Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Koku zaros sāk veidoties pumpuri, pastaigas dabā izkrāšņo putnu čivinašana, bet aiz pelēkajiem mākoņiem atzedzas pavasarīgas debesis. Lēnāk vai ātrāk  - gada plaukstošākais laiks tuvojas. Šajā nedēļas nogalē valda romantiska gaisotne, tādēļ vēlam, lai šī noskaņa nes prieku ikvienam! Lai katram Travelnews.lv lasītājam šonedēļ izdodas smelies prieku un iedvesmu kādā no brīvdienu pasākumiem vai vienkāršas atpūtas Latvijas dabā.

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Siguldā notiks Pasaules kausa noslēdzošais posms bobslejā un skeletonā

 No 2020. gada 14. līdz 16. februārim Siguldā notiks Pasaules kausa izcīņas sezonas noslēdzošais posms bobslejā un skeletonā, vienlaicīgi tas būs arī Eiropas čempionāts četrās dažādās disciplīnās. Sacensībās piedalīsies visi pasaules labākie sportisti, tostarp Oskars Ķibermanis, turpinot cīņu par pirmo trijnieku sezonas kopvērtējumā. Pēc gada pārtraukuma trasē atgriezies arī olimpiskais čempions Oskars Melbārdis. Plašāka informācija šeit.

2. Lielvārdes pils muižas parkā aicina izbaudīt sveču nakti

Februāris ir sveču mēnesis - laiks, kad tām piemīt maģisks spēks, kas dod enerģiju visam gadam. 2020. gada 15. februārī, sākot no plkst. 16.30, Lielvārdes pils muižas parku piepildīs gaismas un uguns mistērijas, iemirdzēsies tūkstošiem svecīšu liesmiņas. Kopīgi varēs kurt uguni un izbaudīt maģisko uguns rituālu.  Gaismas un uguns mistērijā varēs vērot ēnu teātra izrādi un caur mirdzošo sveču liesmiņām ieklausīsimies mūzikas burvībā. Savukārt romantiskajā Mīlestības kalniņā varēs apliecināt mīlestību saviem dārgajiem. Plašāka informācija šeit.

3. Gaiziņā notiks kalnā braukšanas sacensības «Auto Traks 2020»

Gaiziņkalna un apkārtnes iedzīvotājiem ziemas prieki nav iedomājami bez tradicionālā pasākuma "Auto Traks 2020" un 2020. gada braukšanas svētki norisināsies 15. februārī. Pasākumā notiks cīņa starp motoriem un "Gaiziņa" stāvāko slēpošanas trasi "Golgātu". Pasākums "Auto Traks 2020" šogad norisināsies jau 10. reizi. AUTO TRAKS '' ir sacensība slēgtā trasē, kas notiek saskaņā ar LAF nacionālā kodeksa vispārīgo daļu, LAF SAK reglamentējošiem dokumentiem un šo sacensību nolikumu. Plašāka informācija šeit.

4. Ziemeļlatgalē aicina aktīvi izbaudīt ziemu

Par tradīciju ir kļuvis piecu Ziemeļlatgales novadu tūrisma speciālistu un tūrisma pakalpojumu sniedzēju veidotais pasākums "Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē!", kas šogad notiks piekto gadu pēc kārtas. Ziema mūs nelutina ar bagātīgu sniega segu un ziemas prieku baudīšanai atbilstošiem laikapstākļiem, taču tas nav šķērslis katram no mums atrast savu ziemas sajūtu un kāpēc gan to nedarīt Ziemeļlatgalē 2020. gada 15. un 16. februārī. Plašāka informācija šeit.

5. Latgalē aicina uz pārgājienu Stompaku purvā

Turpinot atzīmēt februāri kā mitrājiem veltītu mēnesi, Dabas aizsardzības pārvalde Latgales pusē aicina uz "Zaļo pēcpusdienu" sarunām par mitrāju nozīmi bioloģiskās daudzveidības veicināšanā un izzinošu pārgājienu Stompaku Purvā, kas norisināsies sestdien, 15. februārī. Plašāka informācija šeit.

6. «EQUUS Restaurant» aicina izbaudīt branču ar ekskluzīvu degustācijas šovu

2020. gada 16. februārī viesnīcas Pullman Riga Old Town restorānā EQUUS Restaurant būs unikāla iespēja baudīt labākās gaļas no Amerikas Savienotajām valstīm ar šovu atvērtajā virtuvē. Īpaši šim pasākumam pieaicināts Amerikāņu gaļas vēstnesis kurš iepazīstinās un pastāstīs par to veidiem un īpašībām. Plašāka informācija šeit.

7. Līvānos notiks XXI Starptautiskais masku tradīciju festivāls

Līvānu novadā 2020. gada 15. un 16. februārī norisināsies XXI Starptautiskais masku tradīciju festivāls. Festivāla programmā paredzēti masku gājieni ar īstiem rituāliem un norisēm lauku sētās Turku un Rožupes pagastos , improvizētas masku izrādes Līvānu novada Kultūras centrā, Lielais masku gājiens uz Tradīciju kalnu, Meteņa dzīšana un festivāla noslēguma rituāls Tradīciju kalnā Līvānos. Īpaši atraktīva un aizraujoša būs individuālo masku izrādīšanās. Interesanta un izziņas bagāta solās būt masku konference un meistardarbnīcas Līvānu novada Kultūras centrā. Tajās dažādu Latvijas novadu un arī ārvalstu grupas un speciālisti stāstīs par tradīcijām un demonstrēs masku gatavošanu. Turpat būs skatāma arī masku ekspozīcija. Plašāka informācija šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.45962sec.