Idejas ziemas brīvdienām Augšdaugavas novadā

Arī ziemā daba ir apbrīnojami skaista, un pastaigas svaigā gaisā pa apsnigušām takām, mežiem un parkiem var kļūt par lielisku brīvdienu piedzīvojumu. Ziemā dabā ir daudz ko izbaudīt un atklāt:

  1. Aktīva atpūta slēpošanas bāzē “Egļukalns”

Populāra ziemas atpūtas vieta, kur tiek piedāvātas dažādas aktivitātes un iespējas gan ģimenes atpūtai, gan draugu kopā būšanai. Kalnu slēpošanas bāze “Egļukalns” atrodas Latvijā visaugstākajā Augšzemes augstienē, no kuras paveras neaprakstāmi skaists skats uz apkārtnes pauguraino ainavu un mežu mozaiku. Tiek piedāvāta lieliska iespēja izmantot pieredzējušu instruktoru pakalpojumus, kurus nepieciešams pieteikt mobilajā aplikācijā “Bookla”.

Augšdaugavas novada slēpošanas un snovbordinga paradīze – slēpošanas bāze “Egļukalns” sagaidīs ar labiekārtotām un apgaismotām slēpošanas trasēm, kur var lieliski izbaudīt skaistos ziemas mirkļus.  Visi atpūtnieki varēs sasildīties Egļukalna kafejnīcā, malkojot siltu tēju, kā arī uzkost kaut ko garšīgu.

Slēpošanas bāzē pieejama arī sporta inventāra apkope, slēpju un dēļu kanšu asināšana, vaskošana (rokām), robu, caurumu un citu defektu novēršana, kā arī nestandarta darbi pēc vienošanās ar meistaru.
Šīs sezonas jaunums ir iespēja nosvinēt bērna dzimšanas dienu slēpošanas bāzes otrā stāva telpās.

    2. Egļukalna meža taka

Pastaigu maršruts vijas ap Egļukalnu. Četrus kilometrus garā dabas taka atrodas Sventes dabas parkā, kas iekļauts aizsargājamo ainavu apvidū “Augšzeme” un apmeklētājus priecē ar iespaidīgiem dabas skatiem – dziļajām gravām, ezeru, sūnām apaugušajiem laukakmeņiem, kā arī varenajiem ozoliem un Pirmā Pasaules kara ierakumu paliekām, kas liecina par apkārtnes vēsturisko mantojumu.

Taka marķēta ar divkrāsu karodziņiem, kuri uzzīmēti uz kokiem visa maršruta garumā. Dodoties pastaigā jāņem vērā, ka maršruts ved pa meža takām un stigām, tāpēc būs grūti veicams mazākajiem ceļotājiem.

    3. Sventes muiža un militārās tehnikas kolekcija

Pēc aktīvas dienas slēpošanas bāzē un pastaigām svaigā gaisā,  Sventes muiža aicina baudīt romantisku vakaru četrzvaigžņu viesnīcas restorānā. Omulīga atmosfēra, silts vakars pie kamīna, miers un klusums. Viesnīcā ir 12 komfortabli numuri, kur katra istaba atbilst 12 mēnešiem.

Blakus viesnīcai atrodas militārās tehnikas kolekcija, kura ir unikāla ar to, ka kolekcijā esošie objekti atrasti bijušo kauju laukos un ir prasmīgi restaurēti – atsevišķus eksponātus ir iespējams arī iedarbināt un izmantot demonstrējumiem. Tiek uzskatīts, ka ekspozīcijā esošie tanki ir nedaudzie tik labi saglabājušies šāda veida eksponāti Eiropā.

Šeit var apskatīt padomju armijas tankus – vidējo tanku T-34 un smagos tankus IS-2, un IS-2M, kas nosaukti par godu Staļinam, bruņotas desanta izlūkmašīnas BRDM-2 un BRDM-1, militāros transportlīdzekļus Jeep Willys un GAZ-67, pašgājējus, lielgabalus un citas tehnikas vienības.

    4. Latgales kulinārais mantojums viesu mājā “Rudzupuķes”

Viesu nams “Rudzupuķes” saviem viesiem piedāvā kulinārā mantojuma ēdienus, idejas smeļoties no vecmāmiņu pūra lādēm.

Linu auduma galdauts un pašu rokām darināti galda piederumu aksesuāri, zilās rudzupuķes groziņā ar smaržīgu, paštaisītu medus rausi – šādi, uzklājot galdu, savus ciemiņus sagaida viesu nams “Rudzupuķes”. Pēc senām receptēm te tiek cepta arī veselīga iesala maize, kuras tapšanā netiek izmantots raugs, konservanti un e-vielas.

Piedāvājumā arī citi paštaisīti izstrādājumi no mīklas –  rudzumaizes sausiņi un cepumi, kā arī pašu ražoti mājas pelmeņi un vareņiki, kurus var nogaršot uz vietas vai paņemt līdzi.

Kulinārā tūrisma piekritējiem šeit ir iespēja nogaršot ķirbju zupu maizes podiņā, mājas kupātus ar štovētiem kāpostiem un kartupeļiem, pelēkos zirņus ar speķi, grūbas latgaliešu gaumē, maizes zupu un daudz ko citu. Jāatzīmē, ka latgaliešu ēdienu galvenā iezīme ir sātīgums.

   5. Dabas parks “Dvietes paliene” un informācijas centrs “Gulbji”

Dvietes senleja ir viena no senākajām apdzīvotajām vietām Latvijas teritorijā – pirmie iedzīvotāji te ienākuši jau ledus laikmeta beigās apmēram pirms 11 tūkstošiem gadu. Šī teritorija nozīmīga arī ar arheoloģiskajiem pieminekļiem, te atklātas akmens laikmeta apmetnes, vēlā dzelzs laikmeta un viduslaiku apmetņu vietas, agrā dzelzs laikmeta pilskalni un vēlā dzelzs laikmeta senkapi.

Dabas parkā „Dvietes paliene” izveidots Dvietes senlejas informācijas centrs „Gulbji”, kurā var iegūt informāciju par Dvietes senlejas dabas un kultūrvēsturiskajām bagātībām, par dabas parka apsaimniekošanu, var saņemt ekskursijas vadītāja pakalpojumus (+371 26109353, +371 20219770, [email protected]).

Putnu sala piedāvā izbaudīt Sēlijas dabu un tradīcijas ziemas ‘’klusumā’’, piedāvājumā:
- Baudīt ziemas ‘’mieru’’ starp savvaļas zirgu un liellopu bariem;
- Doties dažāda ilguma ziemas pārgājienos dabas parka ‘’Dvietes paliene’’ plašumos;
- Iepazīt dzīvnieku atstātās ‘’pēdas’’ dabā;
- Nodegustēt dažādās dabas ‘’tējas’’ un ne tikai tās;

Dabas parks ir viens no lielākajiem un labāk saglabātajiem dabisko upju palieņu paraugiem Latvijā un Eiropā. Šeit var priecāties par dzīvei savvaļā piemērotiem liellopiem un zirgiem, kuri ganās palienē.

    6. Atpūtas komplekss Lielbornes muiža

Boutique viesnīca. Izvēlei astoņi mājīgi numuri, kā arī divi augstu standartu Barona un Baroneses divistabu apartamenti. Lielbornes muiža ir Latgales kulinārā mantojuma biedrs, tāpēc muižas restorānā ir iespēja baudīt gardus un sātīgus ēdienus no vietējiem labumiem.

Līkumota 2 km gara dabas taka aizvedīs uz skaistām vietām un atklās rūpīgi atjaunotā parka vietējās dabas šarmu. Jūsu ceļā būs  straujas nogāzes, gravas, Bornes upe un vecais dīķis, romantiskas dzirnavas drupas un pat noslēpumaina trīsgalvaina egle.

Taka ir pasakaini skaista jebkurā gadalaikā! Vairāk nekā 500 m takas ir apgaismoti,  lai dotu iespēju vērot dabu arī ziemas vakarā, baudot balto sniegpārslu mirdzumu.

    7. Parks “Stalkers”

Īpaši labiekārtotais parks atrodas gleznainā vietā Daugavas krastā meža ielokā dabas parka “Daugavas loki” teritorijā. Tūristiem ir dota iespēja uzzināt meža parka interesanto un noslēpumaino tapšanas vēsturi.

    8. Vasargelišķu skatu tornis

Uzkāpjot 21 m augstajā skatu tornī,  no putna lidojuma augstuma var aplūkot ainavas un gleznainos Daugavas lokus. Apmeklētāji no tā var redzēt Daugavas upes Rozališķu loku – vienu no skaistākajiem Latvijas dabas skatiem, kas kādreiz rotāja Latvijas naudaszīmi – 10 latu banknoti.

    9. Baudi SPA Silenes veselības centrā

Ļaujiet skaistuma rituāliem apburt jūs un aizdzīt domas par ikdienas rūpēm - izbaudiet atdzīvinošo masāžu, un pēc tam tasīti aromātiskās tējas, guļot uz mīksta guļamkrēsla ar skatu uz ezeru vai zvaigžņainām debesīm caur panorāmas logiem.

Šī ziema ir vienkārši burvīga, un Silene Resort & SPA vēlas dalīties ar šo skaisto laiku kopā ar saviem viesiem. Apmeklētājiem ir sagatavoti daudz dažādu pasākumu, lai padarītu šo sezonu vēl aizraujošāku. Itāļu restorānā un Silenes Terases restorānā ir iespēja baudīt gardus brančus. Dodieties pastaigā pa parku un iegrimstiet dabas skaistumā, apmeklējiet mini zoo, kur dzīvo dažādi dzīvnieki, un sasildieties Šmakovkas laboratorijā. Ļaujiet Silene Resort & SPA palīdzēt jums izbaudīt šo aizraujošo ziemas laiku!

   10.  Atpūtas bāze “Virogna”

Ja vēlaties izbaudīt Latgales dabas valdzinājumu un pavadīt jaukus mirkļus rāmā Viragnas ezera krastā, esiet laipni aicināti atpūtas bāzē “Virogna”! Atpūtas bāzes teritorija ir labiekārtota, to ieskauj mežs un Vīragnas ezers, darbojas nakts apgaismojums.

Atpūtas kompleksā “Virogna” piedāvā kameršļūkšanu no kalna vai izbaudīt distanču slēpošanas trasi. Gadījumā, ja nav savu slēpju, ir iespēja iznomāt tās uz vietas. Pēc aktīvi pavadītas dienas, aicinām iegriezties kafejnīcā, kas ir atvērta katru dienu no 10.00 līdz 18.00. Un, protams, neaizmirstiet par fantastiskajiem brančiem, kas notiek katru svētdienu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5261991sec.