Ziemeļlatgalē aicina aktīvi izbaudīt ziemu

Par tradīciju ir kļuvis piecu Ziemeļlatgales novadu tūrisma speciālistu un tūrisma pakalpojumu sniedzēju veidotais pasākums "Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē!", kas šogad notiks piekto gadu pēc kārtas.

Ziema mūs nelutina ar bagātīgu sniega segu un ziemas prieku baudīšanai atbilstošiem laikapstākļiem, taču tas nav šķērslis katram no mums atrast savu ziemas sajūtu un kāpēc gan to nedarīt Ziemeļlatgalē 2020. gada 15. un 16. februārī.

Tie, kuri mērojuši garāku ceļu, sestdien jau no paša rīta un visas dienas garumā varēs piedalīties Viļakas novada zemnieku saimniecības "Kotiņi" ēdienu gatavošanas meistarklasēs. Tās norisināsies atjaunotajās Rekovas dzirnavās. Savukārt svētdien, 16. februārī interesenti varēs apskatīt Z/s "Kotiņi" darbībā un izgaršot to produkciju degustācijās.

Balvu biedrība "Ritineitis" aicina apmeklētājus 15. un 16. februārī uz svečošanos- aktivitāte visai ģimenei ar radošu darbošanos, pārsteigumiem un pašu veidotu dāvanu, kas sildīs vēl ilgi. Mazākie brīvdienu ceļotāji būs īpaši priecīgi par briežu dārza "Mežsētas" apmeklējumu vai izjādi zirga mugurā ciemojoties Balvu novada zirgu sētā "Kapulejas", kur varēs gan samīļot, gan sabildēties ar majestātiskajiem dzīvniekiem.

Tiem, kuri nevar nosēdēt mierā Ziemeļlatgale ir sarūpējusi īpaši aktīvu nedēļas nogali. Dabas aizsardzības pārvalde sestdien aicina uz astoņu kilometru garu pārgājienu Viļakas novada dabas liegumā "Stompaku purvs". Savukārt ceļojumu aģentūra "Jēkaba ceļojumi" piedāvā kārtīgu divu dienu gājienu pierobežas iepazīšanai posmā Katleši-Rekova. Te gan kopējais noieto kilometru skaits mērojams vairāk kā 50 kilometros. Svētdien Baltinavas novadā tiek rīkots teiku un nostāstu apvīts ceļojums Puncuļovas pilskalna un Tiesas sila apkārtnē ar ziemas pikniku noslēgumā.

Sestdien, 15. februārī Baltinavas amatnieku darbnīcā Raimonds Leicāns kopā ar apmeklētājiem gatavos dekoratīvos koka zīmuļus. Savukārt Kārsavas novada Salnavā tēju zinātāja Anna Danča ielūdz uz tējas pēcpusdienu ar vietējiem muzikantiem un dančiem. Šīs aktivitātes var ievilkties līdz vakaram, kad Salnavas kultūras namā notiks Smalkā balle pie Valentīnas.

Esot Kārsavas pusē svētdien, 16. februārī jāiegriežas ikmēneša Lielajā tirgū lai andelētu uz nebēdu un iegādātu dažādus lauku labumus.  Tur pat netālajā Malnavas muižas teritorijā saimniece Aina Barsukova maiznīcā "Dzīles" rīko branču jeb vēlās brokastis ar ēdieniem labākajās Latgales kulinārā mantojuma tradīcijās.

Pēc kārtīgas izbraukāšanās pa Ziemeļlatgali ir nepieciešama prāta un ķermeņa atpūta. Svētdienas pirts rituāls "Izbaudi skujeņu spēku pirtī!" Arnitas labsajūtu darbnīcā būs skaists noslēgums šai akcijai un lielisks restarts jaunai darba nedēļai.

Plašāka informācija, programma un norises vietu karte meklējama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64503908sec.