9 padomi, kur baudīt mierpilnu atpūtu Latgales dienvidu pusē

Atslābini saspringtos muskuļus, atraisi domas un Ieslīgsti pirts zāļu piesātinātajā smaržā un kūpošas zāļu tējas garšā. Ieskaties Latgales Tūrisma asociācijas sagatavotajā apkopojumā un dodies uz Latgali, lai papildinātu enerģijas krājumus un labo sajūtu rezerves! Savukārt citas brīvdienu idejas meklē lapā www.latgale.travel.

Dabas parks “Daugavas loki” izveidots, lai saglabātu unikālās dabas un kultūrvēstures vērtības un maz pārveidotās ainavas Daugavas augšteces senlejas Naujenes-Krāslavas posmā. Dabas parka teritorijā atrodas Naujenes muzejs, Slutišķu Vecticībnieku sēta, Vasargelišķu un Priedaines skatu torņi, Zirgu sēta “Klajumi”, Lielbornes muiža u.c. tūrisma objekti.

Četrus kilometrus garā Egļukalna dabas taka atrodas Sventes dabas parkā un priecē ar iespaidīgiem dabas skatiem – dziļām gravām, ezeru, sūnām apaugušiem laukakmeņiem, vareniem ozoliem un Pirmā Pasaules kara ierakumu paliekām, kas liecina par apkārtnes vēsturisko mantojumu.

Aglonas centrā, Cirīša ezera krastā, ar latgaliešu sirsnību un viesmīlību sagaidīs viesu mājas ”Aglonas Cakuli” saimnieki. Pieejama naktsmītne, laivu, velo noma, peldvieta, pirts uz plosta un atsevišķa pirts Cirīša ezera krastā.

Aglonas viesu nams “Mežinieku mājas” ir vieta, kur viesiem pieejamas naktsmītnes, malkas apkures sauna, kubuls vai burbuļu-masāžas vanna, veselības pirts ar pirtnieku, īpašas vanniņas kājām, dažādu veidu masāžas, aromterapija un zāļu tējas.

“Latiņu” mājās, tiekoties ar sertificēto pirtnieci Gitu, iepazīsti augu valsts dažādību. Meistarklasē var iemācīties pagatavot pašiem savu kosmētiku (lūpu balzamus, sejas krēmus u.c.), uzzināt par dažādām tējām, to sniegto efektu un nopērties pirtī.

Turku pirts ciema piedāvājumā baltā un melnā (dūmu) pirts, kuru var apmeklēt pirtnieka vai pirtnieces pavadībā un gardas maltītes. Ja ir vēlēšanās paciemoties ilgāk, pieejama omulīga istabiņa pirtsaugšā vai būdiņā mežā ar siena matračiem un aitas vilnas segām.

Atstatus no pārējiem, baudot dabas tuvumu un mieru, brīvdienu māja “Klajumu Ķemeri” ir īstā vieta, kur atgūt zaudētās enerģijas rezerves. Melnā pirtiņa un pieredzējis pirtnieks ar ozola, liepu vai bērzu slotām. Aromātiski zāļu uzlējumi akmeņiem.

“Silene Resort&SPA 4*” – izcila vieta Sila ezera krastā, kur ļauties nesteidzīgai atpūtai. Izvēlies kādu no labiekārtotajām naktsmītnēm, baudi restorāna piedāvātās garšu variācijas un atpūties SPA procedūrās.

Brīvdienu māja “Meža skuķi” Inikšu mežezera krastā – ideāli piemērota nelielai kompānijai, lai baudītu dabas burvību, senas Latgales viensētas mieru un saimnieku viesmīlību. Pirts kopā ar profesionālu pirtnieci. Lauku sētas labumi – ekoloģiski sezonas dārzeņi, vietējais medus, piens, meža un dārza veltes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.534899sec.