Aicina uz Bārtas plostnieku svētkiem

Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs aicina ikvienu interesentu uz vēsturisku tradīciju apveltīto plostnieku aroda svētkiem "Bārtas plostnieku svētki", kas norisināsies Bārtas apkārtnē no 3. – 6. maijam.

Tiks parādīts un pastāstīts par gadsimtiem senā aroda - plostnieka amata īpašībām, skaudrumu, bīstamību, bet reizē arī skaistumu.

Apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt ceļojošo izstādi no 3. - 6. maijam Bārtas muzejā, kurā būs iespējams skatīt senās fotogrāfijas, kā liecību par plostnieku darbu, dzīvi un uzzināt ko nozīmē senie vārdi - drigalka, dalbis, bosāks, malacis.

Šo svētku ietvaros Bārtas muzejā, 3. maijā notiks Diskusija "Lejaskurzemes kultūrtelpas ceļā uz UNESCO. Ieguvumi un atbildības".

Svētki turpināsies jau 4. maijā, kad Bārtas kultūras nams aicina pievienoties, aptuveni 5 km garā, pārgājienā "Izzini Bārtu". Pēc pārgājiena visiem dalībniekiem mielasts pie balti klāta galda un kopīga sadziedāšanās ar Zandu Štrausu.

Svētku lielākā aktivitāte notiks pie Bārtas upes, kad laika posmā no 3. – 5. maijam tiks būvēts autentisks meža nozares kultūrvēstures objekts – Bārtas plosts. Turklāt, jebkurš interesents, gan liels, gan mazs, aicināts ierasties un vērot notiekošo klātienē, glempingā “Bārtas krasts”. Bet lielākie entuziasti (aizpildot pieteikuma anketu) ir aicināti arī pievienoties plosta siešanā, lai apgūtu senās plosta siešanas tradīcijas un jau 6. maijā varētu, kopā ar pārējiem plosta sējējiem, pludināt plostu lejup pa Bārtas upi līdz vecajam plostnieku dambim atpūtas bāzē "Ods".

Turklāt, 6. maijā ikviens tiek aicināts uz kopēju laivošanu, lai ar laivām un kopā ar Bārtas plostu doties lejup pa Bārtas upi un baudītu skaisto pavasari. Pēc laivošanas atpūtas bāzē Ods piedalīties plostnieku veiklības stafetēs.

Interesentiem plašāka informācija pieejama Dienvidkurzemes novada tūrisma mājas lapā dienvidkurzeme.travel BĀRTAS PLOSTNIEKU SVĒTKI

Tiekamies Dienvidkurzemē, vietā, kas vilina pārsteidz un iedvesmo!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.32133198sec.