Ventspilī un Liepājā - Argentīnas tango no Buenosairesas

Izrāde, kura aizved mūs pie saknēm, pirmsākumiem. Atskaites punkts, kurā plauka kaisle un iekāre. Mūzikas izjūta, kas drīz vien pārvērtās dejā un kurā savijās kopā dažādi sociālie slāņi.

Markoss Ajala kopā ar savu trupu rada izsmalcinātu vizuālo pasaku, kas dzimusi viņa mākslinieciskajā un horeogrāfiskajā koncepcijā, parādot mums šīs “rioplatense” dejas bagātību, kuras saknes līdz mūsdienām saglabājušās vēl jo spilgtāk nekā jebkad agrāk.

Markoss Ajala – režisors, horeogrāfs un dejotājs, Viens no labākajiem tango dejotājiem pasaulē, pieliek visas pūles, lai tango būtu aktuāls žanrs nākamajām paaudzēm.

19.gadsimta vidū tango valdīja pār Argentīnas krogiem. Stīvajā Eiropā dejai ļoti ilgi bija uzlikts tabu vienkārši tāpēc, ka to uzskatīja par sabiedrības zemāko slāņu izklaidi. Vecā Pasaule padevās vien tad, kad saprata: tāda enerģētika un izaicinoša atklātība nepiemīt nevienai citai dejai pasaulē. Satriecoša kustība, solo un dueti, neparasta elegance, nevainojama tehnika, mīlestības un kaisles atmosfēra. Spēks, egoisms, tieksme pēc uzvaras un panākumiem, spēja ar dejas palīdzību pārvarēt visus šķēršļus, no ēnas iznākt gaismā. Un, protams, brinišķīga mūzika, iespēja transformēties dejā, naivums un dziļums, māka atrast sevi, pārvērst vienā vesalumā. Un vēl – tā ir kustības saruna ar mūziku un nebeidzama vēlme mīlēt. Tā ir deja uz netveramās gaismas un tumsas robežas.

28.aprīlī, Ventspils, Teātra nams Jūras vārti

1.maija, Liepāja, Koncertzāle "LIELAIS DZINTARS"

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.26383901sec.