Tapis jauns gastronomijas ceļvedis par Latviju

Grāmatu sērijā "Garšas ģeogrāfija" tapis jauns ceļvedis par labākajām Latvijas gastronomiskajām vietām.

Projekta autore ir žurnāliste un TV vadītāja Nika Ganiča. Ceļvedis tiek izdots ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta, Rīgas Tūrisma attīstības biroja (Live Rīga) un Jūrmalas Tūrisma informācijas centra atbalstu. Ceļveža prezentācija notiks 2020. gada 28. februārī viesnīcā Pullman Riga Old Town, kurā pulcēsies restorānu pārstāvji un šefpavāri no visas valsts. Viesiem tiks piedāvāta plaša programma – iepazīšanās ar latviešu virtuvi un labākajiem pavāriem Latvijā.

LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava atzīmē: "Latvijā varam lepoties ar izcilu produktu kvalitāti un talantīgiem pavāriem. Lielisku maltīti sola ne tikai galvaspilsētas šefpavāri, bet arī restorāni daudzviet citur Latvijā, kuru piedāvājums no gada uz gadu kļūst arvien daudzveidīgāks un mūsdienīgāks. Šajā ceļvedī ir izcelti tie cilvēki, kas veicina restorānu kultūras attīstību, ceļ godā mūsu zemē audzētos produktus un rūpējas par viesu labsajūtu. Ceļvedī iekļautie restorāni var kalpot kā lieliskas pieturvietas vai pat īpaši galamērķi, apceļojot Latviju."

RTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Jenzis: "Projekta autori Rīgas un Latvijas restorānus iepazina trīs nedēļas, no tām Rīgā pavadot 10 dienas, kuru laikā tika apmeklēti un iepazīti 27 no 70 projekta restorāniem. Darbs bija grūts un atbildīgs, jo ar katru gadu Latvijas gastronomijas piedāvājums attīstās un kļūst arvien konkurētspējīgāks pasaules kontekstā. RTAB veiktie aprēķini liecina, ka pērn tā rīkotos gastronomijas pasākumus apmeklējuši 16 tūkstošu ārvalstu viesu, un ceram, ka šis ceļvedis 2020.gadā palīdzēs šo skaitu palielināt. Vizīšu laikā īpaši tika novērtētas mūsdienu Latvijas virtuves tendences, ēdiena pasniegšanas veids un jauno šefpavāru sniegums. Par to liecina arī Latvijas komandas dalība pasaules prestižākā pavāru konkursa Bocus d'Or pusfinālā. "

Ceļvedis "Garšas ģeogrāfija" par Latviju ir autores pārskati par vairāk kā 70 mūsu valsts labākajiem un interesantākajiem gastronomijas konceptiem. Ceļvedī nav vērtējuma, visi restorāni ir izvietoti pēc reģiona un alfabēta, un tajā ir iekļauti tieši tie, kurus izvēlējusies autore. Kopā ar gardēžu restorāniem, gastro bistro un modernajiem bāriem ceļvedī tiek parādītas arī citas iecienītas vietas Latvijā, piemēram, lauku restorāni SPA viesnīcās, kur ir laba virtuve, lauku tūrisma objekti, vietējā siera, vīna un zāļu tēju ražotāji. Īpaša ikona ceļvedī iezīmē labākos desertus Latvijā un vietas, kur tiek pasniegtas gardas brokastis. Šajā ceļvedī pirmo reizi sērijā ir īss visu restorānu pārskatu tulkojums angļu valodā, tāpēc ceļvedis ir paredzēts arī angliski runājošiem tūristiem un ceļotājiem.

Ceļvedī par Latviju pirms katra reģiona ir autores apraksti par šī reģiona interesantākajām tūristu vietām – Rīgā, Jūrmalā, Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Kurzemē, un autores padomi, kur vispirms doties un ko redzēt, papildinot ceļvedi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas vieta “Latgales sēta” TAKA
Atpūtas vieta “Latgales sēta” atrodas pie pašas Daugavas Slutišķos, Naujenes pagastā. | Skatīt vairāk
Latvija
MARKOVAS PILSKALNS UN IZZIŅAS TAKA TAKA
Markovas pilskalns ir viens no mazākajiem latgaļu pilskalniem, valsts nozīmes arheoloģijas piemineklis. | Skatīt vairāk
Valmieras vasaras teātra festivāls  Valmieras Tūrisma informācijas centrs
No 7. līdz 9. augustam Valmierā norisināsies Valmieras vasaras teātra festivāls, piedāvājot iepazīt pilsētu un tās noslēpumus. | Skatīt vairāk
Ģimenes brančs līdzņemšanai! Hercogs Mārupe
Ģimenes bagātīgais brančs 4 personām līdzņemšanai vai ar piegādi mājās! Atbraucot pašiem pakaļ uz restorānu Mārupē, Vītiņu ielā 4a, atlaide | Skatīt vairāk
50 EUR

Par mums | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Vakances | Prakse studentiem | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2020 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2020 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38591099sec.