerrally.lv. Plānots, ka apskatīt dalībnieku krāšņos spēkratus pie Rīgas Motormuzeja varēs sākot no plkst. 10:00 rītā līdz aptuveni plkst. 13:00 dienā. Plašāk par notikumu lasi šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93938398sec.