Ar informatīvo kampaņu #TiekamiesTagad Latvijas muzeji ver durvis apmeklētājiem

Sākot ar 2020. gada 13. maiju, Latvijas muzeji sāk pakāpeniski vērt durvis apmeklētājiem.

Lai apmeklējums būtu drošs, tā nosacījumi līdzīgi un apmeklētājiem labi saprotami, muzeji kopīgi īstenos informatīvu kampaņu #TiekamiesTagad. Daudzos muzejos droša apmeklējuma palīgi būs spilgti dzelteni vienota dizaina un informācijas materiāli. Tie uz laiku mainīs muzeju izskatu un apmeklētāju paradumus, tomēr svarīgākais ir iespēja atkal satikties muzejiem un apmeklētājiem. Muzeji Latvijā ir ļoti dažādi un netiks atvērti vienlaicīgi, tādēļ platformā muzeji.lv būs pieejama regulāri atjaunota informācija par jau atvērtajiem muzejiem un to piedāvājumu, kā arī apmeklējumu ierobežojumiem.

Muzeji drīkst vērt durvis, ievērojot muzeju nozarei izstrādātu sanitāro protokolu. Apmeklētāji tiek lūgti neapmeklēt muzejus, ja tiem ir elpceļu saslimšanas simptomi, savukārt muzejā galvenais nosacījums ir 2 metru fiziskā distance no citiem apmeklētājiem un personāla. Lai to nodrošinātu, tiks kontrolēts apmeklētāju skaits, dažos muzejos apmeklētāju plūsmu regulēs iepriekšēja pierakstīšanās. Muzejos tiks nodrošinātas arī roku mazgāšanas vai dezinfekcijas iespējas. Drošības apsvērumu dēļ var tikt ierobežota vai pilnībā liegta piekļuve atsevišķiem elementiem, piemēram, skārienjutīgām virsmām vai praktiskās darbošanās vietām; apmeklētāji tiek aicināti uztvert šādus gadījumus ar sapratni.

"Ar savu distancēšanās darbu esam nopelnījuši atvieglojumus, un tas ir būtiski, lai soli pa solim atgrieztos arī kultūras dzīves asinsrite. Arī turpmāk viss ir mūsu pašu rokās – ievērot fiziskās distancēšanās un citus drošas sadzīves noteikumus būs primārais uzdevums, un esmu drošs, ka mūsu nozare to paveiks ļoti atbildīgi," akcentē kultūras ministrs Nauris Puntulis.

"Muzeji sanitārā protokola prasības uztver ļoti nopietni. Tomēr izvēlētais tēmturis #TiekamiesTagad apliecina arī ilgas un entuziasmu, ar kādu muzeji gaida atkalredzēšanos ar saviem apmeklētājiem gan uzziedējušajos parkos un dārzos, gan sagatavotajās, bet dažviet vēl neatklātajās izstādēs, gan uzspodrinātajās pastāvīgajās ekspozīcijās. Lietot #TiekamiesTagad aicinām ne tikai muzejus, bet ikvienu organizāciju, kas no jauna vērs durvis saviem apmeklētājiem," stāsta Latvijas Muzeju biedrības pārstāve Elīna Vikmane.

Informācija par to, kuri muzeji, izpildot valstī noteiktās prasības, ir atvērti apmeklējumam, muzeju piedāvājumu, darba laiku un biļešu iegādes iespējām, būs pieejama katra muzeja vietnēs un sociālajos tīklos, kā arī kopējā platformā muzeji.lv. Kampaņas vizuālie materiāli apspēlēs starptautiski atpazīstamās zīmes "Trausls. Prasa īpašu rūpību" (Fragile. Handle with care) piktogrammu ar rokās rūpīgi satvertu trauslu kravu, ko pierasts redzēt, pārvadājot vērtīgo kultūras mantojumu. Taču šajā kampaņā visa uzmanība pievērsta cilvēka dzīvības un veselības trauslumam, aicinot apmeklētājus rūpēties par drošu viesošanos Latvijas muzejos. Kampaņu realizē Latvijas Muzeju biedrība – lielākā muzejus un mākslas centrus apvienojošā nevalstiskā organizācija Latvijā. Kampaņas ideja līdz realizācijai izauklēta, pateicoties ciešai Latvijas muzeju, Latvijas Muzeju padomes un LR Kultūras ministrijas sadarbībai.

Zīmīgi, ka muzeju pakāpeniskā atvēršana sakritīs ar muzeju nedēļu – 16. maijā būtu notikusi Muzeju nakts, bet 18. maijā pasaulē atzīmē Muzeju dienu.

#TiekamiesTagad

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43269396sec.