Valdība akceptē SMS apziņošanu par Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem

Valdība akceptē SMS apziņošanas izmantošanu personu informēšanai par Latvijā noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem.

Sākot ar 2020. gada 28. septembrī personas, kuras ierodas vai atgriežas Latvijā, saņems īsziņā informāciju par to, ka iebraucot Latvijā no ārvalstīm ar augstu Covid-19 risku, obligāti jāievēro pašizolācija un piesardzības pasākumi, un aicinājumu nepakļaut citus inficēšanās riskam.

2020.gada 22. septembrī, Ministru kabinets izskatīja un atbalstīja informatīvo ziņojumu par SMS apziņošanas izmantošanu personu informēšanai par Latvijā noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem.

Saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatības tendencēm pasaulē un Eiropā, valstis ir noteikušas dažādus epidemioloģiskās drošības pasākumus. Šobrīd Latvijā Covid-19 infekcijas izplatība tiek sekmīgi kontrolēta, tāpēc jāturpina darbs, stiprinot Latvijas iedzīvotāju un viesu kopējo izpratni par noteikto epidemioloģiskās drošības pasākumu nozīmību.

SMS apziņošanas izmantošana ļauj elastīgi reaģēt un pieņemt situācijai atbilstošus lēmumus, ņemot vērā mainīgo epidemioloģisko situāciju pasaulē un nepieciešamību reglamentēt Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldību un regulēt epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Izvērtējot Covid-19 infekcijas izplatības datus un tendences, ka aptuveni 1/3 inficēto personu ir ieceļojuši vai atgriezušies Latvijā no ārvalstīm, kā arī liela daļa uzliesmojumu Latvijā ir saistīti ar ievestiem Covid-19 gadījumiem, valdība lēma, ka šai personu grupai būtu jāpievērš īpaša uzmanība un atbalstīja šo personu informēšanu izmantojot mobilo operatoru iespējas izplatīt to galalietotājiem Latvijā un viesabonentiem informāciju īsziņas veidā (papildus citiem informēšanas veidiem (TV, radio, prese, sociālie tīkli, vides informācija)).

Šobrīd SMS plānota trīs valodās, latviešu, krievu un angļu. SMS apziņošanas efektivitāte un lietderība pēc tās darbības pirmajiem mēnešiem tiks izvērtēta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44548893sec.