Pilnveidos normatīvo regulējumu Latvijas valstspiederīgo repatriācijas nodrošināšanai

Pilnveidos normatīvo regulējumu Latvijas valstspiederīgo repatriācijas nodrošināšanai

2024. gada 2.aprīlī valdība izskatīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto informatīvo ziņojumu (IZ) “Par Latvijas valstspiederīgo evakuāciju vai repatriāciju apdraudējuma gadījumā” un atbalstīja SM priekšlikumu pilnveidot esošo normatīvo regulējumu.

IZ secināts, ka nepieciešams pilnveidot valstī esošo normatīvo regulējumu, lai precizētu rīcības kārtību, kādā veidā ārkārtas situācijās tiek organizēti transportēšanas pakalpojumi. Tāpat ir nepieciešams noteikt šādu pakalpojumu apmaksas kārtību un nosacījumus kā valsts šos līdzekļus atgūst. Tostarp atbildīgajām institūcijām ir jāspēj rīkoties gadījumos, kad Latvijā reģistrētās transporta kompānijas šādus pakalpojumus nevar sniegt. Lai šādu regulējumu izstrādātu, ir nepieciešams atbilstošs deleģējums Konsulārās palīdzības likumā.

SM rosina izstrādāt grozījumus “Konsulārās palīdzības un konsulāro pakalpojumu likumā”, paredzot deleģējumu Ministru kabinetam (MK) izstrādāt noteikumus, kas nosaka lēmumu pieņemšanas kārtību un rīcību Latvijas valstspiederīgo evakuācijai vai repatriācijai ārkārtas gadījumos. Tāpat SM rosina izstrādāt grozījumus MK 2015. gada 27. janvāra noteikumos Nr. 47 "Latvijas Republikas gaisa telpas izmantošanas atļaujas piešķiršanas kārtība starptautisko publisko tiesību subjektiem”, precizējot valsts lidojumu un valsts gaisa kuģu lidojumu noteikumus. Tajā skaitā, nepieciešams definēt humanitāro un diplomātisko lidojumu saskaņošanas kārtību, precizēt tiesību aktā lietoto terminoloģiju un aktualizēt iesaistīto institūciju sadarbības kārtību.

IZ sniegta citu ES valstu, tostarp Igaunijas un Lietuvas, pieredze. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43848801sec.