Līgatnes dabas takās nakts pārgājienos varēs iepazīt dzīvnieku dzīvi tumsā

Līgatnes dabas takas 2019. gada 14. decembrī aicina piedzīvojumu kāros dabas draugus pievienoties tumsas pārgājieniem un iepazīt dzīvnieku neparasto un noslēpumaino dzīvi naktī.

Vairākos pārgājienos gidu vadībā varēs izstaigāt meža takas, īpašā noskaņā iepazīstot tos dabas taku iemītniekus, kuri dienas gaismā ir retāk manāmi un sastopami.

Apmeklētājiem būs iespēja sajust ziemas iesākumu dabā, kā arī vērot dzīvnieku naksnīgās izdarības ne tikai līdzi paņemto lukturīšu izstarotajā gaismā, bet arī ar nakts redzamības ierīcēm, kas tiks nodrošinātas sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldes vides inspektoriem.

Lai gan cilvēki, tumsai un ziemai iestājoties, labprātāk patveras savos siltajos mājokļos, daudzi dzīvnieki tieši šajā laikā kļūst aktīvāki, izlien no migām un slēptuvēm un meklē barību. Tāpēc diennakts tumšajā laikā dzīvnieku pasauli var ieraudzīt pavisam jaunā, līdz šim neiepazītā veidolā – rosīgu un dažādu skaņu piepildītu.

"Pašlaik dabas un dzīvnieku iepazīšanai tumsā ir īpaši labvēlīgs laiks, jo dienas sarāvušās pavisam īsas, tumsa iestājas gana laicīgi, lai arī mazākie interesenti varētu piedalīties nakts pārgājienā. Turklāt koki un krūmi ir nometuši lapas, atsedzot daudz slēpņu un ļaujot mums vieglāk ieraudzīt dzīvniekus," stāsta Līgatnes dabas taku vadītāja Inta Lange.

Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Līgatnes novada pašvaldības aģentūru "Līgatnes novada kultūras un tūrisma centrs".

Dalība šajā pasākumā iespējama tikai iepriekš iegādātām biļetēm tieši uz "Satiec zvērus tumsā" pārgājieniem, biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai Līgatnes dabas taku informācijas centrā.  Pārgājieni notiks sešās grupās, katrā ap 30 cilvēkiem, sākums no plkst. 17.00 ik pa pusstundai.

Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Līgatnes novada pašvaldības aģentūru "Līgatnes novada kultūras un tūrisma centrs".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7999599sec.