Latvijas tūrisma profesionāļi stāsta par nozares aktuālitātēm un plāniem

Piektdien, 2012. gada 7. decembrī, Rīgas Latviešu biedrības namā noritēja devītais Latvijas Tūrisma forums. Patīkamā atmosfērā par Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) paveikto un plānoto informēja tās vadītājs Armands Slokenbergs, par Rīgu kā kultūras galvaspilsētu stāstīja Anna Muhka un Renāte Franke, par Latviju apmeklējušo ceļotāju aptaujas rezultātiem iepazīstināja Inese Šīrava, bet par Rīgas iedzīvotāju attieksmi pret tūrismu pilsētā pastāstīja Aija Van der Steina, kā arī klausītājus aizrāva iedvesmojošas prezentācijas par Vidzemi, Gaujas Nacionālo parku un Latvijas veselības tūrismu. Travelnews.lv sniedz ieskatu par forumā izskanējušām tēmām, kas svarīgas gan tūrisma profesionāļiem, gan ceļotājiem.  

Vietējiem iedzīvotājiem ir nozīmīga loma Latvijas vietējā un ienākošajā tūrismā, jo vietējo iedzīvotāju atsaucība ierindojas starp faktoriem, kas ietekmē galamērķa izvēli. Lai kaut kas attīstītos, vienmēr jāsāk ar sevi, tāpēc TAVA direktors uzsvēra aicinājumu ceļot vietējiem iedzīvotājiem pa Latviju arī pēc vasaras sezonas beigām. Toties Biznesa augstskolas Turība lektore Aija Van der Steina stāstīja par Rīgas iedzīvotāju attieksmi pret tūristiem. Tika uzsvērta vietējo iedzīvotāju viesmīlība pret tūristiem, jo bez tā, tūrismam grūti attīstīties. Lektore aicina: "Būsim tūrismu īstenojoši un tūristus mīloši, bet savu reizi arī pēc tūrisma izsalkuši".

Forumā stāstīja par Latvia.Travel aplikācijas izmantošanu ceļojumos, kas ir ērti lietojama un satur daudz noderīgas informācijas. Šī aplikācija ļauj izvēlēties šādas sadaļas: apskates vietas, naktsmītnes, kur paēst?, pasākumi, informācijas centri, kartes. Aplikācija parāda tuvākās interesējošās vietas savai atrašanās vietai. Latvia.Travel aplikācijai ir apmēram 750 iPhone un apmēram 2500 - Android lietotāju.

Vēl arvien iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties akcijā "Atklāj Latviju no jauna un krāj kilometrus", kas ir vietējo tūrismu veicinoša kampaņa. Šobrīd ir sakrāti 489.351 kilometri, bet TAVA direktors ir pārliecināts, ka kopā spēsim sakrāt miljons kilometru.

2014. gadā Rīga būs kultūras galvaspilsēta, kad katrs nams Rīgā būs kultūras nams, bet katrs rīdzinieks - kultūras darbinieks. Kultūras galvaspilsētas atklāšana paredzēta no 17. līdz 19. janvārim. Pilsētā norisināsies 200 dažādi pasākumi, 6 tematiskās līnijas, 14 programmas stūrakmeņi. Pasākumi notiks gan Rīgas centrā un pārējās apkaimēs, gan Siguldā, un visā Latvijā.

Rīgas kā kultūras galvaspilsētas 2014. gadā ietvaros, notiks astotā Pasaules koru olimpiāde, kas ir lielākais koru pasākums pasaulē. Pasākums pulcēs apmēram 25.000 dalībnieku un norisināsies divas nedēļas. Koncerts notiks arī Mežaparka lielajā estrādē un izrādās, ka amerikāņi, redzot bildes no dziesmu svētkiem Mežaparkā, netic, ka tur var satilpt tik daudz cilvēku. Paredzēta arī parāde, kas būs viens no krāšņākajiem pasākumiem. Koru olimpiāde aizraus ik uz soļa.

Gita Memmēna un Ilze Millere prezentēja Saviļņojošo Vidzemi, kas ietver Alojas, Salacgrīvas, Limbažu, Saulkrastu un Carnikavas novadu tūrisma informāciju centrus un uzņēmējus. Saviļņojošā Vidzeme piedāvā interesantas brīvā laika pavadīšanas iespējas gan Vidzemes piekrastē, gan pie upēm un ezeriem. Sadarbībā ar viesu namu "Lauču akmens", Vidzemes jūrmalā ir izveidots video stāsts par Saviļņojošo Vidzemi, kur pastāstīts par tās pirmsākumiem, veidošanos un apskates vietām.

Forumā arī izskanēja ideja nākamo Latvijas Tūrisma forumu rīkot Latgalē.

Nākamgad notiks jau desmitais Latvijas Tūrisma forums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51040912sec.